Опитва ли се Бил Гейтс да имплантира микрочипове в хората?

Ето какви лъжи разпространяват антиваксърите
30 май 2020 19:50, Нели Христова
202
Опитва ли се Бил Гейтс да имплантира микрочипове в хората?
Снимка: БГНЕС

Едва ли има човек, който има достъп до интернет, и не е попадал на една теория на конспирацията, която се появи покрай коронавируса. Според някои антиваксърски движения, Бил Гейтс, който настоява да бъде изработена ваксина срещу COVID-19, се опитва да имплантира микрочипове в кожата ни. Но това не е единственият фалшив аргумент, който антиваксърите използват, за да убедят обществото, че ваксините не са нужни. Ето какви "факти" излагат те:

Как се появи теорията с микрочиповете?

Според проучване на YouGove, 28% от американците вярват, че Бил Гейтс се опитва "да ги чипира". Процентът сред републиканците е 44%. Слуховете се появиха през март, когато основателят на Microsoft заяви, че е възможно "да имаме нужда от дигитални сертификати", за да доказваме, че сме преборили COVID-19, че сме били тествани или, че ни е сложена ваксина. Гейтс така и не споменава думата "микрочип". Но из мрежата бързо започна да се разпространява статия, която гласеше: "Бил Гейтс ще се бори с коронавируса чрез микрочипове".

За да изглежда статията по-достоверна, тя цитира проучване от The Gates Foundation, което разглежда технология, която може да съхрани данните за всички имунизации, които са ни направени, чрез специално мастило, което да се инжектира заедно с ваксината. Но тук не става дума за микрочип, а по-скоро за невидима татуировка. Никой няма да може да ни проследи чрез нея, няма и да съхранява личните ни данни.

Пред BBC от The Gates Foundation са категорични, че твърденията за микрочипове са "лъжа", а идеята за дигитални сертификати била, да се създаде онлайн платформа, която да направи тестването у дома много по-лесно.

Бил Гейтс и ваксините – защо са атакувани толкова често?

Микрочиповете са само капка в морето с конспирации срещу основателя на Microsoft и ваксините. Наскоро в британски акаунт в Twitter се разпространи фалшивото твърдение, че "Бил Гейтс признава, че ваксината ще убие 700 хил. души". То е съпровождано от линк към видео в YouTube на конспиратора Алекс Джоунс.

Постът е бил споделен и харесан 45 хил. пъти. Но е пълна лъжа, а думите на Гейтс са преиначени. В истинското видео, Гейтс говори за ефективността на ваксините при по-възрастните хора и изразява загриженост, че при тях има по-голям риск от странични ефекти. За да даде пример, Гейтс представя хипотетична ситуация - "Ако имаме 1 на 10 хил. странични ефекта, това значи, че 700 хил. души ще пострадат от това". Никъде не се споменава, че 700 хил. души ще починат.

Но конспирациите стигнаха дори и високо във властта - един от министрите в италианския парламент поиска разследване за "престъпления срещу човечеството" за Бил Гейтс, а ръководителят на Руската комунистическа партия заяви, че "глобалистите подкрепяли масовото чипиране на хора, което е прикрито под предтекста, че се прави ваксина за коронавирус". В САЩ бившият съветник на Тръмп заяви, че Гейтс "иска да чипира хората, за да знае, дали някой е тестван".

Създадена ли е пандемията за да натрупа някой богатство от нея?

Това е твърдение, което е най-често срещано в Италия. Едно от италианските видеа, което твърди, че пандемията е "изобретена" е събрало близо 700 хил. гледания. Твърдението е следното - пандемията е измислена за да бъдат принудени всички да се ваксинират, а така фармацевтичните компании да спечелят пари.

Да, този, който успее пръв да създаде ваксина, най-вероятно ще се позлати, но подобни твърдения не почиват върху абсолютно никакви факти.

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подобни теми се разискваха още преди 2012 г. Нищо ново.
35
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добре, че човекът е достатъчно интелигентен и умен, иначе досега да се отказал. Прос то тията убива
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чипа го имаш.Той е в твоя телефон. Време е да дойде край на ерата на смарт телефоните добре беше от 2006г до сега 14 години са достатъчно време е за стария живот.Нокия н73за смарт телефоните зомбита има решение за техния симдром
33
1
 
21
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Готови сте да ви чипират. Егати робското поведение. Вечно нагъзени и зависими.
32
0
 
9
 
! Отговори
до 32 от славянин преди 3 години
Така е, и аз съм му гледал изказванията на ''филантропа'' Гейгс казва си каквото мисли и какви са му намеренията в севсем прав текст, ама феновете на ''спасението на човечеството с хипер хай технологиите'' отдавна не могат да мислят самостоятелно, вярват че въпросните технологии трябва да мислят и решават вместо тях!
31
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гейтс е сатаната!! Той иска да завладее света и да пороби хората!! Наскоро разсекретени от Русия пророчества на баба Ванга го потвърждават!! Чипирането е само първата крачка от пъкления му план!
30
6
 
17
 
! Отговори
АНТИВАКСЪР преди 3 години
Ми то няма кво да се каже. Самия чичо бил си го казва НАЙ-ОФИЦИАЛНО, че голямата популация е най-големия проблем на здравеопазването и трябва да се ограничи с ваксини.Тва го има на youtube канала му, казва го десетки пъти по интервюта... просто сега го виждаме. В случая "грешката е вярна". Самия Бил Гeй го казва в пряк текст, без никакви заобиколки. Няма конспирация никаква. Това са реални действия против популацията на човечеството. Няма съмнения или две мнения.ФАКТ
29
2
 
13
 
! Отговори
до 29 от славянин преди 3 години
''Има една българска поговорка - пази боже сляпо да прогледа.То пак си остава сляпо, но понеже не може да събере две и две вярва на какво ли не.Едно време всички деца си имаха здравни книжки за ваксините, които са им слагани. Кви чипове, кви татуировки, кви пет лева?Учили-недоучили и всякакви страхотии им в главите.''Едно време са горели хората на клади, само че днес не е едно време, а сега! Времената се менят, а с тях и събитията! На теб лично някой да ти забранява да се ваксинираш!?
28
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво има да ви следят те ако искат да ви намерят и сега могат. Всичките имате "телефони", имате интернет. Google и Facebook ви подслушват 24 часа, но не съм чул такова реване за това. А Бил Гейтс е супер готин тип.
27
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има една българска поговорка - пази боже сляпо да прогледа.То пак си остава сляпо, но понеже не може да събере две и две вярва на какво ли не.Едно време всички деца си имаха здравни книжки за ваксините, които са им слагани. Кви чипове, кви татуировки, кви пет лева?Учили-недоучили и всякакви страхотии им в главите.
26
8
 
5
 
! Отговори
ууу преди 3 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙВремето и технологиите не са в застой, каквото е смотаното ти градче.
25
6
 
22
 
! Отговори
Препоръчвам преди 3 години
Гледайте интервюто с Аарън Русо, лека му пръст, от 2003 или 2004 година. Планът за чипирането е факт и е в ход.
24
6
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
това никога няма да стане
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Махленска клюкаркаАбе ти разбираш ли какво е наночастица,че говориш за такава огромна цифра като 13мм,наночастицата е нещо съвсем микроскопично,което не се вижда с просто око,какви 13мм?!Още преди години изпробваха такива срещу болести,след това и психопатите си ги харесаха,за да контролират хората и когато те спират по летища и пътища,ако нямаш наночип или ти спрат сметката и няма откъде да си купиш една вода,ще те питам как ще оцеляваш,а и ако ти го слагат,да не мислиш,че ще ти кажат?
22
5
 
13
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
зомбита чипове има само в научната фантастика киното или нечий болен мозък колкото до рептилите рептили хора няма рептила е гущер в икономика бг го наричат най интересния и опасен човек на света извадката е от ню йорк тайм но колко и да е богат не е всесилен природата БОГ неще му позволи да се зайграва с човечеството разберете го ХОРА и лека вечер на всички
21
12
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
до 20 и на кой по деволите му пука какво правиш ? Да не си милиардер или политик в САЩ ... ? Следят го милия :D
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Телеметрията на windows е достатъчна да Ви следи.Посещаемост на сайтовете , инсталирани програми, включване на камера и микрофон без да разберете и т.н..
19
12
 
3
 
! Отговори
Глупаво е да преди 3 години
пускате такива новини. Мислех, че не сте жълт сайт.
18
16
 
3
 
! Отговори
Махленска клюкарка преди 3 години
Чиповете имат параметри. Последните, които ги имплантират в кучетата са с големина 13мм и са за идентификация и мерят темп. Това е. Не издават местоположение, миризма на крака, продължителност на сутрешна ерекция и всичко друго, което Бил много иска да знае за Вас. Ако има течен чип( който може да се сложи във ваксина) досега да са го показали и да се прилага в комп, военна пром, коли и тн. Създателят му щеше да е трилионер, а не да чака да го инжектират и да брои пръдните на т***ъпанарите предтв
17
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами просто отворете тубата и напишете бил гейтс,там има негови цитати колко процента население трябва да се унищожи и участва не само той,а и чатни компании,ООН ,някои държави от Европа и т.н.А чипирането го има и сега,просто са толкова микроскопични наночастиците,че не можете да ги видите и ви проследяват като един телефон във всеки момент къде сте,какво правите,могат и да ви облъчат където си искат ,както си искат и дори да контролират мозъка ви,това е.