СЗО: Новият коронавирус е от естествен произход

Китайските власти са поканени да участват в разследванията
2 май 2020 07:45, Елка Василева
76
СЗО: Новият коронавирус е от естествен произход
Снимка: архив, БГНЕС

Световната здравна организация, която призовава Пекин да се присъедини към разследванията за произхода на новия коронавирус, заяви, че той е от естествен произход.

Тази преценка идва в момент, в който президентът на САЩ Доналд Тръмп свърза вируса с китайска лаборатория, предаде Франс прес.

Тръгнала от Ухан в Китай през декември, пандемията зарази оттогава 3,2 милиона души по света, а броят на починалите заразени е най-малко 230 000 души.

Още по темата

"Що се касае до произхода на вируса в Ухан, ние изслушахме много учени, които изследваха този вирус и ни увериха, че той е от естествен произход", заяви Майкъл Райън, директорът на програмите за спешни действия към СЗО.

"Онова, което е важно, е да установим естествения гостоприемник на този вирус", допълни той. Експертът обяви, че основната цел е да се направи така, че "ние да можем да разберем добре вируса, да разберем трансмисията от животно на човек и да разберем каква бариера между животинския и човешкия вид е била преодоляна".

Целта на това изследване е да се разработят обществени здравни мерки и мерки за превенция, за да не се повтори същото нещо, където и да е, подчерта експертът.

СЗО се свърза с китайските власти, за да ги покани да участват в разследванията, които са в ход или се предвижда да бъдат извършени относно животинския произход на вируса.

На 30 януари СЗО обяви световна извънредна ситуация заради коронавируса, след като на 23 януари беше отказала да го направи, припомня Франс прес, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Истината е, че Пекин не разрешава на СЗО да проведе истинско разследване на произхода на вируса и вероятно имат някакви притеснения. А кое дава основание за заключението на СЗО за мен не е понятно.
62
1
 
2
 
! Отговори
Инфо!! преди 3 години
WHO - World Heath Organization беше .Сега е CHO -China Health Organization !!!имаш ли парички , обичат те всички !!!
61
1
 
1
 
! Отговори
Инфо!! преди 3 години
А оня Dr.Tedros корумпирания Итиопец.Той колко пари е взел от президента на Китай дори и това не знаете !!Ама какво да ви обеснявам ... Прочетете патентите 1во и тогава пишете тез п0мий !!
60
1
 
0
 
! Отговори
Инфо!! преди 3 години
Ей така естественно се заразиха 2 500 000 население.Вие мозъка да не си го копувате насипно ???От магазина "Всичко по Левче"
59
0
 
1
 
! Отговори
Инфо преди 3 години
Ей глупацци , Вие сте толкова прости че ме съмнява дали можете и да смятате !!!Ей така само се е произвело Био Химично Оръжие !!!! Сваляйте това гнусн0 правителство !!!Вируса ще мутира слагайте маските .****
58
0
 
2
 
! Отговори
до 60 преди 3 години
Дали съм остроумен или не, ти никога няма да разбереш! Просто не контактувам неграмoтни с отпадъци! Нали по гетата пуснаха някакви програми за безплатно образование? Няма да е зле да провериш как стоят нещата в твоята махала, че имаш нужда..
57
0
 
2
 
! Отговори
На тия преди 3 години
Кой ли им вярва вече.. !
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 59 АнонименНиса прай на оструумен тъй кат ниси такав
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
<html><body><!--StartFragment-->Общото м/у всички конспиративни теории е, пълната липса на доказателства! Общото м/у всички които вярват на конспиративни теории е, че са неудачници! Това не означава, че необосновано на доказателства твърдение не може да се окаже истина! Но вярвайки в неаргументирано мнение и най вече желанието да го наложиш като истина на другите е признак на желание за изява в следствие на чувство за малоценност и доказателство за наивност!
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 58 ФактиЧе е създаден в американска лаборатория с участието на Бил Гейтс коронавируса е ясно вече и на децата но кой го пусна в Китай , ЦРУ или англииските служби ? Целта беше да се експериментира далече от америка и ако може да се срине икономиката на Китай тъй като е водеща икономика номер едно в света. Но стана неочаквано обратното
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навремето и в ООН казаха, че в Иран има биологично и химическо оръжие така. И в следствие на това изказване умряха няколко милиона възрастни и близо милион деца...Тея като кажат нещо и човек страх го хваща...
52
2
 
6
 
! Отговори
Факти преди 3 години
"Събитие 201" - 18 Окт. 2019г .... дори и *** може да го провери в Гугъл. Месец и половина преди да избухне "никому неизвестния" коронавирус в Ухан в НЮ ЙОРК се събират учени и бизнесмени на семинар за координиране действията на правителство и бизнес при пандемия от КОРОНАВИРУС . Организирано от СЗО, института Дж. Хопкинс и фондация Бил и Мелинда Гейтс - основни спонсори на института Питбрайт където държат патенти за щамове на коронавирус.САЩ не са били подготвени ??? Нали ?
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом СЗО казва така, значи е точно обратното. Поне до момента нещата се оказват такива.
50
0
 
4
 
! Отговори
дзфсг преди 3 години
Аве щом от СЗО го казват значи е така, ние им верваме.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от. гл. шеф. на тайно разузнаване. вписваме всички да знаят с голяма прозрачнос. за нашият румен Крумов Йорданов. гр. Кюстендил. ул. гърлянски черешарник10. само някой дасе занимава с румен ще бере големи ядове. срамота. ИЗИЗКВАМЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ НА РУМЕН КОМПЮТЪРА. защото румен не вписва [ нищо. ]
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците още не са си махнали научните статии дето се хвалят как констуират такива вируси...
47
0
 
5
 
! Отговори
Разбира се! преди 3 години
"Естествено"- от американски произход!Понаха да пеят песента - "Хайде да не се заглеждаме!" :):)
46
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО е поканила престъпниците от пекин вместе да замажат " естествения" лабораторен произход на био оръжието в Ухан! ЦИРКПреди време през " прехода" в губернията така " разследваха" и мутренските престъпления...всички видяхме резултата
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 46 АнонименНищо не се разбира от надрасканото ! какъв е този бъртвеж ? да не си се надрусал с нещо или да си пил белина ?
44
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100% коронавирус е създаден в военна лаборатория на САЩ