Австрия облекчава още мерките, разрешава прояви с до 10 души

Очаква се от 15 май да заработят и кафета и ресторанти
28 апр 2020 17:33, Красимир Ангелов
9
Австрия облекчава още мерките, разрешава прояви с до 10 души
Снимка: БГНЕС

Австрия ще предприеме по-нататъшни стъпки за облекчаване на карантинните мерки в петък, като позволи прояви с участието на най-много 10 души и ще обяви пред обществеността, че вече не са необходими специални причини, за да се излиза от дома, предаде Ройтерс.

Железариите, градинските центрове и по-малките магазини отвориха преди две седмици, а големите магазини и фризьорските салони ще отворят от 1 май.

Препоръките след първия ден на месец май са да се спазват правилата за социална дистанция от 1 метър, като се насърчава работата от вкъщи, заявиха здравният министър Рудолф Аншобер и вътрешният Карл Нехамер.

"Според мен това е много голяма промяна и много голяма стъпка, в която залагаме на доверието", каза Аншобер и добави: "Сега зависи от всички нас да не бъдем безразсъдни, а съвестно и изцяло да прилагаме тези мерки".

Планирани са последващи стъпки като отваряне на кафенетата, баровете и ресторантите на 15 май. Министърът на туризма Елизабет Кьостингер каза на пресконференция, че хотелите ще могат да отворят след 29 май и правителството се надява, че ще може да разреши отварянето на басейните от същата дата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Не си ли разбрал че всички тия упражнения са за да изкрънкат още някои милиончета от Брюксел и рапределят на наШте хора. И да затрият всички нетехни малки бизнеси които мътят водата на наШте хора, назначени за бизнесмени след тяхната си 'революция' на 10 ноември 89.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези ще забравят, че са били в карантина или извънредно положение, или както там се е казвало при тях, а ние още катерим пикове с нашите "адекватни" мерки, на които всички ни завиждаха
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До само минавамТи си вЕрвай... Ако всичко това което ти сервират... медиите беше вярно , то изобщо нямаше да използват политиците и мошениците с пари.
6
1
 
7
 
! Отговори
само минавам преди 3 години
До Анонимен 4вЕрвай си... 2 седмици след разхлабване на мерките, т.нар. ковфициент на репородуктиност (зараза с вируса) е доста под 1 (всъщност е около 0.65) и не се е променил през тези две седмици. Новооткритите случаи продължават да се около 70/80 на ден от 5000-6000 теста на ден. Правете си сметка къде са те, къде сме ние...
5
1
 
8
 
! Отговори
:) преди 3 години
Туй ни е възможно, тука сме най-либерални - ако не вярвате питайте Боко.
4
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се откажат много бързо от тези си намерения... То би п'ростотия тук, явно и в Австрия са със същия акъл...
3
3
 
3
 
! Отговори
Продуцент преди 3 години
Забавленията там не спират.От threesome вече минават направо на gangbang
2
2
 
15
 
! Отговори
Г. Н. преди 3 години
И носете на маските по улиците, ей, мушмороци. Носете ги нищо че се спарвате в тая жега. Носете ти, менте-генералчето и менте здравното министърче склерозирало така казват. Носете, мълчете и се наведе още повече. Айде хаирлия да е
1
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глей какво правят по света, пък Гaнчaка още седи по панелките заради 50 починали на преклонна възраст и да не "събори" здравната система, дето при 200 хоспитализирани била на ръба.Пляскайте по терасите и козирувайте на мишoка с пагони.