Oтпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите

Това стана ясно от извънреден брифинг
Обновена: 12 юли 2020 16:02 | 12 юли 2020 15:54,
460
Oтпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите
Снимка: БГНЕС

Oтпадат ограниченията за нощните заведения, при спазване на всички мерки за дистанция. Груповите събития на открито, както и сватбите също се разрешават, заяви зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева.

Още по темата

Промяната в заповедта на здравния министър идва два дни, след като бяха въведени част от ограничителните мерки заради високия брой заразени с коронавирус у нас.

Разрешава се посещението на нощните заведения на открито и закрито при спазване на площ от 1 кв. м на човек., допълни зам.-здравният министър. Промените влизат в сила от утре.

„Всички заведения са оборудвани с всичко необходимо и считаме, че е абсолютно безопасно да се посещават. Не мислим, че ние сме развъдник на заразата. В момента единственият затворен бранш е този на нощните заведения, а заетите в него са 80 000”, заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

„След като толкова много хора могат да бъдат по площадите, не считаме, че ние трябва да стоим без работа и пари. Броят на заразените не е скочил заради заведенията”, допълни Алибегов.

За последното денонощие положителен резултат за COVID-19 са дали 211 PCR теста при направени 2806 броя.

Близо половината от новозаразените са от София – 94. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
2
 
11
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Да, политиците предадоха глупавия народ. Вместо да го водят последователно, както гърци и други управляващи, те се правеха на клоуни, за да се харесат на всички . Опозицията, усетила възможност скочи като гладна хиена за власт организирайки протести, където отново щеше да пострада същия този народ. Глупавите хорица гледайки борбите доверчиво решиха, че вирус сигурно няма, също както американците, а сега умират..3500 дневно и протестите им стихнаха даже Тръмп сложи маска...
270
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е, вече ще цъфнем и ще вържем....
269
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щраус, ти да не си доктор?
268
1
 
15
 
! Отговори
бойкот преди 3 години
До ФредБойкот на заведенията им.
267
1
 
6
 
! Отговори
Щраус преди 3 години
До АнонименКрай на пандемията за птиците щраус. те се заравят главата, и им е лесно.
266
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименГлупости говориш и повтаряш глупости. "Всички" не искат шведски модел, тъй като не сме в Швеция. Ако някой не е виждал ескимос, езерото Виктория, или муджахидин, това не означава че не съществуват. И аз не познавам никой пострадал на 11 септември. Не говорете глупости, а бойкотирайте дискотеките и нощните заведения. Много са нахални техните лобита. Не ги посещавайте!
265
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Край на пандемията!!!,
264
0
 
8
 
! Отговори
селянин преди 3 години
да бе Борисов натисна щаба - той реши, че друго му е по-важно , а те само му се пречкат не чухте ли Кунчев вика политиците са не ни се мешат, е, то вече е било свирено, но да се оплаче, че и без това е с вързани ръце. След началото на май като минахме пика, щаба са пълни фигуранти
263
0
 
12
 
! Отговори
Фред преди 3 години
Е го българския Фред Флинстоун. Само дето Флинстоун е симпатяга и не прилича баш на пещерняк. Тук виждаме един класически мутряга, който от толкова много анаболи, може да хвърли топа всеки момент. Него няма да видите на протеста, той вече ще спи спокоен. Аз и днес отивам - и не, не отивам да блъскам и замерям полицаите, а да изрязя жалката си позиция на гражданин докато мога.
262
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Броя на заразените не е скочил заради завединията!! Този господин да не е някакво медицинско светило? Да не би глас да му нашепва Истината? Кристална топчица? Колко са нагли. Бойкотирайте ги! Не ги посещавайте!
261
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече съм убеден че Борисов доста е краднал , толко голям страх че ако паднеш има възмездие го прави да прави нелогични решения . Имам усещането че е получил нокаут краката омекнали а в главата няма лочична.. мисъл....Колко по -рано му хвърлим кърпата толкова по-добре за България.Този е неедекватен....
260
1
 
0
 
! Отговори
зоро преди 3 години
фалшив като въздуха.
259
4
 
24
 
! Отговори
Тъпо преди 3 години
Случи се най-лошият сценарий за България. Изплашеният за властта си Борисов натисна щаба да направят поредната грешка и да отворят развъдниците на заразата. С тия протести и заведения цифрите скоро ще се удвоят и утроят. Народът иска зрелища и гюбеци и нехае за опасностите, а тия дето са гладни са тръгнали след Радев, който с предизвикването на струпвания на хора също показа че не му пука за тях. Ако съм на щаба ще подам с достойнство оставка, както и всички лекари на първа линия.
258
1
 
1
 
! Отговори
търся отговор преди 3 години
ББ пуска ли на Мангъра и ако, да колко често, къде и как?
257
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Алибегов е цар на свиркиите! Много е добър! *** и върти дудуци на всички наред!
256
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова фалшив като кацането нч луната. Политпропаганда.
255
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа в момента е заложник на всички политически партии и групировки... Без значение кои...Всички партии и политици в момента се възползват от тази епидемия за да се докопат до властта. А Бойко не е работил там досега, че да я даде на някой, който не си е мръднал и пръста за България... Оставка няма да има на никаква цена.... Всички други политици извън управлението са гладни xиени без грам морал и качества да правят нещо полезно за държавата.Глани xиени подкрепяни от олигарсите на мафията
254
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е мнението на етичната лекарска комисия дето ходиха да се жалват докторята от Мангъров? Защо се скатават? Все пак медицински лица са.
253
4
 
4
 
! Отговори
Azz преди 3 години
Тоя с мазната кичара явно прави добри свиркии, щом кимандори Боко така.
252
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде, няма го, вируса фалшив изчезна.