Кога ще дойде краят на пандемията от коронавирус?

Според учените, това ще стане през есента
24 май 2020 18:05, Нели Христова
23
Кога ще дойде краят на пандемията от коронавирус?
Снимка: БГНЕС

Специалисти от Сингапурския технологичен университет създадоха модел с данни от пандемията от COVID-19, за да определят кога ще свърши тя в най-засегнатите държави, и установиха, че това ще стане през есента, а втора вълна няма да има, съобщи в. "Мейл он сънди". Моделът предвижда траекторията на разпространение на вируса във времето. Той проследява и действителния брой на потвърдените случаи дневно до 12 май.

Учените предвиждат изчистване на инфекцията във Великобритания до 30 септември, в Италия - до 24 октомври, а в САЩ, където смъртните случаи са най-много - до 11 ноември. Заразата в САЩ и Бразилия обаче може да продължи по-дълго, ако няма строги ограничителни мерки или не се появи ваксина.

Специалистите обаче предупреждават, че прогнозите са несигурни заради сложността на вируса и други фактори, като ограниченията, протоколите за тестове в отделните държави.

Според експерти на Световната здравна организация могат да измината четири до пет години преди пандемията от COVID-19 да бъде поставена под контрол. Сред факторите, от които зависи това, са развитието на вируса, мерките за овладяването му в различните държави и разработването на ваксина.

Британският проф. Ейдриън Хил днес предупреди, че рязкото намаляване на вируса в страната поставя под съмнение изпитанията на ваксината в Оксфордския университет. За него вече са набрани 10 000 души, но се очаква по-малко от 50 процента от тях да се заразят. Ако само 20 процента дадат положителни резултати на тестовете, данните няма да са надеждни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак си предозирал слави трифнов и клоуните му
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемия няма, но има театър наречен Пандемия. Краят му ще дойде, когато зрителите напуснат.
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вариантите са два: когато хората решат или когато кукловодите решат.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До реджеб иведикНаправил си опит да разсъждаваш...Само опит...
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПрепатилКyха лейка... Не е грип... Отдавна го знаят и децата в първо клас.
16
3
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Самозваният професор Връх се е притеснил, че няма да има ваксинация и ще трябва да връща немалко пари на другаря Уйлям Хенри Гейтс-трети.
15
1
 
17
 
! Отговори
Фурмата преди 3 години
Вие тотални и дио ти ли сте бе? До вчера писахте как 110% есента ще има второ вълна. Вземете се стегнете и спрете да пишете глупости
14
25
 
24
 
! Отговори
българин преди 3 години
За много от нас,тази "пандемия" Изобщо и НЕ Е ЗАПОЧВАЛА! -:) Работим си и до днес ,и нещата са едни и същи! С тази разлика.Че влизаме в магазина,и е досадноно с тези маски! Хипнотизираха българина и го превърнаха в хипохондрик! За мен лично СПИНА ПРЕДИ 90 сте години.Беше по ОПАСЕН ОТ ТОЗИ ИЗМИСЛЕН " ВИРУС"! -:) Съжалявам че ще разочаровам много хипохондрици . Но това е положението!
13
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧичоАбе чичак, като има карантина 6 месеца ти какво ще ядеш; ток, вода, кой, здравеопазване, кой ще се грижи? А, ако ти имаш достатъчно храна и другото няма значение за теб, тогава си стой в бункера и не се занимавай с цивилизацията. Без жертви война не се печели.
12
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Матей 24 глава се сбъдва. Преди мн. години ми се каза, че ще е 10г. след предишната финансова криза от 2009г.А аз не вярвах.Трусове, глад, мор, войни, воени слухове, златото ще стане свъх скъпо. Огнени планини(гъби) ще падат от небето... И всичко това е само началото! Невиждани постоянни ужаси!Защото На Бог му омръзна от човеците да ни чака да го следваме и ни отхвърля.
11
23
 
21
 
! Отговори
Препатил преди 3 години
Краят ще дойде, когато нечии кухи тикви проумеят, че това е просто един малко по-различен грип. От сайта на СЗО:-Зима 2018-2019 - заболели от грип по света - над 11 милиона. Починали - 637000. А само в САЩ само за декември 2018 са заболели 1743900 човека!А от свинския грип през 2016 жертвите са в пъти повече - но никой не обяви пандемия!
10
5
 
14
 
! Отговори
Трол преди 3 години
Края на пандемията ще дойде когато дойде краят на противоепидемичните мерки.
9
14
 
9
 
! Отговори
реджеб иведик преди 3 години
всичко абсолютно всякакви настроения в обществата по светът са предвидили световните циркаджии!!!....на това стадо което е трудно за манипулация,трудно се поддава на внушения,независимо и гордо стадо!!!...на такива с поръчковите си статии са предвидили да ги записват като стаден имунитет!!!...дали тук в *** е така нека всеки трезво мислещ и малко ако му е останала мисловна дейност да си отговори сам на този въпрос!!!заменете думата коронавирус с думата световна криза и ще получите отговора!
8
27
 
31
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Какъв край?! Тя тепърва започва! Имаше прогнози, че светът ще достигне пика края на следващата година. А тия правителствени идЕоти прекратиха извънредното положение. Вместо да го оставят до края на лятото. Ама нищо, ще мине месец-два и ни чака следващото извънредно положение (надявам се, да е военно такова тоя път)!
7
8
 
19
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
За мен никога не е започвала!
6
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 01.01.2020г. Започна обратното броене-начало на краят на света.Краят на дните-пътници сме!
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цитирар:"В патентното ведомство на САЩ има регистрирани патенти, както за този корона вирус, който ни удари (с пълната РНК структура), така и протеините, които допълнително са добавени. Всеки от тях има патент, вижда се и по години/месеци кое кога е добавено към оригиналния вирус.US10130701B2 - корона вирусаWO2004092360A2 - протеина за респираторни заболяванияWO2005049814A2 - протеина за пневмония.Има добавени още цели 16 протеина (4 от HIV и т.н.)."ВЯРНО ЛИ Е?!
4
7
 
25
 
! Отговори
Знае се,че преди 3 години
Пандемията ще свърши,когато кажат мошениците от Уолстрийт.Може да заповядат на СЗО да обяви още един или два пика,съответно през зимата и пролетта на следващата година.
3
5
 
21
 
! Отговори
Кат свалим Хунтата преди 3 години
на Тиквочча - тогава ще свърши карантината !
2
6
 
19
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Това е сложна материя от която нищо не разбираме и за това няма нужда от коментари.