Жена с коронавирус се вози 60 секунди в асансьор – зарази 71 души

Тя не е имала никакви симптоми на COVID-19
14 юли 2020 19:02, Нели Христова
65
Жена с коронавирус се вози 60 секунди в асансьор – зарази 71 души
Снимка: Pixabay

Коронавирусът ни научи да се пазим от много неща - да си мием ръцете, да стоим далеч от хора, които кашлят, да измиваме всеки един продукт, който сме купили от магазина, дори и да е в опаковка. Съвестните хора се опитват максимално да пазят както себе си, така и всички останали хора. Но понякога нещо малко може да пробие тази самозащита.

Проучване в САЩ разказва за един показателен случай от 19-ти март, когато пандемията е още в началото си. Жена се връща от пътуване в Китай. Тя избягва близък контакт дори с вратите на съседните апартаменти и макар че няма симптоми, остава под карантина в дома си. По-късно тест за антитела показва, че тя е била асимптоматичен носител на коронавируса, пише Insider.

Няколко седмици след нейното завръщане, съсед от долния етаж дават положителна проби за COVID-19. Според изследването на CDC, той се е заразил, тъй като двамата с жената са използвали един и същи асансьор. Тя прекарва в него едва 60 секенди.

Нейният съсед започва верига - той организира семейна вечеря, след това част от семейството му отива на парти на следващата седмица и така до 10-ти април 6 души са заразени с коронавирус. Разпространението на заразата не спира до тук. Един мъж от партито получава удар, а в болницата се оказва болен от COVID-19.

Синовете му също се оказали заразени, а те прехвърлили вируса на лекарите. Веригата продължила и до средата на април жената, върнала се от Китай, се оказва пациент 0 за клъстер от 71 заразени само с едно возене в асансьора. 

Това, което притеснява учените и автори на изследването е, че асансьорите може би са огнища на коронавируса, тъй като са малки и затворени пространства. Това са идеалните условия за разпространение на коронавируса, тъй като няма от къде да се проветрят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина както винаги око да види ръка да пипне. Народ който вярва, че 20 годишна кола нов внос е на 130 000км не можеш го излъжеш с некав вирус...
38
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И коронавируса не можа да научи балканския селянин да си мие ръцете...
37
9
 
1
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
И аз като медицински феномен трябваше да пътувам в този асансъор да докажа,че няма вирус,ама на женичките в асансъора щях да им дам разработена от мен ваксина!
36
4
 
6
 
! Отговори
# преди 3 години
Искам да докопам тоя китаец, който е ял прилепа!
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако са й лижали сещате се кое нормално е да се заразят
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цирк..бря,добре че е не била на мач)
33
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е какво сега, да забраним асансьорите?!?На всички трезво мислещи хора им писна от тези безкрайни манипулации. Всички правят политика и прокарват непопулярни мерки и закони оправдавайки се с Ковид19 и че го правят за наше добро. Стига този диктат!
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без да съм учен се досещам, че асансьорите са мръсни.
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ау, каква престъпница,надминала всички крадци,убийци,педофили и изнасилвачи взети заедно. веднага 20 години затвор. Пусналите вируса лаборатории в сащ и ухан под конторла на глобалистите са невинни като бебета.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сделано в Китае Ако с китайската си маска подушваш пръднята си представи си дали не вкарваш в безценния си нос и нещо друго - много по-ценно за новинарчетата, а?
29
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вируса съществува, обаче е прекалено преексониран. Оня ден статистиката каза около 7500 заразени, около 3600 оздравели, около 260 починали. Ако преброят починали от нормален сезонен грип, може да се окаже че дори са повече. Това е на почти 7М население.Опъват се политически лостове в целия свят, искат да видят колко са зависими хората и икономиките и колко лесно е да наложат хаос с натискането на един бутон. И им се получи
28
9
 
8
 
! Отговори
Няма заразени! преди 3 години
Всичко е в медиите. Медийна парлама! Ето това е! Вирусът дори не съществува!
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на българите забраняваха да ходим по парковете.Досега не е дадена статистика колко блока съответно в коя страна са с много заразени.Нещо повече. От щаба не казваха кой е заразен, за да му пазели личната неприкосновеност. А кой спазва карантина, така не се знае.
26
4
 
11
 
! Отговори
Паникьор преди 3 години
Незабавно да се забрани използването на асансьори! Те са опасни и трябва да бъдат премахнати!Лозунг:#"Асансьорите убиват!"
25
3
 
1
 
! Отговори
до 25 преди 3 години
Генерал е в Лабораторията на Военните в Ухан и не го е ял, а в епруветки е смесвал!!
24
8
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
мда..На пръв поглед СМЕХОТВОРНО,но всъщност е ТРАГИЧНО!!Както не веднъж си позволих да отбележа:-Вземат ви за канарчета,хора!И НЕ само нашите слуги-мутроиди...ЦЯЛАТА "световна система" с тоя "НСР" се е затресла БАРДАКА,който "идеолозите на НСР" УСПЯХА да въведат в света,някакси започна да се разпада.А как ще го "спасят"?..-Ами като ЗАТВОРЯТ РОБИТЕ в колибите им..СТРАХ,СТРАХ и ЗАПЛАХИ!!..-ТОВА е СЛАМКАТА,за която ДАВЕЩИТЕ се са се вкопчили.За НАШ късмет,РЕШЕНИЕТО ЩЕ ДОЙДЕ...Не толкова скоро
23
5
 
2
 
! Отговори
# преди 3 години
Искам да докопам тоя китаец, който е ял прилепа!
22
7
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
точно, имат предвид, че заразеният се е возил само 60 секунди, но след това издишаните за това време вируси са във въздуха на този асансьор с буквално часове!
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам чувството, че понеже вече няма нещо "невероятно" и постоянно се съчиняват истории. Първо се твърди, че се лъже много за вируса в Китай, и хоп история неясно от къде с точни данни, при положение, че още се спори за начина на заразяване и статистикта на отчитане. Дори и да беше контролиран експеримент, толкова сигурност в данните нямаше да има.Раздухват се психози от всякакъв характер.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците да си седят в китай смръдливи скунксове.