Броят на болните от коронавирус в Северна Корея може да е унищожителен

Данните се крият, за да не бъде засрамен Китай
Обновена: 24 апр 2020 14:11 | 24 апр 2020 14:07, Нели Христова
130
Броят на болните от коронавирус в Северна Корея може да е унищожителен
Снимка: БГНЕС

Според дезертьора Ким Монг, който дълги години заема висша позиция в правителството на Северна Корея, държавата крие опустошителен брой заболели от коронавирус, за да не посрами Китай. По думите му, режимът там крие толкова болни и толкова починали, че обществото ще се шокира, ако научи истинската ситуация.

"Китай започна кампания за дезинформация, която имаше за цел да заблуди хората, че вирусът не е тръгнал от там. Но ако Северна Корея публикува своите данни, ще е достатъчно да се докаже, че именно Китай е първоизточника на COVID-19. Все пак границата между двете държави са 880 мили. Според мен Ким Чен Ун е рещил да скрие истината за вируса, за да не посрами Си Дзипин", обяснява Ким Монг пред Daily Mail.

По думите му Северна Корея е изключително изолирана от международната сцена и единственият й съюзник е Китай, като отношенията между двете държави били толкова близки, колкото "устна и зъби". Твърди се, че икономиката на Северна Корея е напълно зависима от Китай.

Но според Ким Монг, има и причини вътре в страната, които са довели до укриването на данни. Като новата болница, чийто строеж започна в Пхенян с грандиозна церемония, на която присъстваше лично Ким Чен Ун.

"От този ден нататък пропагадните медии възхваляваха неговото лидерство и превъзходство в социалистическата здравна система. Но вече никой не вярва на тази пропаганда. Тя показва, че Ким Чен Ун има какво да крие и се страхува от колебанието в населението", казва още Ким Монг.

"Ким се страхува от това, което може да се случи в обещството, ако данните за това, колко животи са загубени заради липсата на тестове и достатъчно екипировка, станат публични. Опасява се, че населението ще се отдалечи от него. Смъртта няма да трогне Ким Чен Ун, за него е по-добре десетки хиляди корейци да умрат от болестта, отколкото да пролее и капчица от собствената си кръв", допълва дезертьорът.

Северна Корея продължава да отрича, че има болни от COVID-19 в страната, ала никой вече не вярва на тази информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Захариева не е договорила без визи с корейската народна република и тръгваме.
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хаБил ли си някога в Северна Корея и ако не откъде знаеш какво е здравеопазването там?
39
10
 
11
 
! Отговори
КОМУНДЕЛИСТИЧЕСКИТЕ преди 4 години
Страни като С.К., Русия и Китай крият винаги за епидемии като тези от СПИН, хепатит и ковид 19 до последноВ С.К. твърдят, че няма нито един случай на СПИН, нищо че е болес установена от преди още 50 години.
38
8
 
14
 
! Отговори
до 33 преди 4 години
Корейците не са като българите.Доказва го съществуването на Южна Корея.Където икономиката и стандарта на живот е на много високо ниво.А са един народ.С Корея е пример до какво жалко състояние може да бъде доведен един нормален народ.По-страшно от комунистическата зараза няма. Това е тумор от който няма лечение.
37
18
 
8
 
! Отговори
ха преди 4 години
Жълта новина ,та чак кафява.Първо-предателя,предател си остава,всичко ще каже за да се хареса.Второ Китай не е крил ,че вирусната епидемия тръгва от Китай,но подозира ,че вирусът е пуснат в Ухан с цел.Трето-също не е тайна ,че големият китайски брат стои зад Северна Корея,иначе досега да са в демократизирали с някоя друга война.Здравеопазването в Корея е както нашето по време на соца, т.е.по-добро от сегашното в БГ, тъй като при социализма превенцията е много важна от икономическа гледна точка
36
5
 
7
 
! Отговори
Ken преди 4 години
Ким Чен Ун от доста време не се е показвал и има големи съмнения дали не е починал.това
35
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да е жив и здрав още дълги години най големия политик, патриот ,родолюбец и борец за световен мир и прогрес Ким Чен Ун !!!
34
9
 
14
 
! Отговори
ист преди 4 години
На картинката дебел вирус, убил милиони северно корейци.
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа там е пречупен отдавна. Гладът там преди 20-на години е бил много по-страшен в сравнение с този вирус, но хора са приели ситуацията безропотно. Те са като българите, ако някой отвънка направи нещо да промени съдбата им , ще стане, иначе ще си карат така вовеки.
32
6
 
12
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен 30Другарю, парите не се "дават", а се изкарват. И не е нужно да ходиш във ВУЗ за да научиш Корейски.
31
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бг я чака светло демократично и ЕС бъдеще.
30
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1ГЕРБ искат 5 бона такса във ВУЗ и не дават пари.
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25Нещо за Северна Корея и това дали има вирус там ще кажеш ли, другарю?
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може, ако може но и може да не е ако не може.
27
9
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен 21Ама, учете Корейски, бе, другари, кой ви спира? Ние когато искаме да си имаме нещо общо с някоя държава учим Френски, Немски, Английски и пр езици. Сега пък езикът им бил виновен, че не емигрирали. Бях чувал оправдания, но такива на тинейджъри от големи хора .....
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да и труповете сега не могат да се сготвят ще настане тотален крах.Дано има достатъчно зелена трева за всички там.Южна доказаха, че са свестен народ ама..
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 24Вие пък сорсошидите даже в статии за зодии пишете за Русия... чудна работа...
24
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Психясалите русофили пак избушиха тъ*омера с приказки за всичко друго, само не и по съдържанието на статията. Явно И според тях вируса в Северна Корея го няма. Не е случайна фразата "като партизанин на амбразура".
23
4
 
13
 
! Отговори
No coment преди 4 години
Единствената държава с която търгуват е Китай така,че е напълно възможно.
22
9
 
9
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Тези, по цял ден обикалят от паметник на паметник. Букети слагат, венци слагат. Молят се на вождовете. Сега поне са се хванали нещо да работят. Вярно копаят гробове, обаче е смислено.