Австралия няма да отменя мерките срещу COVID-19

Ограниченията ще продължат поне още 4 седмици
17 апр 2020 05:15, Ния Христова
7
Австралия няма да отменя мерките срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС
Австралия поне още 4 седмици ще запази ограниченията за придвижване, съобщи днес премиерът Скот Морисън. Той напълно отхвърли спекулациите, че намалелият ръст на новите случаи на COVID-19 може по-бързо да върне страната към нормалния й ритъм, предаде Ройтерс, цитиран от БНР. 
 
Австралия затвори границите си и наложи строга социална дистанция за миналия месец. Това е и причината за малкия брой на смъртни случаи за разлика от други държави. 
 
Рестранти, барове и друг несъществен бизнес са напълно затворени. Публичните събирания на повече от двама души са забранени, а нарушителите са застрашени от глоба и дори затвор. Очаква се тези мерки да удвоят безработицата до средата на годината. 
 
В резултат дневният ръст на установените инфекции намаля и общо те са около 6500, а жертвите на COVID-19 са 63. 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В началото на мерките им викахме "временни".
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ви хрумне, че "намалелият ръст на новите случаи на COVID-19 може по-бързо да върне страната към нормалния й ритъм", това са спекулации, а не здрави и основани на логика мисли. И внимавайте нерепресивният апарат да не ви подведе под наказателна отговорност.
2
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Владимир Путин за пореден път се оказа абсолютно прав, когато преди около година време каза, че либерализмът се е износил. Днес ние виждаме как под предтекст за мерки срещу епидемията и извънредни положения се отнемат основни свободи на хората. И уж временните мерки стават продължителни и постоянни. Дали съществува такава тенденция или аз съм черноглед?
1
1
 
2
 
! Отговори
ГИЛБЕРТ СТЕФАНОВ преди 4 години
Още ли не е изкоментирал богатия абориген?