Неработещите взимат пари като работещи с мярка 60 на 40

Смята изпълнителният директор на АИКБ
Обновена: 15 май 2020 22:26 | 15 май 2020 22:20,
7

Мярката 60 на 40 предполага неработещият работник да получава същото възнаграждение като работещия. Предложихме тя да е 60/0, така много повече работодатели щяха да успеят да се възползват от нея”, каза за "Денят ON AIR" изпълнителният директор на АИКБ Добрин Иванов.
Още по темата

"От 15 април компенсации са платени на 4501 предприятия, което е над 1% от общия брой такива. За два месеца, след въвеждането на извънредното положение, сме изплатили 1.9% от сумата, предвидена за целта и са се възползвали под 1.5% от предприятията", допълни той за Bulgaria ON AIR.

Добра или лоша, тази мярка е все пак подкрепа в дните на криза, смята изпълнителният директор на АИКБ .

"Все още няма окончателно решение колко още да бъде удължена зависи от мерките, които се въвеждат и съответно от отпадането им, както и възможността бизнесът да се върне към нормалния си ритъм на работа", подчерта Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
tapaka преди 3 години
не ви дадоха да е 60/0 щот давате минимални заплати и 60% от минималката е 300 лв което е под прага на бедност.Ако давахте 1000 лв щяше д е 60/0
6
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 3 години
Будалите да работят. Другите да си лежат вкъщи и да взимат повече от тях.
5
2
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Най-големите кап търтеи са децата на ком палачи и внуците на фашистки палачи.
4
10
 
14
 
! Отговори
Рашко преди 3 години
Мечтата на соц-търтея, да не работи но да взима поне толкова, колкото тия дето работят. Браво другари!
3
7
 
17
 
! Отговори
До1 преди 3 години
Единствените които страдат са тези които са взимали пари под масата , не са имали договори и са си спестявали данъците . Но това е добър урок за всички които работят на черно в Европа, независимо от народността . Защото истинската трагедия ще е когато дойде време зо пенсия . Разбира се ако ве печелят милиони
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работих години в държавна фирма. Работа за 2 я вършиха 10.Обаче държавата стоеше зад работниците. Дойде инвеститора. Работа за 10 я вършат 2.Инвеститора не стоеше зад работниците. Заплати, обурудване, защита, всичко се срина до най ниско качество.
1
9
 
29
 
! Отговори
Защо преди 3 години
Само часният бизнес и нормалните хора страдат а няма съкращения и намаляване на заплати при чиновниците и безделниците на държавна служба,!?