Не хотели, а вили на морето търсят италианците заради коронавируса

Колкото и да са обеднели, те не смятат да се лишат от лятна почивка
4 май 2020 07:30, Нели Христова
13
Не хотели, а вили на морето търсят италианците заради коронавируса
Снимка: БГНЕС

Туристическите агенции и тези за недвижи имоти в Италия са регистрирали през последните две седмици истински „бум“ на запитванията за наемане за лятото на вили с басейни. Най-търсени са подобни „убежища“ от коронавируса край морето, като предпочитанията се концентрират в крайбрежните ивици на о. Сицилия и областите Лигурия и Тоскана, пишат от в. Монитор.

Истински „шампион“ по пожелвания е намиращото се източно от Генуа и южно от Милано курортно градче Санта Маргерита Лигуре, където през последните две седмици запитванията за самостоятелни вили са „скочили“ в сравнение със същия период на миналата година цели 43 пъти! Многократно се е увеличило и търсенето на селски къщи с басейни в земеделските и планинските райони, като най-желаната дестинация са лозарските райони.

Въпреки че италианците непрекъснато се оплакват колко много са обеднели от коронавируса, те съвсем не смятат да се лишат от лятна почивка край морето. Защото имат спестявания, а освен това вярват, че от понеделник, 4-ти май, когато на практика ще отворят врати всички производствени предприятия, отново ще започнат да печелят. Но изглежда жителите на Апенините вече не ги привличат като преди големите морски курорти и ваканционните селища из райските крайбрежни кътчета на страната им. Главно поради две причини, като първата са мерките за борба срещу „Ковид-19“ и свързаните с тях ограничения, с които ще трябва всички да се съобразяват. Иначе казано на италианците не им се плажува в клетки от плексиглас, в платнени шатри и във всякакви други измишльотини, които ще бъдат устроени уж за възпиране на коронавируса. Или пък да се хранят в кръчми със стъклени прегради и в хотелските си стаи вместо в ресторанти, каквато перспектива се очертава на много места. Ето защо правилният избор в тази ситуация изглеждат вилите, където всеки може да си прави това, което иска.

Втората причина за загърбването на курортите с хотели особено в Централна и Южна Итлия са малко дискриминационните изцепки на управителите на някои области там. Ами губернаторите смятат през идващото лято да не допускат туристи от северната част на страната в подопечните им територии, освен ако не са си извадили най-много седмица преди началото на почивката „паспорт“ за стабилен имунитет срещу коронавируса. Но това е начинание, което не само че струва скъпо, но и изисква доста време за висене по болници и поликлиники. Ето защо хората от Севера смятат да предпочетат близките морета – Лигурско, Тиренско или Адриатическо между Триест и Венеция. А ако намерят и вила с басейн на приемлива цена – още по-добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Комисионер преди 3 години
"Руските ИВЛ са с най-високо качество"А нашите поръчаха на двойна цена некачествени от Китай. Англичаните плачат от тях, особено от Шангрила. Нашите са VG70, които на пазара дори и сега струват от 11 до 16 хиляди долара в зависимост от екипировката и сертификацията. А нашите умници ги купиха за по 30 000 евро. Някой е прибрал добра комисиона от 50%.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жaбapи не са ли франкофоните? Ломбардия, Лигурия и Тоскана не са ли царството на пастата?
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви жабари у нас, да си гледат вирусите там. Всеки жабар, да си знае гьола.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да търсият италианците, но нас да ни прескочат.Вилите не са по техния джоб.Да си стоят там и пак да се подиграват на вируса и да плюят в супермаркетите.А вилите ще ги видят през крив макарон.
6
2
 
0
 
! Отговори
dah takkar преди 3 години
Сингъл залог с 1.8 коеф.мерв-небитчи-под 2.5 гола залога е рискован,който има малка банка по добре да не играе
5
2
 
3
 
! Отговори
Kugelblitz преди 3 години
Вила в Лигурия е мечтата на всеки декадент.
4
1
 
11
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
По нашето море ,огромните бетони ще са празни ,за сметка на малките къщи за гости !
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А руските екипи продължават работата си в Италия. Оливиеро Валоти, началник на болницата в Бергамо, болницата в която работят руските екипи, изпратени на 22.03., заяви пред британски журналисти, че цялото оборудване на полевата болница в Бергамо състои от руски апарати за изкуствена вентилация на дробовете (ИВЛ), част от руската хуманитарна помощ. Валоти заявява, че Западът не разполага с такива апарати."Ние ги използваме постоянно, оценихме ги. Руските ИВЛ са с най-високо качество"
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи не са обеднели достатъчно.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми.. който се е сетил, че хората предпочитат по-уединени места, отколкото панелки с 1000+ стаи (каквито нашите мутро-хотелиери предпочитат), ще е печеливш в това време. Другите ще се жалват в медиите колко им е зле положението и ще се молят държавата да ги спонсорира не с 60/40, а с 80/20 или направо 100/0