СЗО: Светът е в разгара на пандемията от коронавирус

Сега е средата на първата вълна, заяви висш експерт
26 май 2020 23:15, Елка Василева
42
СЗО: Светът е в разгара на пандемията от коронавирус
Снимка: архив, БГНЕС

Светът все още е в разгара на пандемията от коронавирус, предупреди висш здравен експерт, попарвайки надеждите за бързо възстановяване на глобалната икономика и подновяване на международните пътувания, предаде Асошиейтед прес.

"В момента не сме във втората вълна. Тъкмо сме по средата на първата вълна в световен мащаб", каза изпълнителният директор на Световната здравна организация (СЗО) д-р Майк Райън.

"Все още сме до голяма степен в етап, при който болестта всъщност е във възход", заяви той пред репортери, посочвайки Южна Америка, Южна Азия и други региони, където заразата продължава да се разраства, предаде БТА.

Още по темата
Бразилия и Индия се борят с увеличение на случаите на коронавирус. Индия за седми пореден ден отчете рекордно нарастване на новозаразените за един ден - тя съобщи за 6535 нови случая днес, с което общият брой на заразените достигна 145 380, а смъртните случаи станаха 4167.

СЗО попари надеждите на бразилския президент Жаир Болсонаро и други за бързо отваряне на икономиката, предупреждавайки, че властите трябва първо да направят достатъчно тестове, за да овладеят разпространението на пандемията. Бразилия има 375 000 случая на коронавирус и е на второ място в света след САЩ, които са с 1,6 милион случая.

Южноамериканската страна е регистрирала 23 000 смъртни случая, но мнозина се тревожат, че истинският брой на жертвите е доста по-голям.

Райън каза, че високото ниво на заразяване в Бразилия означава, че страната трябва да остави в сила някои ограничителни мерки, независимо от отрицателното въздействие върху нейната икономика. "Трябва да продължите да правите всичко, което можете", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова са нагли тези от СЗО. Прочетете изявленията на президента на Мадагаскар, когото са се опитали да подкупят с 20 милиона, за да сложат токсична съставка в натуралният лек за корона вирус. СЗО има за цел да редуцира популацията на земята. И на президента на трансилвания. Това не се конспиративни теории, а изявления от официални длъжности лица.
13
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подозирам, че Путин плати нещо на бразилците, за да го изпреварят До вчера на второ място беше Просия, на трето Испания. Бразилците изведнъж обърнаха мача.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10Мн.топло.
11
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С-тресоваЗ-ловреднаО-рганизация
10
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една и съща журналистка пише тея статии за всяване на паника. Вече става прекалено
9
6
 
21
 
! Отговори
Анархист преди 3 години
Баси корумпираната и платена организация. Два дена едно и също не казвате
8
8
 
26
 
! Отговори
nekoj преди 3 години
Стига с тези локуми и плашене бе! Нищо не изглежда толкова стршно колкото го раздуват по медийте! Да не би Бати Боко като си носи маската на брадата да се е предпазл или да е предпазил някой?Всичко е тетър за *** за да се откраднат едни много пари!
7
8
 
26
 
! Отговори
ЕДНО ЗОМБИ преди 3 години
ХАЙДЕ СПРЕТЕ СЕ ВЕЧЕ, СПРЕТЕ ДА ПЛАШИТЕ ГАРГИ, МЕЖДУ ТЯХ ИМА И ХОРА КОИТО ОЩЕ НЕ СТЕ УСПЕЛИ ДА ЗОМБИРАТЕ !!!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умствената изостаналост се констатира от други лица.Мнението на засегнатите от нея е невалидно, по понятни причини.
5
4
 
27
 
! Отговори
Угоявам ви за Коледа преди 3 години
СЗО напълно се провали в управлението на пандемията. 2 месеца китайци пътуваха из целия свят, докато последните и СЗО признаят, че вируса е опасен и се предава от човек на човек. А това е било ясно още през Декември. Класическо изпълнение по криене и репресия на истината от тоталитарна държава в съдружие с превзета от нея световна организация(СЗО).Да им имам робското благополучие на угоявани свиние в кочиня? Не, мерси!
4
5
 
21
 
! Отговори
Е как бе преди 3 години
Ний дискотеките вече ще отваряме, пък този така да ни говори. Бива ли тъй?Щото без да отворим дискотеките и баровете икономиката как да тръгне. Нали те са мотора, локомотива на растежа. Без тях не може.Нали от там идват най- многото данъци. Никога не крият ДДС. Сервитьорки и бармани- всички до един се осигуряват на реалната. Винаги се *** касов бон. И най-важното: да се набутат децата вътре едно връз друго, да се забавляват, да си разпуснат.Послепис. За неразбралите - това е ирония!
3
1
 
8
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
не съм с умствена изостаналост да не би според вас който са глухи или с инсулт да са с умствена изостаналост
2
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То си с умствена изостаналост, за инсулта не знам.
1
1
 
12
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
много е тежко и трудно особно за хора с хронични болести аз съм с инсулт