Жена под карантина се разходи от Монтанско до Димитровград

МВР откри още един избягал от дома си, грози ги глоба от 5000 лв.
Обновена: 29 апр 2020 15:58 | 29 апр 2020 14:54, Анисия Иванова
23
Жена под карантина се разходи от Монтанско до Димитровград
Снимка: БГНЕС

Полицията в Монтана откри двама нарушители на карантината, съобщиха от Областната дирекция на МВР. И двете проверки са направени вчера.

30-годишна жена от ломското с. Сталийска махала била поставена под карантина заради коронавируса от 24 април т.г. поради пътуване в чужбина. Когато я потърсили на адреса в селото, не била открита. В телефонен разговор жената заявила, че е отишла до Димитровград.

При проверка в село Златия пътни полицаи от Лом открили 49-годишен мъж от град Вълчедръм, който управлявал лекия си автомобил. Справка установила, че той е бил поставен под карантина от 21 април до 4 май и по това време трябвало да е в дома си във Вълчедръм.

Срещу двамата нарушители са образувани досъдебни производства по член 355 от НК и може да им бъде наложена глоба от 5000 лева, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Странджански дядо преди 3 години
А това Кпп как го е пуснала, тогава защо са тия Кпп та?
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отскочила е до димитровградския пазар жената, ей го къде е, има-няма 500 км...
19
2
 
2
 
! Отговори
dp преди 3 години
а някой знае ли как реагира прословутия PCR test на болен от нормален грип - или някаква инфлуенца... май пак положително, понеже този тест установява наличие на "чуждо" тяло в секрета, не търси конкретна молекула "корона вирус". И да, щом имат пари да пътуват... при "уж" затворени граници, трябва да имат 100 лв за тест, друг е въпроса, ако са грипави, пък положителни заради което, какво трябва да правят.
18
2
 
5
 
! Отговори
преди 3 години
Такива *** трябва да се кастрират, за да не създават поколение!
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5000 лв,а колко теста са това за антитела,ако ги имат защо ги глобяват като могат да бъдат дарители на кръвна плазма или кръв каквато е методиката за лечение засега на нуждаещи тежко болни в инфекциозни болници оторизирани към щаба.
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хм, токущо съобщиха, че на площада в Банкя се вие голо хоро начело с Тикваря, а участниците били от МС и НС, защо заразените гербави депутати нарушават закона, а за жената не може!
15
14
 
7
 
! Отговори
до 8 от славянин преди 3 години
''И аз имам право да не бъда заразен''Ами много е просто решението на проблемът със страха ви от заразяване: просто си стойте затворени в дупките докато се мумифицирате, ама вие искате да затваряте другите, от страх да не ви заразят, като си стоите затворени и не контактувате с никого явно няма и да се заразите, какво трудно има за разбиране тук, защо не ограничавате само себе си, а искате да ограничавате и другите - кой ще ви зарази ако си стоите затворен в дупката си!?
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На простия човек каквото и да му кажеш, докато си говориш и го убеждаваш с разумни аргументи, той си мисли само за плюскане, правене на деца и ходене по нужда и с поглед те лъже само, че "разбира"Няма как да те разбере такова животно защо е необходимо да спазва хигиенни навици, карантина и прочее...
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 12И правилно! Така трябва! Електоратът трябва да може да се разхожда! Иначе няма да гласува за ГЕРБ!Затова в София отвориха "Филиповци" и "Факултето", но София остана затворена -заради тях!
12
3
 
12
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Ще се разхождат,как не!Като сте затворили София и областните градове и създавате напрежение на жителите им,а всички други градове и села-кой накъдето си иска ,натам си пътува!Може да прекоси цяла България!Да ви имам мерките!
11
2
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Ой ромалеее ай джавалеее!Плюс това тия закони не ги ловят!Законите са само за робите-данъкоплатци!
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 7В крайна сметка си мисля, че всичко опира до пари. Които ги няма.В Кипър са създали организация - всеки идващ от чужбина го посрещат на летището с линейка, и оттам право в един бункер специално оборудван за хора под карантина, докато минат две седмици!
9
9
 
9
 
! Отговори
до 8 от славянин преди 3 години
Карантината е медицинска мярка с медицински смисъл, а смисълът и е да се изолира опасен заразоносител (доколко той е действително опасен е друг въпрос), за да не заразява други незаразени, така че ако някой не е заразоносител, независимо откъде идва е напълно неадекватно от медицинска гледна точка да се карантинира! Аз от вас, неспособните на елементарно логическо мислене зомбита и не очаквам такова, очаквам го от тези, които още не са го изгубили!
8
2
 
12
 
! Отговори
123 преди 3 години
И аз имам право да не бъда заразен.
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинНе знам някъде в законодателството и наредбите да има отпадане на карантината с тест. Т.е. дори и при отрицателен тест няма за какво жената да осъди държавата - мерките спрямо нея са законни. Не казвам справедливи, а законни.
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗащото трябва време от заразяването до позитивен тест. А и теста струва пари - какво, държавата да плаща 120 за всеки дето му е кефнало да пътува?
5
7
 
22
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Не може, а ТРЯБВА да им бъде наложена глоба...даже 5 000 ми се виждат малко! Тези до кога сматат да се правят на луди и да не изпълняват карантината?
4
24
 
11
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Пътуването в чужбина не те прави автоматично вирусоносител и съответно автоматично карантиниран, нека тази жена си направи съответния тест за вирусоносителство и ако той е отрицателен да съди министерстото на здравеопазването за неправомерно карантиниране! Не се оставяйте да ви третират като безмозъчни овце, мислете, търсете и се борете за ЧОВЕШКИТЕ СИ ПРАВА И ЧОВЕШКОТО СИ ДОСТОЙНСТВО и ако те са нарушени от когото и да било го съдете до дупка!
3
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не всеки който пътува в чужбина има вируса. Що не тествате хората преди да ги наказвате за две седмици вкъщи? А?
2
2
 
17
 
! Отговори
Мюмюнчо преди 3 години
Майски cъpбеж!