Lufthansa закрива чартърите с германски туристи до България

Това са част от мерките за намаляване разходите на компанията
24 юни 2020 11:18, Анисия Иванова
27
Lufthansa закрива чартърите с германски туристи до България
Снимка: БГНЕС

Lufthansa ще затвори германската чартърна дивизия на SunExpress, съвместно предприятие с Turkish Airlines, тъй като разширява мерките за намаляване на разходите на фона на намаляващото търсене, предава Bloomberg. 

SunExpress Deutschland, която превозва германски туристи до дестинации като България и Египет с флот от 20 самолета, ще затвори и ще съкрати 1200 работни места, се казва в съобщение от вторник. 

Lufthansa ще поеме седемте самолета Airbus A330, а 11 по-малки самолета Boeing 737 ще бъдат прехвърлени в турската дивизия на SunExpress, която ще продължи да лети под сертификата на отделен въздушен оператор.

Най-голямата европейска авиокомпания намалява собствения си флот с около 100 самолета на фона на прогнозите, че коронавирусната криза ще намали търсенето с години напред.

Тя вече затвори нискотарифната си дивизия Germanwings и предупреди, че отслабващите операции могат да доведат до загуба на 22 000 работни места в цялата група.

Lufthansa споделя собствеността върху SunExpress с Turkish Airlines. Оцеляващата част от съвместното предприятие ще се съсредоточи върху ваканционни полети от Германия, Австрия и Швейцария до Турция, плюс турски вътрешни услуги, използвайки флот от около 60 самолета, включително прехвърлените Boeing 737, съобщива Bloomberg TV Bulgaria.

Lufthansa е изправена пред решаващ вот в четвъртък, когато акционерите ще бъдат помолени да подкрепят издаването на нови акции за германското правителство като част от спасителния пакет на стойност 9 милиарда евро (10 милиарда долара).

Мажоритарният инвеститор Хайнц Херман Тийл се противопоставя на условията на спасителния пакет и може да се стреми да го блокира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
Ненчо преди 3 години
Някой да работи в Луфтханза ? Очакват ли се съкращения ?
18
0
 
1
 
! Отговори
шкафа преди 3 години
Чака пари от тези.....
17
1
 
10
 
! Отговори
нема страшно преди 3 години
все ще дойдат няколко миризливи *** от Азия
16
8
 
10
 
! Отговори
Мангър преди 3 години
и що ги спират като няма такъв вирус бе? На мен като не вярват да питат учиндолския вирусолог-чалгар.
15
2
 
21
 
! Отговори
сметки преди 3 години
Не са рентабилни, затова затварят. Никакви медии не са повлияли на ситуацията. Чартерите не изкарват чак толкова много; на фона на бетоните и лайнозамърсяването КОЙ очаквате да дойде, за да му свалят 10 кожи за 1 шезлонг и 1 чадър???
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1234Подарък за герб. Да видим как ще се спаси този бранш следващите 3 г.да му мислят камунетата от бранша. Кофти за другарката Нинова и оня с големите уши, че няма кой да им спонсорира миризливата партийка.
13
2
 
20
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Брей "продажните" медии в България... а тия по света кво ги правим?!!! Наш *** си знае неговото, искаше падане на забраните и точно това получи. Сега вместо да изкяри допълнително ще загуби и това което му беше почти сигурно. Разпаса *** потурите и се втурна като обезумял по кръчми, дискотеки, а сега "кой ми *** в гащите" Глад, докато се научи !!!
12
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така става след като продажните медии в България от две седмици гърмят че по Черноморието коронавирусът сеел смърт, а палячовците от Щаба си играят на тука има, тука нема с маските и ежедневно всяват паника и масова психоза! Като *** от месеци куткудякат за социална дистанция и да си стоим вкъщи, а едновременно с това ходят да почиват в Гърция!
11
4
 
28
 
! Отговори
Чудя се преди 3 години
Ами сега Ангелкова и мутрите с хотелите какво ще правят? Остава им надеждата в холандските туристи.
10
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мутропитеците с крадени пари и хотели сега ще видят кон боб яде ли! ФАЛИТ на мутрочалгарите СЕГА!
9
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
коня Ангелкова ще има да цвилии сега, но така е като главното магаре е сложило кон за министър на туризма - резултатите ще са жалки
8
1
 
41
 
! Отговори
\zc преди 3 години
Охо, нема вече германос туристос за хотелиерите. Ще ходят в Турция. И като им хареса там нема да стъпят повече тук и с кола.
7
0
 
26
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Лошо нямаизбиват загубите .... що се чудиш ... ;-)очакваше се .... но видов ден иде ......от ноември се очакват масови фалити .....особенно на големи хотели
6
0
 
50
 
! Отговори
Лошо няма преди 3 години
Намалиха ДДС на ресторантьорите на 9%, а те вместо да намалят или поне да запазят цените взеха, че се насрaха. Масово цените по заведенията са с поне 30% нагоре спрямо март. Ясно е, че имат да избиват пари, но в тая криза всеки губи нещо и не може само крайният клиент да е прецаканият... между другото в Гърция е същото - надуха цените спрямо миналата година. Пробват пазара, нека видим кой кого...
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а да се изтресе на изпосталялата ни здравна системаДокато се складират пачки евро и се отбиват по 20% за да се укрият данъците на разни черепи, все такава ще е :)
4
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малеее - Ангелинка ще почне да цвили пак да потегляме към бетономорието и да се правим, че къпането във *** е приятно, а услигите евтини и качеството прекрасно. А Мутафчиев ще тръгне пак да заплашва гърците с "нЕма да им стъпя".
3
2
 
25
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Подарък за герб. Да видим как ще се спаси този бранш следващите 3 г.
2
7
 
30
 
! Отговори
Да се махат преди 3 години
Луфтханза и цялата и група е една от най-надменните и арогантни авиокомпании с отвратителен къстъмър съпорт. И да фалират все тая, тъкмо ще се появи нещо по-качествено.. само името им е останало велико, всичко друго е досущ като брандовете "Grundig" , "Universum" и. т. н. в днешно време.
1
3
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Само се досетете кой пак ще си пътува насам - натам болен, за да се изтресе на изпосталялата ни здравна система, а тези да си забраняват колкото си искат. Впрочем те с радост ще се отърват от нашите.......