Само шест са новите случаи с коронавирус в Албания

Жертвите там са 31, а заразените са 795
Обновена: 3 май 2020 17:01 | 3 май 2020 16:48, Петя Славова
2
Само шест са новите случаи с коронавирус в Албания
Снимка: БГНЕС

Шест нови случая на Ковид-19 са установени в Албания през последното денонощие, с което общият брой на заразените с новия коронавирус в страната достигна 795, съобщава информационният сайт Екзит.
Жертвите на болестта в Албания са 31, предаде БТА.

Институтът за обществено здраве съобщи, че 67 процента от заразените албанци са се възстановили от Ковид-19, или общо 531 души. През последното денонощие са направени още 171 теста, а общо от началото на епидемията - 8866.
Към днешна дата 33 албанци са хоспитализирани с диагноза Ковид-19, от които седем са под интензивни медицински грижи.

Най-много случаи на заразени има в Тирана (331), следват градовете Шкодра и Круя с по 110 заразени.
Албанският премиер Еди Рама обяви как ще бъдат смекчени ограничителните мерки заради пандемията през следващите три седмици, съобщава още Екзит.

От 4 май, ще бъдат добавени 18 населени места към така наречената карта на "зелените зони" или райони с по-нисък риск. Сред тях са градовете Тропоя, Вльора, Берат, Малакастра, Пустец и други. От 4 чай ще бъде позволено такситата да извършват междуградски пътувания с до двама пътници от едно семейство.

От 11 май правителството позволява възобновяване на работата на фризьорски салони, бръснарници, стоматологични кабинети и търговски центрове. Ще бъде позволено и движението на леки автомобили между населените места в интервала 5,00-17,30 ч.

От 18 май ще бъдат отворени баровете и ресторантите с тераси на открито. Забраната за културни, спортни и артистични прояви остава в сила, както и събиранията на повече от петима души на едно място.

Разхлабването на ограничителните мерки, въведени заради пандемията от Ковид-19, ще подлежи на промяна в зависимост от разпространението на болестта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари