Достатъчно защитени ли са лекарите на първа линия?

Катя Сунгарска, говорител на Спешна помощ, коментира темата
Обновена: 4 май 2020 14:16 | 4 май 2020 14:13, Ния Христова
11
Достатъчно защитени ли са лекарите на първа линия?
Снимка: БГНЕС
Д-р Нели Пандева е вторият починал медик в страната. Тя е работила в Центъра за спешна медицинска помощ в Александровска болница. Нейният случай е доста нехарактерен.
 
Д-р Пандова е сред първите заразени медици в България. Лекувана е в Окръжна болница и след като е дала две отрицателни проби е изписана. 
 
В събота вечер състоянието й се влошава. Била е интубирана, но за съжаление е починала в Спешния център.
 
"След като е била изписана тя е продължила домашното си лечение с антибиотик. Казала е, че се чувства добре, диша по-леко и решихме, че всичко е преминало и вече следва възстановяване", разказа говорителят на Спешната помощ Катя Сунгарска в ефира на Нова тв. 
 
Тя изтъкна, че се прави всичко възможно медиците в Спешна помощ да бъдат оборудвани със защитни облекла.
 
"Имаме предпазни средства. Натъкваме се обаче на граждани, които не подават коректна информация за симптомите, заради които ни викат на адрес. Съответно не отиваме съвсем предпазени", допълни още Сунгарска. 
Още по темата
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен не става въпрос за маски, смотан! А за костюми, като за излизане в открития космос. Ако си мислите че тези костюми са супер комфортни и могат да се носят рутинно, много се лъжите! Тежки, неудобни са, спарват и просто е кошмар да изкараш 8 часов работен ден в тях. Но простия *** от дивана не осъзнава това дорде се драпа по мадригалите
6
0
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Хахахахахаахахааахахаах
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"не отиваме съвсем предпазени"- и хората били виновни , че не ходели с маски
4
2
 
5
 
! Отговори
Отмъстител преди 3 години
Най-пропадналите лекари отиват да работят в Бърза помощ и от тяхне очаквайте съчуствие. Като от този мерзавец д-р Тонев /който го съдяв момента/ след като на 25.04.20202 не взе с линейката, съпругата ми от дома ни с диагноза: МОЗЪЧЕН КРЪВОИЗЛИВ и я остави да бере душа . . .
3
1
 
7
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 3 години
Моите съболезнования на близките и колегите на д-р *** Пандева, но не знам защо я водят починала от коронавирус, след като умира близо месец след изписването си от болницата след две отрицателни проби за вируса и липса на нова положителна.Търсете друга причина! Важно е да се разбере, поне за близките й.
2
1
 
7
 
! Отговори
Как лъже само ! преди 3 години
С минимална защита са ! Тази жена е "човек" който лъже, за пари !
1
3
 
6
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Последните гало-и сме на ЕС по всичко !Няма толкова жертви ,защото сме под 5 милиона а територията ни е много голяма за този отруден народ !