Албания започна да разхлабва мерките срещу коронавируса

Смъртните случаи в страната за момента са 27
23 апр 2020 16:09, Ния Христова
5
 Албания започна да разхлабва мерките срещу коронавируса
Снимка: БГНЕС
Албания тази седмица започна да смекчава някои от най-твърдите рестриктивни мерки заради COVID-19. Магазините, такситата и съдилищата ще възобновят работа от идната седмица, ако те спазват хигиенните стандарти и стандартите за социална дистанция, съобщи "Ройтерс".
 
В страната са регистрирани 27 смъртни случая, възникнали в резултат на заразяване с коронавирус. В страната беше наредено повечето хора да си стоят вкъщи през по-голямата част от деня, но от тази седмица рескрикциите се облекчават, като 600 вида дейности са позволени - от ловене на риба до минна дейност.
 
Албанците трябва да се регистрират в приложение, за да пазаруват основни храни за не повече от 90 минути дневно. 
 
Здравният министър Огерта Манастирлиу заяви, че ако броят на заразените от коронавирус остане стабилен, този интервал ще бъде увеличен на два и половина часа на ден.
 
Тя посочи, че сред фирмите, които ще възобновят работата си средващата седмица, попадат магазини за обувки, дрехи, мебели, осветителни тела, електронна техника и цветарници. Такситата ще могат да работят само между градовете и само ако превозват по един пътник. 
 
Стъпки за възстановяване на икономиката ще бъдат предприети на два етапа от две седмици, само ако новите слечаи не се увеличават, както и хоспитализациите или използването на интензивни отделения. Карантинните мерки може отново да бъдат въведени, ако се наложи.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точка за дезинфекция даже и по пазарите. У нас в огнището на зарязата София пръскат тук, таме с лозарска пръскачка.
3
10
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Забележете, че в Албания ще отварят магазините и ще пускат такситата да работят. В България нито магазини са затваряни, нито таксита са спирани. Обаче ганчовците реват, че имало диктатура. Простолюдие, сър...
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави ли ви впечатление - разхлабват мерки, които в България никога не са въвеждани.
1
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да се поучим от опита на братска Албания!