Българка разказа как Швеция се бори с коронавируса

Създадоха неписан закон за 2 м разстояние, посочи Меглена Караджова
4 май 2020 11:07, Анисия Иванова
52
Българка разказа как Швеция се бори с коронавируса
Снимка: Bulgaria ON AIR

Пред дни Световната здравна организация похвали примера на Швеция в борбата с коронавируса. В страната няма въведени строги ограничения и забрани, а правителството разчита на хората да спазват сами социална изолация.
Живеещата в Швеция българка Меглена Караджова посочи пред Bulgaria ON AIR, че загиналите в страната са повече от 2600.

"Тук имаме много хора, които протестират, специално родителите, които не искат да пращат децата си на училище. Който не си прати детето на училище, отиват социалните и рискува да му вземат детето", сподели тя.

"Създадоха неписания закон два метра разстояние. Това е нещо, което шведите винаги са спазвали, дори преди пандемията. Нищо повече от това - разстояние. Никой не е задължен да ходи с маски и ръкавици. Баловете бяха отложени, само това", разказа Караджова и потвърди, че в Швеция на едно място не може да се събират повече от 50 души.

По думите на сънародничката ни в "България сутрин", много от институциите в Швеция се опитват да променят стратегията, но явно шведите са убедени, че тя работи и ще бъде изграден общ имунитет.

"Казват, че дори имат място за още 20% болни", отбеляза Меглена Караджова.

Самата тя е посетила специално отделение за проверка за коронавирус, тъй като е имала симптоми, но така и не е била тествана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Taя *** говори глупости. Откъде я намериха журналистите? Разстоянието между хората, което е написано във всеки магазин и обществено място е 1.5 метра а не 2м . И не калпавото ултра-либер правителство на Швеция е наложило подхода- а учените специалисти по вирусология и то с пълно мнозинство. Разбира се има и шепа платени мъркачи за радост на ЕС мафията и медиите им.
43
2
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 3 години
Шведите са абсолютно прави, а тази както не й харесва да върви някъде където ще й харесва *** да налагат безмислени ограничения.
42
0
 
0
 
! Отговори
Д преди 3 години
Иване внимавай, че чехълът ти е по следите.
41
3
 
5
 
! Отговори
воевода преди 3 години
Бог да пази шведите, защото очевидно на тяхното правителство хич не му и пука колко ще напуснат този свят!
40
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последните тестове показаха, че до сега са изградили около 60% имунинет, пък нека другите разправят, че нямало такъв. Ваксина на тия не им трябва.
39
4
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
След като Швеция започна да не се справя с "гостите"си,този вирус им дойде "дюшеш".Истинските Шведи са дисциплинирани и само с пожелание за дистанциране си го спазват,а за "гостите" такива неща не важат.Не разбирали езика и не знаели за какво става въпрос-ами докато лежаха на помощи да са го научили,сега ще влязат в статистиката на КОВИД-19.После погледнато в % смъртността ще си е нормална за това време на годината.
38
7
 
6
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Добре е , че шведските власти не са се панирали от неособено опасният вирус , и живота там си продължава както преди... Но да ти отнемат детето , заради това , че не го пускаш да ходи на училище си е пълно безумие и голяма жестокост.
37
4
 
11
 
! Отговори
До "умниците&qu преди 3 години
То ако има само такива като вас там, отдавна да са измрели. Да, там няма карантина ,а има препоръки. Но там за разлика от българско, препоръките са ЗАКОН. Пълно е с градчета дето няма да видите никой по улиците, възрастните не излизат изобщо ,а младите работят от в къщи. Да децата ходят на училище, и ресторантите работят с две - три маси заети за семеен обед. Единствените които се шляят са имигрантите и 18% луди дет ги има в във всяка държава
36
16
 
6
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Шведското правителство прояви уважение към народа си и не му наложи фашисткия подход на НОЩта. Там няма забрани - само препоръки.Няма глоби по една годишна минимална заплата.Хората там са свободни, а не роби на Правителството.В момента нашето правителство лека-полека започва да възприема на практика шведския модел.
35
9
 
12
 
! Отговори
Социалната държава преди 3 години
Последното изречение е стресиращо и показателно - отсвирили са това същество от "медицинска услуга". Същество щото не ми е ясно кво е - мъжко или женско. Всички германистични народи са такива - лица без мимики и стъклени погледи. От ескимосите са взели навика да изоставят старите си хора щом станат немощни и започнат да обременяват околните. Не е за чудене - шведете късно са християнизирани и варваризмът им избива.Най-социалната държава се отрича от старците си...ха-ха-ха! Гнус.
34
13
 
10
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Злобен *** го е яд, че шведите не влязоха в глупавия сценарий да си съсипят икономиката с глупави противоепидемични мерки. Бяха и си остават богати.А ние - пак в киреча. От много акъл, да правим това, което правят батковците.
33
4
 
6
 
! Отговори
Следящия Чизъл преди 3 години
До Иван 38Отдавна следя коментарите и във почти всички сайтове ползваш, Барба Ганьос,,да не си някакво изродено гръцко копееУе? Толкова ли те е яд? Да знаеш че съм вкарал ИП-то ти във черния списък.Това да ти е обеца за ухото!
32
16
 
17
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Да сравняваш културата на шведите с некъпания и вмирисан Барба Ганьос е като сравнение между Волво и Жигули. Балканският дивак му дай да е най-умен, разбиращ всичко, непобедим мрънкалник. Швеция е уникален пример за света в борбата с вируса,колкото и това да не се харесва на реакционерите.
31
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31А, това не значи ли, че подхода НЕ РАБОТИ? Или тия не ги броите за хора в Швеция? :)))
30
18
 
25
 
! Отговори
Тоталитъризъм - Ич преди 3 години
Загиналите в швеция са мнооого повече от това което властите твърдят, просто пародията на правителство, което имат не иска да носи отговорност за бездействието си и за това например не се тестват хора умрели от типичните за вируса усложнения, също така не се тестват хора ПО ПРИНЦИП. Напълно нелепа държава, която трябва да изчезне както заслужава. После свободни били, социални били, я напишете в който и да е шведски форум че правителството са банда некадърни измамници и вижте какво става.
29
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една от причините да искам да се махна от Бг е, че тук хората по принцип не спазват дистанция, а това е най важното в борбата с вирусите, но и по принцип не е приятно да ти се навират в гърба по опашките и да те блъскат без причина.
28
1
 
1
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
От България ли ?)
27
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което не се казва тук, е , че 90% от заразените в Швеция са в имигрантските гета, а останалите са в домовете за стари хора. Един техен министър се извини, че не са успели да опазят домовете за стари хора, но реалността е, че гетата и да искат няма как да ги опазят. Това са хора, които не знаят език и са свикнали да живеят наблъскани един до друг
26
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До worldometerМхм. А едно мармотче увива ли шоколада в станиол?
25
6
 
17
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Гледайки "интервюто" се питам - това жена ли е, момче ли е, какво всъщност гледам?Има нещо "гнило" у Швеция