ЕС иска независимо разследване на произхода на коронавируса

Жозеп Борел призова Китай за по-голям принос в борбата срещу пандемията
15 май 2020 08:15, Анисия Иванова
11
ЕС иска независимо разследване на произхода на коронавируса
Снимка: БГНЕС

Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел призова Китай да допринесе значително в борбата срещу пандемията от коронавирус, предаде Ройтерс.

В днешното издание на „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ Борел пише, че Китай трябва да предприеме действия, за да бъде защитен светът от бъдещи пандемии. Еврокомисарят подчертава, че е наложително “независимо научно разследване на произхода на тази пандемия“, съобщава БНР.

Вирусът се появи за пръв път в китайския град Ухан през декември и някои държави, след които Съединените щати и редица членки на Европейския съюз страни, разкритикуваха начина на действие на Пекин по време на пандемията.

Китай от своя страна настоява, че подходът му е бил открит и прозрачен.

В днешната статия Жозеп Борел пише още, че китайската страна трябва да участва в проучванията за ваксина и даването на тласък на световната икономика, както и в мащабното усилие за опрощаване на дългове за най-засегнатите, главно развиващи се, държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хич не ми пука ни за Европа, ни за Запада.
8
0
 
2
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
Дреме ми и за ЕС и за Короната и за умрелите им изследвания, оно си мислят че цял живот ке ги гледам със страх и почит все едно некой некога ми е дал нещо или показал светлината. Аман от Месии и спасители, аман от съдии и аман от медии. Наемат ги сека година и политици и журналисти на фиктивни професии дето немат никва роля у живота на 'ората и пишат и говорят колко некой да си мисли че са релевантни на микрокосмоса. Оно ако не се хранят на гърба на чуждите емоции нема на ко да паразитират.
7
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 1Янките ги затвориха края на януари... когато янките ги спряха на 12 март за шенген, урсула отиде да се троска на тръмп що така... не било според ценностите. Ес почна да спира полетите от китая втората половина на март.Европейски ценности.
6
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Китайците отдавна правят свои и тестват чужди ваксини и лекарства... освен това китайците (поне редовите) недоумяват и се възмущават от подхода на европа, който поставя кинтите над човешкия живот...
5
2
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Ако разследването наистина е независимо, може да се окаже, че вирусът се е появил някъде другаде по света, примерно в САЩ, и после е пренесен в Ухан. Разбира се независимо разследване е илюзия. Винаги разследването е поръчково и резултатите са предварително зададени на разследващите.
4
1
 
3
 
! Отговори
Котки преди 3 години
До 95989По-скоро независимо от думите на Китай и СЗО, които "работят" заедно и се държат за ръчичка и говорят в унисон. Това е идеята.
3
3
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Кой ви бръсне, за нещо повече от сливи бре еурогейци...Когато се ритат атовете, страдат магаретата... В случая брюкселските тикви...
2
2
 
6
 
! Отговори
95989 преди 3 години
"китайската страна трябва да участва в проучванията за ваксина и даването на тласък на световната икономика, както и в мащабното усилие за опрощаване на дългове за най-засегнатите, главно развиващи се, държави". Това искаме от Китай, а ние, ЕС, отменихме ли някакви санкции към държави, които също са засегнати от заразата? Формулировката "независимо научно разследване за поризхода" подсказва, че досегашните проучвания зависят от съображения извън науката. Показателно признание от точното място.
1
3
 
5
 
! Отговори
JAGUARES DE CORDOBA преди 3 години
Е как ще ги затворат нали германците не могат да си въртят алъш вериша с чайниците.