19 нови болни от коронавирус за ден, четирима починаха

Излекуваните са 32, общият брой на болните с COVID-19 е 2427
Обновена: 24 май 2020 09:32 | 24 май 2020 08:05, Камелия Цветанова
125
19 нови болни от коронавирус за ден, четирима починаха
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 19 нови болни от коронавирус, съобщи проф. Тодор Кантарджиев на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Още по темата


От новозаразените болни 11 в болница, останалите са на домашно лечение.

Починалите вчера са четирима, като сред тях е и мъж на 31 години от Ямбол.

Жена на 76 години също е починала в Ямбол.

Общият брой на болните с COVID-19 е 2427.

Увеличението вчера е с 0,8% за деня, което по думите на професора е доста малко

От новите случаи 7 са жени и 12 са мъже.

Вчера няма нови случаи на заразени медици.

Новите излекувани са 32.

Проф. Кантарджиев заяви, че според направено изследване всеки болен заразява по около 1 човек.

Има слаба тенденция за намаляване на броя нови случаи, но това не означава, че трябва да се събираме в големи групи или да не носим маска, предупреди той.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо лъжоркате.
104
5
 
6
 
! Отговори
ХАХАХАХААА преди 3 години
ЛЪЖИ СЛЕД ЛЪЖИ ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ ЧЕТЕ ЛЪЖИТЕ БЕ НА ВСИЧКИ МЕДИЙКИ И ПОД МЕДИЙКИ ОМРЪЗНАХТЕ НА ХОРАТА С ТЪНКИТЕ СИ ЛЪЖИ ОПЛИТАТЕ СЕ ВСЕКИ ДЕН В ЛЪЖИТЕ СИ КАК НЕ ВИ Е СРАМ.
103
6
 
11
 
! Отговори
обективен преди 3 години
Бай Шиле вече е втръснал на всички с празните си приказки в прослава на Тиквата и тиквеното правителство.Тези сухи цифри може да ги прочете всеки.Ясно е че пандемия НЯМА.Има банда крадливи герберунгели ,готови да откраднат милиарди , и вече го направиха.
102
4
 
9
 
! Отговори
Хюто Бос преди 3 години
Като си *** на гъдулка не говори. Говорим са хора с антитела и вече дали положителен тест за Корона, но излекувани/прекарали карантината. След това умират при ПТП , но се пишат в статистиката - от корона. За слуховете как се плаща на роднини за да пишат , че са починали от ковид19 също чух от достоверен източник, който няма причина да лъже!
101
5
 
10
 
! Отговори
Китайски учен преди 3 години
Короната се оказа едно недоносче. На есен ще му сложим и ебола , че наистина да почнат да умират.
100
8
 
15
 
! Отговори
До 103 до Хюто Бос преди 3 години
"Знам за случаи на починали при ПТП които се водят от корона, щото били положителни на теста."Това на женския пазар ли го научи?Между другото. КОЙ ПРАВИ КОРОНА ТЕСТОВЕ НА ТРУПОВЕ ОТ ПТП, бе умник?А ако са диагностицирани по-рано, то те трябва да са карантирани в къщи или в болница.Какво правят в колата на пътя?Малко мислете, като пишете глу,пости!
99
13
 
13
 
! Отговори
До Хюго Бос преди 3 години
Те обявиха 100 годишен дядо с 3 байпаса, артрит, алцхаймер и още какво ли не за починал от корона вируса - нямат никакъв срам. Знам за случаи на починали при ПТП които се водят от корона, щото били положителни на теста.
98
9
 
17
 
! Отговори
Jon преди 3 години
11 в бплница , 34 излекувани. Къде са яко измиращите? След такава излагация като при бенатова, в нормалните държави си подават оставката или г иуволняват. Само при нас гологлавата калинка и мустакатия некомпетент са си вечни!
97
5
 
14
 
! Отговори
До 97 преди 3 години
Никой не твърди, че маските са хубави.Но трябва да се носят до 4 часа. После хвърляш или переш.Като им гледам на някои маските приличат на мазни чорапи. Не пневмония, ами ...И пазят да не хвърляш секрети / лиги, частици сополи и храчки, осатъци от храна/ по околните, по храните в магазина и пред топлите витрини.Ама на гну,сарите не им пречи.
96
14
 
10
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Няма да е лошо да видите какво се случва по света, т.к проблема не е само в България. А сетих се, не можете не знаете езици ... Лъжели ли ве ... Смях ...
95
1
 
16
 
! Отговори
До севеозапад преди 3 години
Яденето на луканка води до рак на стомаха.Според твоята логика всички имаме рак на стомаха. Всички ще измрем от корона ли?Казах само, че медиите са се постарали да кажат само шокиращото число за възрастта на момчето, без да уточнят, че е било развалина.Лека му пръст. Спортувайте.
94
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за тези, които повтарят като развален грамофон, колко хубави са маските, да видят какво правят те с бактериалните пневмонии и колко могат да разболеят там. Вече приехме всякакви перверзии - не се ръкуваме, ходим като във филм на ужасите, не се целуваме, не се докосваме, топим се пред милицията по телефона за доноси и пак на ден си умират 314 души и пак не се раждат деца и на никого не му дреме. Явно проблем ни е само короната!
93
5
 
6
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
До АнонименНаднорменото тегло води до диабет
92
5
 
13
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
Проблема е че младите се хранят с вредна храна.Близо 50 % са с наднормено тегло
91
6
 
23
 
! Отговори
Тактично преди 3 години
Паникьосващите ни медии, като днес.бг по една случайност са пропуснали да уточнят, че 31-годишният е страдал от екстремен обезитас (наднормено тегло) и много напреднал стадий на диабет.Да уточня - колега почина на 34 от диабет през 2018та...
90
6
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До българинНикакъв смисъл няма да им се обяснява. :D
89
4
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 88Надявам се че ясно обясних проблема, но за да поясня, мисълта ми беше, че икономиката в България не се крепи само на гумаджиите, които мятат енергично гуми насам-натам, както и други бачкатори, кофражисти, зидаро-мазачи, оксиженисти и така нататък.Има много други професии без които не може, а те се вършат именно от пенсионери.Повтарям, икономиката не се "крепи на тях", но и те имат немалък принос.Говоря конкретно за България, не за света по принцип.
88
1
 
15
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 88Малко е пресилено да се каже, че икономиката в България се крепи на пенсионерите.Но не можем да ги пренбрегваме така.Един лекар в интервю за телевизията обясни, че му задали въпрос, след като се разболяват лекари с придружаващи заболявания не може ли да работят само такива, дето нямат никакви заболявания. На което той отговори с въпрос: "Ами кой ще ви лекува тогава?"Много от лекарите в пенсионна възраст ги молят да останат на работа защото няма достатъчно млади!
87
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излекуваните с какво ги лекуваха. За един преятел питам.
86
3
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: 83Ако си заразен с вирус без да знаеш и носиш маска, тя предпазва в случаите когато си на по-малко от метър разстояние от околните.В медицински заведения, например ходя в зъболекарски кабинети, и преди коронавируса зъболекарката носи маска и ръкавици. На рецепцията не носят маски, но сега наскоро вече и те бяха с маски и шлемове, но не всички.Едно задължително изискване обаче: Всички влизат вътре с калцуни!Обувките са най-голям източник на зарази, някой от щаба да е казал такова нещо?