Oтпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите

Това стана ясно от извънреден брифинг
Обновена: 12 юли 2020 16:02 | 12 юли 2020 15:54,
460
Oтпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите
Снимка: БГНЕС

Oтпадат ограниченията за нощните заведения, при спазване на всички мерки за дистанция. Груповите събития на открито, както и сватбите също се разрешават, заяви зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева.

Още по темата

Промяната в заповедта на здравния министър идва два дни, след като бяха въведени част от ограничителните мерки заради високия брой заразени с коронавирус у нас.

Разрешава се посещението на нощните заведения на открито и закрито при спазване на площ от 1 кв. м на човек., допълни зам.-здравният министър. Промените влизат в сила от утре.

„Всички заведения са оборудвани с всичко необходимо и считаме, че е абсолютно безопасно да се посещават. Не мислим, че ние сме развъдник на заразата. В момента единственият затворен бранш е този на нощните заведения, а заетите в него са 80 000”, заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

„След като толкова много хора могат да бъдат по площадите, не считаме, че ние трябва да стоим без работа и пари. Броят на заразените не е скочил заради заведенията”, допълни Алибегов.

За последното денонощие положителен резултат за COVID-19 са дали 211 PCR теста при направени 2806 броя.

Близо половината от новозаразените са от София – 94. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
2
 
10
 
! Отговори
мафията преди 3 години
си има държава
290
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи в най-долнопробните развъдници на микроби и разврат мерки няма, ама аз трябва да си слагам *** на устата като влизам в рейса или магазина. Я у лево бе!
289
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв ви е проблема? Искаме мачове с публика, дискотеки, ресторанти...Сега пък - зашо? Щаба ви плаши - вече го няма сутрин.Радев ни убеди, че няма вирус, Мангъров - има го, но не е страшен и от топлото ще изчезне.
288
2
 
8
 
! Отговори
Калин преди 3 години
Колко удобно. Да ги махат всички мерки тогава не само за собствениците на дискотеки. Мерките са безмислени
287
0
 
33
 
! Отговори
Azz преди 3 години
Отварят заведенията, за да си пласират наркотиците и фалшивия алкохол! Затова им е тоя зор да работят тия дупки!!!
286
0
 
11
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Нощните заведения не са затваряли, че да ги отварят пак.
285
7
 
19
 
! Отговори
За съжаление преди 3 години
Само не си мислете, че единствено Бойко е лудият, да ви припомня президентчето в началото на епидемията как се подиграваше на мерките и обвиняваше, че сривали бизнеса заедно с Нинова. Сега и протести предизвика и иска избори в разгара на епидемия. Ако си мислите, че този ще ви пожали, също се лъжете. Аз имам доверие само на Мутафчийски, но него никой не го слуша и не е удобен и затова и не говори повече. Ако имахме извънредно положение и бяхме с, него без Боко, вече щяхме да се се отървали.
284
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извода е следния: Всички, милеещи за България и настояващи за строги мерки пожелават на ближния ковчег, пожелават детето му да хване рак, искат да избиват зъби, да раздават тупаници и да бесят!! Някой вярва ли още, че наистина им пука за БГ?
283
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на правителството и затвор за всички начело с Тиквата.Това е държавна измяна и престъпление срещу нацията.
282
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До положението е лошо 303Не ги мисли малдежите и те ще настъпят мотиката.Втората вълна на "испанчето" е опукал точно тази възрастова група.Ще се наиграят.СКОРО !
281
0
 
17
 
! Отговори
Azzz преди 3 години
Искам да ги водя на дискотек всичките лумпели, които взеха това решение! Ще ги черпя пиене без бандерол и бело, те само да дойдат!!! Как иначе ще въртят търговийката с тия специални стоки, ако затворят дискотечките?! Много им е важно да си пласират, каквото са заредили...
280
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен разпад, вместо да се пазиш зяпаш кой с маска и кой без. Типичен подлизурко от времето на соца.
279
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно пък ресторантъорите са последните които могат да реват. Най-сивият сектор в България, нито осигуровки нито нищо и експлоатация на персонала колкото може.
278
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Фред 290Ричард Алибегов да ти звучи като българско име???Тоя е толкова българин колкото и Джон Смит или Юсуф Рамадан.И този ви определя дневния ред в държавата.Мили боже, Левски и Ботев се премятат в гроба като брейкъри.
277
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този с лошите белези от акне и мазната косица знае ли, че анаболите го вкарват в рискова група? Явно не?
276
3
 
13
 
! Отговори
положението е лошо преди 3 години
Пазете се, защото никой няма да ви спаси, пенсионерите, спрете като улави от автобус на автобус да ходите, с тия дискотеки и митинги много младежи ще се заразят. За съжаление на младите вече не им пука, че могат да заразят някого, даже мисля, че злорадстват някои. Днес в автобуса един с татуировки демонстративно си свали маската и няма кой да му каже нищо, едно момиченце и то, дъвчи дъвка и я държи на брадата. Пълен разпад на обществото за съжаление, ускорен и от политиците и техните глупости
275
1
 
11
 
! Отговори
R преди 3 години
,огромна грешка
274
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 2 седмици всичко ще е затворено. Не само нощните заведения а ВСИЧКО !!Но ще е безвъзвратно късно.Трупове ще се търкалят по улиците..........
273
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За политика ли си говорим, или за болести? Щото от тоя вирус никой не е умрял. Умрели са от друго. Възползват се властимащите от ситуацията, а вие си мислите че ще умрете от вирус. Няма да е от това. От каквото ви е писано!
272
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Т.ШакСкъпи, тази теза я знаят хората много отдавна. Някои са я изпитали на гърба си. Не ставаш за нищо философско. Кой си ти че да махаш с ръка и да определяш кой ще живее? Духа вятър , прибери чергите от пруста, напълни чушките, и си налягай парцала!