Откъде е вирусът, който заразява сега в Пекин?

Китай съобщи за 25 нови болни от COVID-19 в града
19 юни 2020 15:30, Елка Василева
17
Откъде е вирусът, който заразява сега в Пекин?
Снимка: архив, БГНЕС

Китай съобщи днес за 25 нови болни от COVID-19 в Пекин, който почти се бе завърнал към нормалния живот, но след откриване на ново вирусно огнище в града бяха затворени редица столични квартали и започна масово тестване на населението, предаде Франс прес.

Китайският епидемиолог Чжан Юн заяви, че според първоначалните данни от изследванията новият вирусен щам идва от Европа, но е по-стар от разпространения днес в европейските страни.

Той изреди няколко хипотези: вирусът може да е дошъл от Европа със замразени храни или отдавна да се е намирал на градския пазар, където е бил открит миналата седмица.

Още по темата

Възможно е този щам да е пропътувал от първоначалното огнище на пандемията в китайския град Ухан до Европа и пак да се е върнал на китайска земя, предположи Бен Коулинг, преподавател в Училището за обществено здравеопазване към Хонконгския университет.

По официални данни заради новото вирусно огнище в Пекин има днес 183 болни от COVID-19. Според здравното министерство в Китай се наброяват към днешна дата общо 293 случая - най-високото равнище от началото на май досега.

Китай публикува данни за генома на коронавируса, причинил най-новото огнище на зараза в Пекин, съобщи по-рано днес на сайта си националният Център по микробиология. Според държавната агенция Пекин нюз Център за контрол и превенция на заболяванията е предал данни за вируса на Световната здравна организация, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо гези пазари на открито с драни животни на ченгели не са затворени окончателно..нови щамове да доунищожат света - това ли продължават жълтурите?
16
2
 
5
 
! Отговори
Англо саксон преди 3 години
Вируса е създаден от САЩ. Китай навлиза все повече в европейския пазар от Турция. Днеска подписаха споразумение с Турция че може да се търгуват взаимно с китайски и турски лири като единна валута
15
5
 
3
 
! Отговори
от къдя бря? преди 3 години
Тоз вирус да не дошел от Washington D.C. мммм?
14
0
 
8
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Всички знаем от къде дойде вируса...
13
0
 
8
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До 12Нещо като фейсбук, но биологичен!!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е това вирус!?
11
2
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Ot bg. e virusut, tva mi e polovinata nasledstvo. Ne e kato pachki s evra, to e bescenno i unikalno.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога повече няма да барна нищо китайско ... освен ако не са близначки ученички ;)
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има два вируса, единия е във латентно състояние и се маскира като част от имунната система на човека. Няма тест на света, който може да го открие нито някой може да знае кога ще се активира.Понякога и аз подкрепям свободното слово, ама в тоя случай, освен ако не си специалист в тая област, мълчи си там :)
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може би така работят вирусите ... може би се предават И от чивек на чивек, и може да останат незабелязани с месеци, да се прехвърлят между много хора и пак да има огнища... като при например нирмалната настинка.
7
2
 
7
 
! Отговори
?? преди 3 години
От замразени храни от Европа??? Някак не ми звучи сериозно!
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жълтите пускат май нова епруветка в действие, първата от Ухан не даде очаквания от тях тотален срив в световната икономика. Тия комунисти няма да се спрат докато не срещнат челно АТОМА на Щатите! Дай Боже!
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има два вируса, единия е във латентно състояние и се маскира като част от имунната система на човека. Няма тест на света, който може да го открие нито някой може да знае кога ще се активира. Имунната система също не го регистрира веднъж отключи ли се и не ви мърда цитокиновата буря, затуй си бършете ръцете и си носете маската.
4
5
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Все още откриват вируса в затворените китайски болници.
3
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви са тези глупости? Какъв нов вирус, щам...? Главния вирус е в Бялата къща... другият в Банкя...а, колко още има...!
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко преди първите случаи във небето над Ухан се разбиват два астероида и изгарят в атмосферата, обаче преди да изгорят е възможно да са се отделили някакви вируси и да са си летели във въздуха.
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете вече с китайските лъжи. Вируса не живее извън човешки организъм,това вече беше доказано от немски професор вирусолог, правил анализи по къщите,вратите,предметите в домовете на хора боледували. Китайските лъжи,че вируса си пътува по света и се връща обратно със стоки е пълна тъпотия.