Бизнесмен: Работим при намалени обеми на работа от близо 40%

Изнасяме на цени под себестойност, призна Красимир Дачев
1 май 2020 03:00, Анисия Иванова
28
Бизнесмен: Работим при намалени обеми на работа от близо 40%
Снимка: Dnes.bg

В "Свилоза" работим при намалените обеми на работа от над 37%. В санитарно-хигиенните хартии късовлаксесната целулоза е 60%. Китай спря да произвежда в края на миналата година, това се пренесе при нас в Европа. Натрупани са няколко милиона тона повече, отколкото има необходимост, и тъй като няма търсене, изведнъж потреблението рязко падна. Това заяви Красимир Дачев, собственик на "Свилоза", в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Според госта всеки вид бизнес трябва "да си прави сметката", като добави , че е важно предимство, че не е спрян транспортът.

"Изнасяме на цени под себестойност, за да продължим да работим", призна той.

На въпроса дали ще се възползва от схемата "60 на 40" гостът посочи, че тази мярка е за запазване на работниицте, т.е. не е предприемаческа, и уточни, че не е редно да се дават пари на някого да си стои вкъщи.

"Правим няколко години подготовка за разширяване и интегриране на произодството на хартия", каза Дачев. Той уточни, че работи и по нов енергиен проект.

Видео с целия разговор - тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредният назначен"капиталист"които отива там където му е мястото!На Бунището! Дано само си успял да подлъжеш Мамалигите и да си осигуриш достойни старини!
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мазник успя ли да продадеш"Свилоза"? Ако ли не,съвсем скоро ще станеш "собственик"на едно голямо Нищо!
19
1
 
7
 
! Отговори
Деса моча преди 3 години
Мойте шивачки съм им казала. Или намалям хората от 80 на 50 или си остават сички но намалям заплатата с 30 процента. Избраха второто. Криза е, стягайте потурите и повече работа, по малко мърморене
18
13
 
3
 
! Отговори
Митьо преди 3 години
Сега ще ги питам работниците. Как те ще молят за работа, не аз да ги търся и да им се моля да бачкат а един от 10 да става занещо. Идва времето на работодателя. Ще видят наемниците сега кон боб яде ли. Почивки ли? Боноси ли? Бизнеса движи даржавата не вечно мрънкащите мързеливци иискащи повече и повече пари наречени персонал
17
1
 
13
 
! Отговори
Работодател преди 3 години
Имам шивашка фирма и преди месец всички поръчки спряха.ВСИЧКИ.Имах два варианта:- да разпусна шивачките и да си лежа по цял ден пред дивана. Да не се занимавам да дезинфекцирам цеха по 5 пъти, да меря температури.Нямам кредити, нямам и Майбах. Имам спестявания с които мога да не работя докато излезем от кризата. или- да шием маски, за които ми плащат, колкото аз давам на шивачката.Тоест работя без печалба, но пък хората вземат заплати.Избрах това.Работнико,ти на мое място как би постъпил?
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички плюят по бизнесмените, да затварят е призива? Ами, какво ще правите после? Всички ще кОпате и сАдите. И после на кой ще продадете сАденото? Нали с нещо трябва да си купите ***, тоалетна хартия за ***. Така че както си кОпате и мислете от време на време. Без индустрията не става!
15
1
 
12
 
! Отговори
ИСТИНАТА Е ТУК преди 3 години
стига са ЛЪГАЛИ изнасяли под себестойност да бе ДА те в Европа за продукция не плащат стотици евро, а земеделците де НЕ реват защото взимат милиони евросубсидия и изнасят доматите в Европа на двойни цени, а тук ядем турски, ХОРАТА хем им даваме европари хем те изнасят в Европа и накрая кво плащаме пък ядем турско
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бай ЛамбиВисокото го влече. Още от дете слагаше летвата над 2 метра. Талантлив лекоатлет на отдавна срутеното училище "Димитър Благоев".
13
4
 
10
 
! Отговори
Ал. Константиновите преди 3 години
Принципи на българина:1. Всички да сме без работа, ама някоя фирма да фалира и шефчето да продаде мерцедеса.2. Мразим руснаците ние сме западняци и европейци.3. Ама няма да сме като изпадналите немци, австрийци, холандци, чехи, шведи, датчани, дето не ходят с маски и са фашисти.4. Боце не е ***, нищо че е виден БКП кадър, нежелал да се деполитизира и се държи като злобна старшинка от соца.5. Лафове, от които мед ни капе: сопата, хоро ще играете, затягаме, фуражка, глобиха!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дачев защо не кажа за Къдравия как го правеше за смях, а ни занимава с оплакванията си
11
3
 
15
 
! Отговори
бай Ламби преди 3 години
До СмешникНе знам за тебе ама тоя така наречен "бизнесмен", навремето май плати бая голяма сума че да лети в космоса като турист.Все още чака ред де.Да беше мислил тогава като дава парите а не сега да реве че продава под себестойност.*** те ората са го казали- пари дет не си се потил за тях лесно се арчат.
10
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
За какво постоянно се оплаква измамника и мошеника К Данчев.
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умниото БГ злобарче сега се спуква от кеф, че някой си бизнесмен няма да изкарва толкова пари, а не си прави сметка, че това значи десетки хиляди нормални хора да останат без хляб. Вечно злобния и жалък народ...
8
5
 
9
 
! Отговори
The Ghost преди 3 години
Като няма търсене, затваряй фабриката, просто е
7
3
 
10
 
! Отговори
Конан Осеменителя преди 3 години
'Губим пари при всяка продажба, но ще наваксаме от количество продажби!' Девизът на съвременните разбрали-недоразбрали бизнес-мени. Няма ли еврофондче, нещо, трудно стават нещата. Търговийката си е друга бира, то и затова там празно няма
6
1
 
11
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Не че няма работа за 50% от населението. Загубило се е основното в обществото - стоковопаричните отношения са изкривени. Разпределението на труда е изкривено от държавните институции и финансовите корпорации. Забранете имотната спекула, усвояването на земеделски земи и превръщането им в рекреационни за богаташи. Обложете съществуващите рекреационни имоти с невиждан данък. Обложете капитала, лихвите и земята на латифундистите. Направете поземлена реформа и оземлете хората.
5
2
 
10
 
! Отговори
Роботник преди 3 години
То ако работата беше хубаво нещо нямаше да има роботи и роботници?
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работата е там че няма работа за 50 процента от хората на планетата .Има професии и занаяти които изчезнаха.Други тепърва ще фалират .В края на света има работа само за гробари !
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости разни !Работата е за маймуните и подчовеците !Хората отдавна не работят .Донт уори би хепи !
2
2
 
12
 
! Отговори
Бате Гойко преди 3 години
"Работим при намалени обеми на работа"Що за израз? Иначе има много такива, които изобщо не работят, така че е по-добре да се "работи при намалени обеми на работа", отколкото да не се работи.