Памплона отменя бягането пред бикове заради коронавируса

„Борбата срещу COVID-19 стана глобален приоритет“
21 апр 2020 20:08, Елка Василева
6
Памплона отменя бягането пред бикове заради коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

Испанският град Памплона обяви днес, че заради епидемията от коронавирус отменя прочутия фестивал Сан Фермин през юли, когато пуснати да бягат по улиците бикове обичайно привличат туристи от цял свят, предаде Франс прес.

"Общинският съвет прие това решение с консенсус, като взе предвид, че борбата срещу COVID-19 стана глобален приоритет и че няма друг възможен вариант за такава масова международна проява", заяви кметството в съобщение.

Фестивалът Сан Фермин привлича всяка година стотици хиляди туристи от цял свят.

От 6 до 14 юли всяка година Памплона живее в ритъма на опасното пускане на бойни бикове, по време на което стотици хора, облечени в червено и бяло, бягат пред тях по калдъръмените улички на северния испански град.

В традиционното бягане има множество ранени, а понякога и загинали, след намушкване от бикове.

Пандемията от коронавируса вече наложи отмяната на големи празнични и културни събития, предвидени в целия свят: джазовия фестивал в швейцарски град Монтрьо, ежегодното лятно събиране на създатели и любители на комикси Комик-кон в американския град Сан Диего - най-големия фестивал в света, посветен на поп културата, най-известното театрално събитие в света - във френския град Авиньон, както и фестивала в Единбург, Шотландия - най-голямото световно събитие за сценични изкуства, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Любен Каравелов преди 4 години
Тоз па вика да го отменяли... Бате, ти за традиции не си ли чувал?! Какво е Испания без борбите и игрите с бикове? Едно нищо. Още малко и тук ще искате да се забрани тричането на кучета, па не сте разрешили бракове на хомосексуални още, ама иначе много сте либерални. Я па я!
2
2
 
9
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Един положителен ефект от Короната, да го махат изцяло. В 21 век това продължава?
1
2
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Нацяло да го отменят. Що за фестивал е тази диващина - адреналинови откаченяци бягат пред бикове с огромни туловища и рога, а отстрани съвременните аборигени и потребители крещят в екстаз до начишкване.