Този път СЗО даде за пример Швеция: Това е новата нормалност

В държавата няма наложена карантина
Обновена: 30 апр 2020 19:33 | 30 апр 2020 19:05, Нели Христова
274
Този път СЗО даде за пример Швеция: Това е новата нормалност
Снимка: БГНЕС

Швеция накара много държави да повдигнат многозначително вежди, тъй като страната и до ден днешен отказва да въведе строга карантина и ограничения, за да спре разпространението на COVID-19. Днес CNN съобщи, че броят на починалите от коронавируса в страната намалява, а СЗО дори даде Швеция за пример.

Още по темата

"Швеция може да е бъдещият модел за нормален живот с коронавирус", заяви  водещият специалист на СЗО д-р Майк Райън по време на брифинг на организацията, цитиран от Ройтерс. 

В страната, повечето бизнеси и училища са отворени. Ресторантите и баровете са пълни, хората се препичат на слънце. Правителството се доверява напълно на собственото си общество само да наложи социално дистанциране.

Шведите все още ходят и на фризьор, а пред CNN една жена споделя, докато си прави прическа, че се е примирила с факта, че най-вероятно ще хване COVID-19 все някога.

Според СЗО това било целта "да се достигне до нова нормалност".

На брифинга бе повдигнат въпросът и за анонсираните усложнения при децата, които преболедуват вируса.

"Повечето деца, разболели се от коронавирус, са с леки симптоми и се възстановяват напълно, но много малък брой развиват рядък възпалителен синдром в някои държави", каза Майкъл Райън.

Връзката между вируса и клъстери на рядкото възпалително заболяване при децата се изследва от британски и италиански лекари.

От рядък възпалителен синдром, който прилича на този във Великобритания и Италия, се лекуват и три деца в САЩ. Подобни случаи има и в Испания.

Досега децата не бяха засегнати от тежките усложнения от коронавирус, които са характерни за възрастните с хронични заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
14
 
21
 
! Отговори
Стефан преди 4 години
Колкото и да не им се иска на много от пишещите тук, май Мангъров ще излезе прав!
186
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Принципно е така, но никой не иска да умре, или негов роднина, приятел, познат ... и то в мъки.
185
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЗО трябва да бъде закрита веднага! Толкова противоречаща си, безполезна и напълно безпомощна организация!
184
8
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До балона ШВЕЦИЯА дали, ако тестУват повече хора при нас, няма да настигнем Швеция? Ама не го правят, за да не изтървем първото място и после Боко с какво ще се хвали. Като почнете да ми правите такива сравнения, направо умирам от смях!
183
15
 
6
 
! Отговори
Нов свят преди 4 години
Швеция не ни интересува.Свикнахме с ограниченията и взе да ни харесва.И ще издържим докрай! Да живее ЩАБА!ЩАБА са новите герои на нашето време.
182
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
До АнонименА ти освен дебелия си ***, поддържаш ли друго, разбирачо.
181
2
 
15
 
! Отговори
gogo преди 4 години
Боже опази, да черпиш информация от СЗО и CNN
180
7
 
13
 
! Отговори
Ром'с преди 4 години
Вируса и с карантина и без карантина не може да се спре,той може само да се ограничи с карантина за по-дълък период на преминаване... Ако сега се избегне,то есента едва ли, ваксина няма и единственото нещо Е всички да минат през него. Ваксина най рано следващото лето.. и есента да се ваксинира насалението. Е дотогова всички в къщи ли?
179
4
 
9
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
"Досега децата не бяха засегнати от тежките усложнения от коронавирус" Отново лъжете, има доста умрели деца.
178
7
 
16
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Явно СЗО наистина желае колкото може повече хора да се простят с живота,за да осмислят безумното си харчене на пари за банкети!
177
7
 
21
 
! Отговори
Уф преди 4 години
Пази Боже от този пример с 2600 починали!
176
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** е великвирусолог и микробиолог, той знае - вирус няма!Целия свят е обединен в заговор срещу бай ***!Бай *** мисли само за тумбака, как да го напълни с агнешко и ракия, той не мислиза последствия, отговорност, дисциплина и морал!Двете мозъчни клетки на бай *** стигат само ядене и тоалетна!
175
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно действат, само диктатурите създадоха паника, забрани и домашен арест, за да смачкат средната класа икономически и да ни вземат правата. Целия свят се превърна в едион голям затвор с изключние на няколко разумни държави.
174
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-много риба се лови в мътна вода, за тва и боковите послушковци крадат, като за последно - за тях е добре дошло
173
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя f16 ще го получим, като излезя в пенсия сигурно а пък имам доста годинки. Радев е от малкото хора, които казват в прав текст на гербавите, че са прости, точно о за тва трoлчетат така настървено го плюят.
172
16
 
4
 
! Отговори
минка преди 4 години
А у нас..................Властта показа един забелижелен микс от пропагандата и агитацията на Хитлер, Мусолини, Сталин, Тито, Мао Дзедун, Ким Ир Сен, Вълко Червенков, Енвер Ходжа, Тодор Живков и още десетки и по-древни диктатори.......... https://mobile.frognews.bg/article/195568/
171
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо аз съм за Ф16 второ смятам радев за нещо средно междо медуза и свекърва и трето я ми кажи колко от грипена е шведски и колко от него е внос ? А волво вече е на Чайниците
170
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами какво друго може сама швеция дори магарешки каруци няма да си обере реколтата ..Кажи ми индустрия която швеция може да подържа на ниво като преди короната сама ...само рибната е Факт
169
7
 
7
 
! Отговори
жоро преди 4 години
До Анонименкак можа да го изречеш?...освен риба, друго няма???ти ходил ли си в тази държава? сега поне не ти искат виза. моят съвет е прочетеш за нея, и да се разходиш за да го потвърдиш. Швеция е супер държава в научно и технологично отношение. Супер. Една шепа хора са, но са изключително важна част от прогреса денс.
168
4
 
3
 
! Отговори
До славянин преди 4 години
Путин и той ли е слепец? Какъв славянин си ти да говориш такива неща за "големия си брат"?