По време на криза и потокът на мигрантски пари намалява

Индустриализираните държави са дом на по-голямата част от мигрантите
13 апр 2020 07:07, Ния Христова
15
По време на криза и потокът на мигрантски пари намалява
Снимка: БГНЕС
Количеството пари, което работещите мигранти изпращат до родните си места, са добра подкрепа по време на криза, но не и в момента, пишат от Bloomberg TV Bulgaria
 
Много работници в чужбина губят работните си места, а затварянето на международни граници намалява годишния поток от глобални парични преводи на стойност 690 милиарда долара. В момента много развиващи се икономики имат нужда от твърда валута повече от всякога. 
 
Сред най-засегнатите ще бъдат Ливан, Украйна и Филипините, докато Латинска Америка може да претърпи 18% спад на парите, изпратени у дома, в сравнение с миналата година. 
 
През последните години потокът на парични преводи в световен мащаб достигна рекордно високи стойности, тъй като страните станаха по-тясно свързани. 
 
В голяма част от индустриалните държави има потвърдени случаи на COVID-19, а именно те са дом на по-голямата част от работниците мигранти в света, според Мануел Ороско, който ръководи програмата за миграция, преводи и развитие на Междуамериканския диалог във Вашингтон.  
 
Близо 6,7% от работното време в световен мащаб може да бъде премахнато от кризата през второто тримесечие на тази година, според Международната организация на труда. Повече от милиард работници са изложени на висок риск от намаляване на заплатите или загуба на работа, съобщиха от организацията.  
 
"Страните, в които работниците мигранти са базирани временно, изпитват голяма криза и много от тях са в секторите, които са засегнати", каза Елина Рибакова, която е заместник главен икономист в Института за международни финанси във Вашингтон. 
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК  
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимнаО , не се притеснявай за Нас ! Ние си стоим и да, вече сме почти чужденци там при Вас !Но , проблемът ви , че Вие сте чужденци в Големия Свят - си остава !
13
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 4 години
690 милиарда долара в глобален мащаб е смешно малка сума - по 88 долара на човек от населението на Земята. За България важи същото.
12
1
 
0
 
! Отговори
Добре че сме в ЕС преди 4 години
Въпреки ковида нито движението нито на пари вътре в ЕС е напълно спряло.Дори получихме някакви милиони като помощ. В страни като Сърбия или Беларус икономическият удар е по-тежък.
11
2
 
4
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
По-голямата част от тези навън просто бягат към уреденото и платено място. Рядко има учени за по-добри условия, хора на изкуството и др. Останалите само се възползуват наготово, че и плюят страната и останалите тук, което всъщност стана причина тук да ги намразим, а не че са изчезнали. Стойте там, където плащате данъци и където децата ви растат и говорят езика, тук сте чужденци.
10
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Никоя икономика в света не е спирала поради спиране на емигрантски пари, стига сте говорили глупости! Осведомете се кои пари са инвестиция! Стига сте си въобразявали че ни храните, да не би да си мислите, че умираме от любов към вас, освен майките ви никой тук не ви иска, освен някой друг мързеливец, дето ви чака парите!Стойте си където сте!
9
3
 
1
 
! Отговори
необмислено изказван преди 4 години
Ако тези отвън спрат да пращат пари насам под формата на инвестиции или помощ за роднините си, икономиката на България ще спре и без вируса :)
8
1
 
2
 
! Отговори
Излишен мат'рял преди 4 години
... и бюджетът на министър маргиналнов се счупи.
7
8
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Разберете, че емигрантите не са предатели, а просто ненужни хора за страната! Те не работят за данъци, не отглеждат деца тук, не учавствуват в живота тук и си имат свой собствен. Да, светът е глобализиран и всеки да ходи, където си ще. Просто да не тарикатствува като тези и да идва, когато му отърва по някакви причини!
6
9
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Като се написали минуси, връщайте се обратно от там, откъдето сте дошли. Не ви мразя, това си е вашия живот и правете с него каквото смятате за добре. Знайте, че тук нямате място с подобно отношение. Вие сте загубени за страната и имате друго място в света. Не съм от заклетите патриоти, просто мисля, че човек трябва да е лоялен към мястото и хората, където и да е.
5
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Да, аз познавам няколко такива, дето плюеха наред, нито са пращали пари, нито са поглеждали близките си тук, дори ругаеха личните лекари, че не ги били поглеждали. Като се върнаха, се юрнаха по инстанции, включително и телкове, защото както писахте, това им се било полагало.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи *** нема получи нищо.
3
8
 
5
 
! Отговори
Гладен Брокер преди 4 години
***, които работят в чужбина хранят брокереите, строителите и мафиотските им фирми, понеже купуват имоти, като си мислят, че след време ще живеят баровски от наемите. Да, ама НЕ! Скоро ще гризнат кУроната ми се струва.
2
8
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Парите, които уж били ни хранели, вече стократно ще са върнати с този спад на икономиката. Стига вече с тези пари, има достатъчно данни, че не помагат на държавите. обикновено е точно обратното - тези хора няма да се върнат или ще се върнат като пенсионери което се наблюдава. Всички започват тогава да търсят пенсии и каквото им се "полагало"
1
3
 
7
 
! Отговори
Власта преди 4 години
Добре дошли в АДА