Трите медсестри, предпазващи се с торби за боклук, с COVID-19

Заради липсата на маски, медиците трябвало да "сдържат дъха си"
9 апр 2020 20:09, Нели Христова
69
Трите медсестри, предпазващи се с торби за боклук, с COVID-19

Една снимка на три медицински сестри във Великобритания обиколи целия свят. Докато броят на заразените и умиращи от COVID-19 на Острова се увеличава, те бяха принудени да се изправят лице в лице с него с... найлонови торби за боклук.

Сега и трите са дали положителна проба за коронавирус, съобщават от The Telegraph.

Медицинските сестри работят в болница Northwick Park в Лондон. Те бяха заснети как покриват главите, тялото си и ръцете си с торби за боклук, тъй като нямат маски, нито защитни облекла. Болницата бе и едно от първите медицински заведения, което обяви, че е на ръба, заради недостига на защитни средства.

Трите жени обаче не са единствените - 50% от служителите на болницата също са заразени с COVID-19.

Въпреки усилията на властите във Великобритания, които се опитват да намерят начин да се справят с недостига, проблемът се оказва водещ в страната. Лекарите и медицинските сестри са принудени сами да купуват предпазни средства или да ги споделят помежду си или да ги използват многократно.

Пред The Guardian доктори от британската Лекарска асоциация казват, че медиците са тормозени, за да лекуват коронавируса. Тъй като нямало маски, директорите на болниците им казвали да "сдържат дъха си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стаден имунитет в стил Борис Джонсън ...Тук един доцент също се опитваше да лансира такава идея...Без да си прави сметка, че преди това ще се задръстят болниците и хората ще си умират по домовете.
24
3
 
18
 
! Отговори
Хили лайкли преди 4 години
Какво им стана на англичаните? - Нелечимия новичок го излекуваха за два дни, а сега един полу-грипен вирус не могат да излекуват!
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 22Не те знам какъв си, но моля не ми ползвай езика и азбуката моля............Българският лайню взел че си повярвал в силата на думичката моля!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Когато българския коронен лайню стане обективен и злобата му понамалее тогава мога и да спра с епитетите.:)))))))))))))
22
3
 
4
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 4 години
Ще ви издам и втора тяйна: Да си заразен,не значи, че си болен, а само, че известно време ще си имаш мънички гости, които вероятно даже няма да забележиш.Трета тайна: Всички ще минем през това рано или късно. Ако ще се разболявате, сега е моментът - докато още има свободни респиратори. Ако се пазите за големия купон, може и да не се вредите за тях.Айде, със здраве и не споделяйте тези тайни! Шшшшшшшшшшшшшшшшт...
21
1
 
13
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 4 години
Момчета и момичета,Ще ви издам една тайна. Тестовете не лекуват.Не си харчете парите за тях!Днес си отрицателен, а утре си положителен. Какво значение има, че си дал 120 лв за тест вчера и той е негативен. Утре може да е позитивен. И какво от това, щом не си болен? Ако се разболееш, и с тест, и без тест, все тая. С тия пари си нахранете децата тази седмица!
20
3
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Не те знам какъв си, но моля не ми ползвай езика и азбуката моля.
19
1
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
островняците се наиграха
18
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без доходи но как да платим теста ако се налага?Айде български *** и ***, прочетете другата статия и после пак дрънкайте колко Ви е Велика здравната система в държавата ***! :))))))))))))))))))))))))))))
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До На Снимката 33 с Дръпнати Очички - много вероятно Сътрудници на Китайската КороноВирус (Комунистическа) Партия!По-добре с дръпнати очи отколкото с български ген Столипиново.:)))))))))))))))))Абе заключили са ви буквално като диви зверове та едвам се сдържате и само пишете файлетони. А пък ние тук си ходим по паркове, спортуваме и си правим слънчеви бани без никой да ни забранява. :))))))) Добре са ви "подредили" с мерките!:))))))))))))))))))
16
1
 
6
 
! Отговори
до Производител преди 4 години
Мога ли да си купя 2 броя от вашата фирма господине?Въобще не вярвам на глупостите на политиците-лъжат като разпрани.Имало маски по магазините.Има да направени от памучен чаршав по 3 лв бройката.През тях спокойно може да се гледа.Вирусът трябва да е голям колкото орех за да спре в тая маска.Спирт имало.Има да- течност за чистачки ама какъв алкохол на колко процента е...Няя значение.Антибактериал.Цялата им работа е такава... ТА да си дойдем на думата.Продавате ли и колко струват? Адрес?Тел?
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14Бедните източноевропейски страни сложиха богатите от запада в малкия си джоб.По-адекватни,по-бързи,по-послушни,по-разумни и знаещи какво и как да направят.Западняците се оказаха и по-кекави физически.Но затова пък когато трябва да се раздават милиарди от ЕС те са първи на опашката,а за нас каквото остане.......Знам, и аз пуша ганджа и виждам като теб!:))))))))))))))))))))Щом българския коронен *** и лайню от държавата Гювнярия го споделя значи е така!:))))))))))))))))))))))))))
14
0
 
21
 
! Отговори
Производител преди 4 години
Ние сме шивашка фирма.Намерихме сертифицирана мембрана, от която можем да ушием водоустойчиви и паропропускливи предпазни костюми.Два дена въртя телефони по министерства за да разбера къде да ги предложа и никой не знае.От една страна щабът казва, че има нужда от облекла.Премиерът казва, че като задоволим нашите нужди, ще изнасяме. Как ще ги задоволим като не открих място къдото да ги предложа.Ами да публикуват телефон на някой от щаба който да знае.Накрая ще ги продаваме в чужбина май.
13
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Албанската и Молдовската здравна система са в пъти по-добри от Британската!Да не говорим за нашата,ние сме на светлинни години преди тях.Това ви го казвам като човек живеейки на Острова от дълги години............Айде бе, само ти живееш на Острова! Ами заминавай си в държавата *** тогава, какво чакаш! Най-вероятно си от хунтата на българските лайнюве и *** които "притежават" 20-тина английски думи в "пазвата си" и чакат англичаните да научат български че да ги "оправят"!:)
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бедните източноевропейски страни сложиха богатите от запада в малкия си джоб.По-адекватни,по-бързи,по-послушни,по-разумни и знаещи какво и как да направят.Западняците се оказаха и по-кекави физически.Но затова пък когато трябва да се раздават милиарди от ЕС те са първи на опашката,а за нас каквото остане.
11
15
 
14
 
! Отговори
Китайска Чума Ухан преди 4 години
Единственото Хубаво на Уханската БелоДробна Проказа е, че Лъжите на Китайската Комунистическа Партия Лъснаха за Цял Свят - сега вече и преди това заблуденото население масово е наясно с Провала на Си Дзинпин като най-лошият Лидер на Китай за Всички Времена и превърнал ККП в Шайка Бандити заплаха не само са Народа на Китай, но и за Народите на Цялата Планета Земя!
10
8
 
13
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
На 14.01.2020 СЗО в Туитър казва : Вируса не се Предава от Човек на Човек.Но това е Просто лъжа, още на 30 Декември 2019 има доклад, който СЗО скрива, че се Предава. СЗО са Васал на Си Дзинпин и повтарят, каквото Пекин им каже - за това САЩ започнаха разследване. Не само това, но на събранието на СЗО от 30.01.2020, когато взимат решение да казат на Света, че всико е 6 и затворяне на Самолетният трафик и граници не е необходимо, СЗО отказва да даде информация на Гласаването кои са били ЗА.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е от спешна помощ в БГ казаха, че имали 1100 облекла с маски, ръкавици , очила и шлемове и щели да им стигнели за 3-4 дниВ България пък снимаха лекарите от Айтос, дето нямали още откирити заразени, ама искаха за всеки ден да имат всичко налично и за лекарите които не са им от спешното отделение. Просто да си имат
8
13
 
12
 
! Отговори
Пандемия УханскаЧума преди 4 години
Ами защо не напишете къде са Защитните Медицински Консумативи и защо?! Факта е, че докато Китай Крие и Лъже и СЗО маже, че Чумата не е Заразна от Човек на Човек, Китай изкупува 2.02 Милиарда Маски от Цял Свят - това е и причината за недостига. Не само това, но тайно спира и дефакто конфискува в полза Палтию, всичката продукция от Заводите в Китай на Американският лидер при БиоЗащитата "3М". Пита се в задачката с каква цел - защото това е далеч повече от необходимото им и не е с цел тяхна защита!
7
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Албанската и Молдовската здравна система са в пъти по-добри от Британската!Да не говорим за нашата,ние сме на светлинни години преди тях.Това ви го казвам като човек живеейки на Острова от дълги години.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е да разбира се.Един екип на фирмата Дюпон струва към 200 долара.Голяма ролка чували за отпадъци е 10 долара стига за 2 човека дори 3 ако са по-дребни.