СЗО отрече Китай да ѝ е оказвал натиск заради коронавируса

"Шпигел" твърди, че е искано забавяне обявяването на пандемия
11 май 2020 07:22, Елка Василева
22
СЗО отрече Китай да ѝ е оказвал натиск заради коронавируса
Тедрос Гебрейесус. Снимка: архив, БГНЕС

Световната здравна организация (СЗО) заклейми като неверни твърденията в публикация на германското списание "Шпигел", че е скрила информация за новия коронавирус след натиск от Китай, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията на ООН каза в комюнике, че статията на "Шпигел" за телефонен разговор от 21 януари между ръководителя й Тедрос Гебрейесус и китайския президент Си Цзинпин е невярна и безпочвена.

"Шпигел" написа, че Си е поискал от Тедрос да скрие информация за предаването от човек на човек на вируса и да забави обявяването на пандемия.

Още по темата

Списанието се позова на германската агенция за външно разузнаване, която отказа да коментира статията.

СЗО каза, че Тедрос и Си никога не са разговаряли по телефона и добави, че такива неточни данни възпрепятстват усилията за борба срещу COVID-19, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
12* преди 3 години
Благодарение на СЗО сме в пандемия.Все едно сме в Средновековието...Срам и позор!
20
0
 
1
 
! Отговори
Тошко преди 3 години
СЗО, е частна организация от международни престъпници, която се финансира от други международни престъпници, като Бил Гейтс, Рокфелер, Родшилд и други подобни. Нито един народ не е избирал членовете на тази организация и не е длъжен да се съобразява с препоръките им.....
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИзвинявай много *** отде да знам че айропланите летели само в една посока. Знаех че си умен.
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Има един малък проблем, това е че вируса е циркулирал в Европа и Америка със сигурност през декември"Само за декември и януари от Ухан са отпътували за САЩ И Европа над 150 000 чайници, а от останалата част на прилепоядните е трудно да се каже.Та къде ти е проблема каскет?
17
5
 
8
 
! Отговори
Проблем преди 3 години
Има един малък проблем, това е че вируса е циркулирал в Европа и Америка със сигурност през декември, даже има индикации от американски лекари, че заразата е била още август. Въпреки великите им здравни системи не са го идентифицирали за разлика от минзухарите, които пък взеха драстични мерки за разлика от бледоликите, коите се готвят да се занимават с него с години, важното е да падат печалби от търсене на химерични ваксини и лекарства.
16
3
 
9
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
До Анонименкоминистическия тоталитарен режим винаги очевидните факти -спомнете си как руснаците отричаха геноцида над поляци в Катин и китайците като тях защото ще стане ясно че разаботват бактериологично оръжие в нарушение на международните договори.
15
2
 
10
 
! Отговори
ined преди 3 години
Бай Дончо направо им разпра корумпираните газове като им спря финансирането
14
3
 
3
 
! Отговори
аноним преди 3 години
До Анонимен 12Приятел, сигурно само китайска телевизия гледаш! Би трябвало да си под пълна карантина!
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя маймун на снимката е не просто корумпиран, но корумпиран и некомпетентен.
12
3
 
7
 
! Отговори
Котки преди 3 години
До Анонимен100 години? Не знам за какви 100 години говориш, през цялата история на вируса ли трябва да минаваме пак? Той е нов и някакво Китайско докторе в края на миналата година взе да бие тъпана за него и те се опитаха да му затворят устата. Ама новината се разнесе и те почнаха "Е, добре де, има вирус, ама не се предава от човек на човек" (казват го когато при тях вече е пламнало огнище заради предаване от човек на човек). СЗО потвърждават, че не се предава. Какви 100 години?
11
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КоткиВируса не се е предавал от човек на човек поне през последните 100 години Китай иСЗО не са лъгали нищо, докумeнтиран ли е разговорът между СЗО и Китай или не ?
10
1
 
1
 
! Отговори
Котки преди 3 години
И да, какво са направили с този сайт, трябва да влизам през пълната вместо през мобилната версия, защото ми задръстване всичко с реклами и не мога нищо да прочета.
9
6
 
9
 
! Отговори
Котки преди 3 години
До АнонименЗа МНОГО неща лъгаха още от самото начало, ама най-долното от тяхна страна беше, когато казаха, че вируса не се предава от човек на човек, а знаеха със сигурност, че се предава. И СЗО тогава каза, да, той не се предава от човек на човек.
8
3
 
15
 
! Отговори
Хихи преди 3 години
Няма случай в световната история, комунист да си е признал грешката. Включително и етиопски и китайски такива.
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КоткиКакво са лъгали Китай ?
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради тия скапани реклами, по 3 на статия, едвам чета съдържанието. Забива на поразия. Що не спрете да пишете и станете едно рекламно клозетче на Лидл и други рабишляци
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай не е оказвал натиск над СЗО заради коронавируса, но той оказва огромен натиск над Пиндостан с електронния юан и продажбата на ценни пиндос-книжа. Държдепартаментът се запени от зор.
4
8
 
13
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
Уханската Чума е Малкият Проблем, Голумият Проблем и Китайската Комунистическа Проказа, сееща Корупция и Смърт из Цялата Планета, всъщност най-вероятно ще унищожи Планетата, защото яде Майката Земя кята П а р а з и т за Сметка на Човечеството!!
3
5
 
11
 
! Отговори
Котки преди 3 години
До АнонименДокументирано е, че когато Китай лъжеха СЗО повтаря ха след тях думите им.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КоткиКое е документирано, немското разузнаване щом е знаело зашо не е предупредило света за пандемията ? Чакали са почтено 3-4 месеца за да хвърлят някакви фалшиви новини. Немците да кажат що напълниха ЕС със фалшиви новини и талибани ?