Броят на болните от коронавирус в Северна Корея може да е унищожителен

Данните се крият, за да не бъде засрамен Китай
Обновена: 24 апр 2020 14:11 | 24 апр 2020 14:07, Нели Христова
130
Броят на болните от коронавирус в Северна Корея може да е унищожителен
Снимка: БГНЕС

Според дезертьора Ким Монг, който дълги години заема висша позиция в правителството на Северна Корея, държавата крие опустошителен брой заболели от коронавирус, за да не посрами Китай. По думите му, режимът там крие толкова болни и толкова починали, че обществото ще се шокира, ако научи истинската ситуация.

"Китай започна кампания за дезинформация, която имаше за цел да заблуди хората, че вирусът не е тръгнал от там. Но ако Северна Корея публикува своите данни, ще е достатъчно да се докаже, че именно Китай е първоизточника на COVID-19. Все пак границата между двете държави са 880 мили. Според мен Ким Чен Ун е рещил да скрие истината за вируса, за да не посрами Си Дзипин", обяснява Ким Монг пред Daily Mail.

По думите му Северна Корея е изключително изолирана от международната сцена и единственият й съюзник е Китай, като отношенията между двете държави били толкова близки, колкото "устна и зъби". Твърди се, че икономиката на Северна Корея е напълно зависима от Китай.

Но според Ким Монг, има и причини вътре в страната, които са довели до укриването на данни. Като новата болница, чийто строеж започна в Пхенян с грандиозна церемония, на която присъстваше лично Ким Чен Ун.

"От този ден нататък пропагадните медии възхваляваха неговото лидерство и превъзходство в социалистическата здравна система. Но вече никой не вярва на тази пропаганда. Тя показва, че Ким Чен Ун има какво да крие и се страхува от колебанието в населението", казва още Ким Монг.

"Ким се страхува от това, което може да се случи в обещството, ако данните за това, колко животи са загубени заради липсата на тестове и достатъчно екипировка, станат публични. Опасява се, че населението ще се отдалечи от него. Смъртта няма да трогне Ким Чен Ун, за него е по-добре десетки хиляди корейци да умрат от болестта, отколкото да пролее и капчица от собствената си кръв", допълва дезертьорът.

Северна Корея продължава да отрича, че има болни от COVID-19 в страната, ала никой вече не вярва на тази информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
6
 
11
 
! Отговори
42 преди 4 години
Откъде този вирус в почти изолирана страна, защо драскате глупости.Там влизането на чужденци е рядко явление.
60
7
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
недохранения и болнав северно кореец е в пъти по уязвим от стандартен западноевропеецпри диктаторските системи е характерно че се обявяват само розовите новини а проблемните се смитат под килима и ние я ядохме тази манджа 45 год.
59
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбра се, че няма вирус в С. К.Там ги лекуват с лекарството на Тръмп, венозно белина. В момента на прилагане и болните изчезват.
58
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен 58Алуминиевото фолио е 4 лева ролката в Била. Знам че пази от всякакви такива лъчения. Бягай да си купиш и да си направиш шапка!
57
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тоя имали връзка с главният мозАк. Имам двама приятели които живеят в северна корея от 35 години. Те ми казаха че е имало двама заразени но са ги хвана ли на влизане от Китай и веднага са ги изолирали в затвор. Този като лъже дали си вярва.
56
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма никакъв вирус, това са прочутите Скаларни вълни на Тесла над човечеството се извършва огромен експеримент. Тези 5G клетки работят със такива вълни и също сателите на Мъск са Скаларни оръжия.
55
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Броят на болните от коронавирус в Северна Корея може да е унищожителен---------------Няма как да бъде унищожителен!- Смъртноста от Ковид-19 не превишава 3% в най-лошия случай.- Високият брой заразени рано или късно ще доведе до така нареченият от специалистите "Социален Имунитет".ПСАми тогава кво да кажем за " Меката на Демокрацията - САЩ", а???Тц,тц,тц...., поредната глупава пропагандистка статийка.
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там наистина няма болни. В 9.07 има един заразен, в 9.10 няма заразени.
53
5
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен 54Другарю, темата е за вируса ковид-19 в Северна Корея. Не се интерсуваме от полюциите ти.
52
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1ГЕРБ си гласуват на тях добри заплати а на другите го слагат такси.
51
12
 
13
 
! Отговори
Пак лъже ЗАПАДА! преди 4 години
Точно Северна Корея най лесно може да се справи с корона вируса! Където се появи гнездо от заразени района се капсулира и никой не излиза навън един месец, носят им храна и готово! Ако се появи на друго място гнездо пак се изолира за месец и пак готово!Ние да му мислим ЗАПАДА хаха ще го влачиме тоя вирус с десетилетия!
50
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали ще умреш от коронавирус, глад, в трудов лагер или ще те разстлелят пред строя за назидание на недоволните не е от значение за севернокорейците. Там смъртта за неуважение към великия ръководител и вожд е нещо съвсем нормално и закономерно.
49
4
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен 47Тук са, не четеш ли фантасмагориите: от "няма такъв вирус в Северна Корея", мине се през "унищщожителни" опити да се отклони темата и се свърши с теории на конспирациите за Южна Корея, която "пръска" с дронове вируса над Северна Корея.Сега чакаме първите и последните да се разберат кое е по-правилната комунистическа линия. Аз залагам, че първите ще победят в идеологическата борба!
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 45Че по какъв начин съобщаването на една новина е "закачане" на хората? Съмнява ме Северна Корея дори да забележи такова нещо, камо ли да се повлияе от него.
47
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са комунистическите трубадури, за да възпеят фантастичния живот в КНДР? Все пак на такива клеветнически статии трябва да се отвърне с неунищожим комунистически патос.
46
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прическата е като правена с тиган Тефал, прилича на ***
45
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете хората на мира! Ако са решили да си го изкарат вируса, независимо от жертвите, си е тяхна работа. Нали и без това са изолирани и на никого не пречат.
44
5
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен 41Сега пък визите им били проблем. Ама, господа, те визите за Северна Корея ги слага Северна Корея. Защо този така проспериращ режим не пуска нормални граждани които явно искат да работят и живеят в Северна Корея?
43
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 33Южна Корев половината са по-бедни от Сверна Корея. Студентите им постоянно стачкуват.
42
12
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА Е ТУК преди 4 години
ЮЖНА КОРЕЯ с ДРОНОВЕ от 10км сипе аерозолен газ с ковид19 над СЕВЕРА затова има десетки милиони там поразени, летят на 10км защото ПВО стига до 9км, а рано или късно аерозолите от гравитацията бавно бавно падат над пхенян