Опитва ли се Бил Гейтс да имплантира микрочипове в хората?

Ето какви лъжи разпространяват антиваксърите
30 май 2020 19:50, Нели Христова
202
Опитва ли се Бил Гейтс да имплантира микрочипове в хората?
Снимка: БГНЕС

Едва ли има човек, който има достъп до интернет, и не е попадал на една теория на конспирацията, която се появи покрай коронавируса. Според някои антиваксърски движения, Бил Гейтс, който настоява да бъде изработена ваксина срещу COVID-19, се опитва да имплантира микрочипове в кожата ни. Но това не е единственият фалшив аргумент, който антиваксърите използват, за да убедят обществото, че ваксините не са нужни. Ето какви "факти" излагат те:

Как се появи теорията с микрочиповете?

Според проучване на YouGove, 28% от американците вярват, че Бил Гейтс се опитва "да ги чипира". Процентът сред републиканците е 44%. Слуховете се появиха през март, когато основателят на Microsoft заяви, че е възможно "да имаме нужда от дигитални сертификати", за да доказваме, че сме преборили COVID-19, че сме били тествани или, че ни е сложена ваксина. Гейтс така и не споменава думата "микрочип". Но из мрежата бързо започна да се разпространява статия, която гласеше: "Бил Гейтс ще се бори с коронавируса чрез микрочипове".

За да изглежда статията по-достоверна, тя цитира проучване от The Gates Foundation, което разглежда технология, която може да съхрани данните за всички имунизации, които са ни направени, чрез специално мастило, което да се инжектира заедно с ваксината. Но тук не става дума за микрочип, а по-скоро за невидима татуировка. Никой няма да може да ни проследи чрез нея, няма и да съхранява личните ни данни.

Пред BBC от The Gates Foundation са категорични, че твърденията за микрочипове са "лъжа", а идеята за дигитални сертификати била, да се създаде онлайн платформа, която да направи тестването у дома много по-лесно.

Бил Гейтс и ваксините – защо са атакувани толкова често?

Микрочиповете са само капка в морето с конспирации срещу основателя на Microsoft и ваксините. Наскоро в британски акаунт в Twitter се разпространи фалшивото твърдение, че "Бил Гейтс признава, че ваксината ще убие 700 хил. души". То е съпровождано от линк към видео в YouTube на конспиратора Алекс Джоунс.

Постът е бил споделен и харесан 45 хил. пъти. Но е пълна лъжа, а думите на Гейтс са преиначени. В истинското видео, Гейтс говори за ефективността на ваксините при по-възрастните хора и изразява загриженост, че при тях има по-голям риск от странични ефекти. За да даде пример, Гейтс представя хипотетична ситуация - "Ако имаме 1 на 10 хил. странични ефекта, това значи, че 700 хил. души ще пострадат от това". Никъде не се споменава, че 700 хил. души ще починат.

Но конспирациите стигнаха дори и високо във властта - един от министрите в италианския парламент поиска разследване за "престъпления срещу човечеството" за Бил Гейтс, а ръководителят на Руската комунистическа партия заяви, че "глобалистите подкрепяли масовото чипиране на хора, което е прикрито под предтекста, че се прави ваксина за коронавирус". В САЩ бившият съветник на Тръмп заяви, че Гейтс "иска да чипира хората, за да знае, дали някой е тестван".

Създадена ли е пандемията за да натрупа някой богатство от нея?

Това е твърдение, което е най-често срещано в Италия. Едно от италианските видеа, което твърди, че пандемията е "изобретена" е събрало близо 700 хил. гледания. Твърдението е следното - пандемията е измислена за да бъдат принудени всички да се ваксинират, а така фармацевтичните компании да спечелят пари.

Да, този, който успее пръв да създаде ваксина, най-вероятно ще се позлати, но подобни твърдения не почиват върху абсолютно никакви факти.

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сатаната
55
3
 
25
 
! Отговори
МИМИС преди 3 години
това е основната цел,а не конспираций.психопатът ГЕЙТС и не само той именно това целят да направят със човечеството.обърнете внимание на негови изказвания какво точно говори,че ваксините ще спомогнат за намаляване на населението на земята със 10/15 процента.казва го в очите на хората директно.човека е за,зад решетките.
54
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините НА ГЕЙТС са замислени да причиняват стерилитет на населението в така наречения"трети свят" и по този начин да намалее бедното и ненужно население на планетата.Идеята е бъдещото човечество да се състои от богати господари в англосаксонските страни и западна европа от една страна и роби имигранти от друга.Проблема е,че робите не бива да превишават необходимия брой за обслужване на белите нации защото иначе се превръщат в излищен консуматор на природни ресурси оттам и проблема с "ваксини"
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи не било чип, ами нано-татуировка. Мерси, ама това звучи дори още по зле !!
52
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Йовонапротив всичките му деца са ваксинирани... може би ти трябва да спреш да четеш конспирации
51
2
 
19
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Даже и да няма чип, ваксините повече вредят, отколкото помагат. Твърде против. Докато се сетят да въведат ваксина против корона, вече ще е минал и няма да има смисъл. Ако иска Бил Гейтс може да си бие една в задните части за профилактика.
50
4
 
2
 
! Отговори
ФАКТИТЕ преди 3 години
ГОЛЕМИЯТ ШЕФ на Бил Гейтс,САЩ,Ю Кей,НАТО и цялата планета е червената партизанска щерка от БКП:ВЕЛИСЛАВА ДЪРЕВАЧервения ПАРТИЗАНИН от БКП е в пъти по идеален и безгрешен от Бог за разлика от многобройните психичноболни Рамбовци от войните на англосакситеСамо дето това е идеологията на Новия Политик Бил Клинтън до 11.09.2001 където англосаксите бяха по идеални и безгрешни от БогЧервена САЩ-Ю Кей ЛЮБОВ към БКП и тъмнокожи ЧЕРВЕНИ ЮГОруснаци на Живков унищожили СССР и сие от МОЖЕНЕ а и САЩ
49
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДНЕС, ако заблудите някой *** да се ваксинира с гмо-ваксините на Бил Гейтс, ще ви тежи на съвестта. И без това само лъжи бълва вашия сайт, научете се да превеждате не само левичарските западни издания, ами и цитирайте поне няколко от хилядите учени и лекари, които обвиняват Бил Гей в масов геноцид. Срещу него има заведени дела в няколко държави, а вие го изкарвате ангел. Как не ви е срам бе, ако сте недочели, това означава, че сте невежи, а ако ги пишете нарочно тези неща, сте престъпници
48
4
 
13
 
! Отговори
Йово преди 3 години
До Анонимен"всеки нормален човек си ваксинира децата" Явно за теб Гейтс е неграмотен!Поинтересувай се, нали си уж грамотен имаш интернет и сам разбери защо богатите хора в САЩ не ваксинират децата си, включително и Гейтс. Или не знаеш как се използва нета.
47
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гейтс и ваксините защо са атакувани толкова често?Нчма дим без огън...
46
2
 
11
 
! Отговори
МИСИРЧО преди 3 години
Тия от днеса, днес минаха през всички конспирации и циркаджийски новини, само и само да не публикуват някоя актуална информация за арестувания заместник-министър(внук на живков) или пък къщата на Боко Тиквата отвътре...Бaти срамните журналисти бате. Тва са много жалки хора, заклевам се.
45
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Йовоинтересно как разнасяш лъжи... всеки нормален човек си ваксинира децата включителни и гейтс
44
1
 
6
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Абе,аз и мастило НЕЩА!!!Точка!!!
43
5
 
11
 
! Отговори
18см 3-пръста фи преди 3 години
Бийте си ваксини и анaлни свещички колкото желаете. Това е ваш избор. Аз няма да го направя, защото искам да съм плодовит. Няма и да се занимавам с ваксинирани жени. Никога. Всичко е въпрос на избор, така че поемете малко въздух. Кастрацията не е края на света, просто нЕма да имате деца - голема работа...Вие и без това сте неспособни да ги гледате. Господин Гейтс е напълно прав и аз го подкрепям в това деяние. Палци горе!
42
3
 
24
 
! Отговори
Йово преди 3 години
Интересно е, че човека който иска да ваксинира всички хора е човек които не е позволил да ваксинират собствените му деца! Толкова за семейство Гейтс.
41
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АНТИВАКСЪРти изобщо вникваш ли какво иска да каже бил гейтс в това видео?
40
3
 
14
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Аз като антиваксър съм твърдо ''ЗА'' всички феновe на ваксините задължително да се ваксинират, по възможност по няколко пъти в годината, за да може нормалната част от човечеството по-бързо да се освободи от тях и да заживее по-нормален живот на по-чисто място!
39
2
 
4
 
! Отговори
Пешо Бедния преди 3 години
Тоя Били, ако се занимаваше с бизнес, до сега можеше да е най-богатия човек на света, ама нема бате. Жеф Безос е най-богатия
38
5
 
2
 
! Отговори
Бачо Генади преди 3 години
Бакю Бил е доста умен, трябва да започне да се занимава с бизнес.
37
2
 
13
 
! Отговори
АНТИВАКСЪР преди 3 години
youtu.be/obRG-2jurz0ТОВА Е КЛИП ОТ ОФИЦИАЛНИЯ КАНАЛ НА БИЛ ГЕЙТС. Вникнете в тезите му за популацията. Ваксините са инструмента. Целта е изложена в клипа.Няма нужда от обяснения, човека е достатъчно ясен.