Над 400 недоволни от маските писаха жалби до ВАС

От ВАС очакват броят им да скочи още
13 апр 2020 16:52, Нели Христова
78
Над 400 недоволни от маските писаха жалби до ВАС
Снимка: БГНЕС

Над 400 жалби са постъпили по електронен път във Върховния административен съд до 14,00 часа днес срещу задължителното носене на маски, регламентирано в Заповед РД-01-197 от 11.04.2020 г. на министъра на здравеопазването. Повечето от жалбите са изпратени на електронната поща на съда през уикенда, като се очаква да започнат да постъпват и по пощата, съобщиха от съда.

Предстои жалбите да бъдат администрирани и редовните да бъдат насрочени за разглеждане в открито съдебно заседание. Съгласно чл. 182, ал. 1 от АПК, в едномесечен срок ВАС трябва да публикува обявление за оспорването на общия административен акт в Държавен вестник.

Предстои администрирането и на всички жалби срещу други заповеди на министъра на здравеопазването във връзка с въведеното в страната извънредно положение.

Със свое определение от 8 април т.г. по административно дело 3297 от 2020 г. тричленен състав на ВАС оставя в сила определение по адм. дело 336/2020 г. на Административен съд – София област, с което не е допуснато искането на физическо лице за спиране на предварително изпълнение на заповеди на кмета на община Елин Пелин за въвеждане на вечерен час във връзка с обявеното в страната извънредно положение

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
2
 
! Отговори
бандит от банкя преди 4 години
Що пък, аз съм доволен, преди като вляза маскиран в бензиностанция и служителя веднага се протягаше за паник-бутона, а сега да видите как потръгна работата.
68
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Да кихнеш срещу мен без маска е като да стреляш срещу мен."Стой си у вас, че много сме "въоръжени" с носове навънка, да не кажа че всеки си има по един...
67
4
 
10
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
Тук съм съгласен с някои, че не сме дисциплинирани и ако ходехме в парковете нямаше да спазваме дистанция.Но това зависи от сивото вещество да се предпазваш.Защо всички трябва да сме заточеници.А някой задавал ли си е въпроса колко психясаха.Само днес прочетох за 3 самоубийства.Защо непрекъснато ти набиват в главата колко е страшно, това насажда потискащи мисли, срива имунитета.Още повече да казва Генерала че днес са загинали толкова хора.Какво означава загинал" в бой ли.Всичко е една лудница
66
4
 
17
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
Чета коментарите ви и се убеждавам за пореден път българинът колко е затъпял.Но и не трябва да се учудвам след 30 г. промиване на мозъци и унищожено образование не може да се очаква друго.В главите на повечето има бръмбари, а не мозък.Грип има, но мерките не са адекватни.Защо като има Национален план за борба с епидемии" от 2006 г. той не се прилага.Защо не слушат препоръките на вирусолозите.Маската не те предпазва, тя се използва в определени случаи.Ходенето сред природата повишава имунитета
65
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дисциплина...Труд и дисциплина... Това са двете най-важни условия за всякакви резултати във всичко. Това се опитват да ви обяснят хората от щаба ,но кофа без дъно трудно се пълни с вода.Без дисциплина...и спазване на мерки ще се стигне до фатални последици. Не е ваша работа да се правите на по-умни отколкото сте.Просто изпълнявайте. Лично вие тук в момента правите същото като Болен Спидеров.
64
5
 
2
 
! Отговори
българин преди 4 години
До: номер 59 (германеца)Не са ви забранили да ходите в парка?Явно това е грешка на Дойче Бундесполицай.Е сега вече ще ви забранят!Щото баш на Великден "дисциплинираните" германци се струпахте на тумби като овце по парковете. Беее!
63
1
 
13
 
! Отговори
Kermit the Frog преди 4 години
Време е да се маскираме!Време е да се костюмираме!Започва Кукленото Шоууу!
62
1
 
13
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Разхайтен народ сме и това си е! Голямо вайкане пада защо не сме като германците,защо нямаме техния стандарт,техните...А, фани чети малко и ще разбереш, защо някой наши сънародници негодуват срещу маските!И съвсем човешки те съветвам да намалиш гледането на масмедиите. Може и да се почувстваш по-добре.Време ще покаже кои от нас са били прави и кои не!Ще го разберем и по това като започнем да губим това, за което предците ни са умирали - Свободата!
61
1
 
2
 
! Отговори
:-) преди 4 години
До Анонимен 60Като размахваш тая тояга, внимавай тоя отсреща да не ти отвърне със същото!
60
1
 
16
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Както някой вече отбеляза, скъпите маски с клапанчета, филтрират само вдишания въздух. Издишаният излиза нефилтриран през клапата, при това струйно.Сега по-спокойно ли ви става?
59
3
 
10
 
! Отговори
КоВиД НЕМА преди 4 години
Хайде, стига, циркът свърши нямам сили за маскаради.Маски долу на земята ще се боря за свободата.
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Свободата не е за прости хора! Да си свободен означава сам да си налагаш ограничения" Зигмунд Фройд
57
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не спазвахте дистанция - забраниха ви да ходите в парка. Продължавате да ходите в парка - сложиха ви маски. Не носите маски - следващото ще бъде да ви заключат по къщите.Българина от доброо не разбира, само от тояга.
56
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що ви сложиха маските бе? Щото се бутате като овце и не спазвате дистанция. В Германия не носим маски защото има дисциплина и спазваме дистанция. За това не е забранено да ходим в парка.Колкото повече мърдате толкова повече ви влиза.
55
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този етап дори да си навъртиш тоалетна хартия около устата и носа ще си одобрен за излизане. При нас все още има тоалетна хартия бол, ама хората трябва да се сетят, не е нужно да пускат жалби.
54
7
 
7
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
52Анонименпреди 56 секунди"Ако се заразя от вируса ще изляза и нарочно ще кихам срещу всички дето ходят без маски. Може пък да им дойде акъла дето му идва на българина от втория път."Това вече е наказуемо и се наказва от закона с 5 г затвор и 50 000 лв глоба.Гешев, спиш!
53
15
 
5
 
! Отговори
3M преди 4 години
Андрешко винаги гледа да прецака системата, така ни обучаваха половин век, а сега някои продължават пак.
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До маймунски грипИма ли на какво да го сложиш?
51
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори дисциплинираните германци не носят маски в по-голямата си част. Ние пак по-католици от папата.
50
5
 
4
 
! Отговори
димо преди 4 години
До Абе...Точно заради такива като теб са и глобите, ***!