Oтпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите

Това стана ясно от извънреден брифинг
Обновена: 12 юли 2020 16:02 | 12 юли 2020 15:54,
460
Oтпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите
Снимка: БГНЕС

Oтпадат ограниченията за нощните заведения, при спазване на всички мерки за дистанция. Груповите събития на открито, както и сватбите също се разрешават, заяви зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева.

Още по темата

Промяната в заповедта на здравния министър идва два дни, след като бяха въведени част от ограничителните мерки заради високия брой заразени с коронавирус у нас.

Разрешава се посещението на нощните заведения на открито и закрито при спазване на площ от 1 кв. м на човек., допълни зам.-здравният министър. Промените влизат в сила от утре.

„Всички заведения са оборудвани с всичко необходимо и считаме, че е абсолютно безопасно да се посещават. Не мислим, че ние сме развъдник на заразата. В момента единственият затворен бранш е този на нощните заведения, а заетите в него са 80 000”, заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

„След като толкова много хора могат да бъдат по площадите, не считаме, че ние трябва да стоим без работа и пари. Броят на заразените не е скочил заради заведенията”, допълни Алибегов.

За последното денонощие положителен резултат за COVID-19 са дали 211 PCR теста при направени 2806 броя.

Близо половината от новозаразените са от София – 94. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
12
 
14
 
! Отговори
Офце пpocти преди 3 години
До мхмКой се гаври бе капчук? Някой кара ли ви насила да ходите по кръчмите и да се заразявате с всякакви болести?Това, че са отворени не означава, че трябва да се набуташ вътре като офца след другите.
50
5
 
29
 
! Отговори
Срам преди 3 години
*** народ ли сме да ги търпим вместо публично да ги стиснем физически за гушите?Вижте обществата на гърците, румънците, французите са коректор на политиката. Когато техните управляващи се държат като Гешев и Борисов напълват площадите и ги помитат. Каква разлика в култура и ценности там хората си подават оставки, нашите точно обратното. Срам си Бойко, срам си Гешев.
49
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43Защотобеше пълно безумие да има КПП-та, а парковете да са затворени, никой не е искал да се отварят питейни заведения, стадиони и вертепи.
48
11
 
15
 
! Отговори
Разгневен от Плевен преди 3 години
Абе, тиквеници, ЗАЩО? Защо съсипвате здравето на народа, защо го оставяте в лапите на китайската чума??? Оставка, сега и веднага! Генерал Мутавчийски, бъди мъж и човек и се опълчи на това безумие!
47
16
 
4
 
! Отговори
реалност преди 3 години
В едно заведение има много по-малко мaлoумни клепapи и вероятност да се заразиш , отколкото в платените червени протести на фaтaмашкото котило.
46
2
 
12
 
! Отговори
Иван преди 3 години
А карантината от Великобритания кога ще я премахнем
45
6
 
8
 
! Отговори
Разбирам министъра преди 3 години
Хилядни тълпи върлуват по улиците.Протестират за ланския сняг.Криви имзабраните на министъра.Маските препятстват сополите на заразените да гинапускат,но не предпазват здравите.Ако въведеш забрана-спирал си бизнеса,спорта,свободните изяви.Ако не въведеш-изоставил си хората на произвола.И така и иначе-виновен.Е,който се бои от мечки,не ходи в гората(слага симаска и избягва тълпите).А юнаците се борят с мечката-ту тя отгоре,тойотдолу,ту той отдолу,а тя отгоре.А сега сериозно-хора,пазете се.
44
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АКО ГРИПЕН ЧЕРЕПОВ ВКАРА НАРОДА СИ В ТАКЪВ ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА, ЗАЩО ДА НЕ ОТВОРЯТ ЗАВЕДЕНИЯТА, МАНГЪРА КАЗА ЛЪЖАТ ВИ! ЕМИ ДОБРЕ, МАСКИ ДОЛУ И ДА ДРУСАМЕ АНАДОЛСКИ ГЮБЕК, МОЖЕ И ЧАСТУШКИ!
43
2
 
32
 
! Отговори
BG преди 3 години
Хахаха очачкват като сърбите, махнаха полицейския час и спряха протестите. Само че ние протестираме срещу правителството, срещу Гешев и за промяна на системата на управление.
42
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Някои хораМного е просто, изпълняват се поръчки и искания на мутрите и олигарсите властта е страстнала с мафията.
41
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно Тиквата вижда че пътник и е решил да остави РУИНИ след себе си.Тоя ще свърши като Чаушеско.
40
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквеника и дупе ще даде само и само да остане на власт!
39
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лудост е това. Живея извън България и тука в момента се коментира дали да се пуска градския транспорт този месец!!!
38
3
 
19
 
! Отговори
681 преди 3 години
Пълно безсрамие и безочие от боковците! Протестите трябва да продължат докато тези б,ок.луци не си отидат!
37
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно по заведенията се заразяват най-много...
36
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе верно нема такава държава :)
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СократисТ'ъп и куx си ,че чак дрънкаш.
34
1
 
25
 
! Отговори
Някои хора преди 3 години
са до толкова неадекватни,че се държат,като дърт прислужник в селски нужник!?!Днес едно,утре друго,с един акъл лягът,с друг ставът?!?Добре де,толкова ли е трудно Другарки и Другари,вземете,седнете,мислете,преценете,решете,заповядайте,наредете и разпоредете,и като кажете едно,да е казана дума,хвърлен камък,която на две да не става!?!Пак, и пак,и пак легнахте,клекнахте и олекнахте,и за това хората протестират и не ви искат-бели,сини.зелени,червени,защото сте абсолютни некадърници и неадекватници!!
33
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този на снимката да го пратят доброволец в някое инфекциозно отделение. Известен е, че не спазва нито работно време, не плаща осигуровки, укрива обороти. Персонала му е като роби. Има по 10 фирми за да прави врътки. Всички собственици са такива. Заради такива противни, арогантни и алчни типове и простите ни политици ще подпалим България. как мож да предадеш народи си заради алчите ни мутробизнесмени. ***.
32
4
 
15
 
! Отговори
До щаба преди 3 години
На държавна работа сте, ама айде дайте задна и отсвирете Бойко. Пак ви прескочи, знам, щото зам-министърката обявява, Ананиев е аут значи, вие вземете му направете засада и го набийте шефа и да сгъваме цирка.