Вирусолог от Хонгконгския университет: Китай създаде коронавируса

Бях от първите, които го проучваха през 2019 година, каза Ли Мен Ян
5 авг 2020 08:00, Анисия Иванова
83

Лекар-вирусолог, работила години наред в Хонгконгския университет, обвини Китай в прикриване на истината за произхода на коронавируса. В интервю за Foxnews Ли Мен Ян заяви, че вирусът е създаден в лаборатория.

Доктор Ли Мен Ян бяга от своята родина в Съединените щати, където разказва, че новият коронавирус е създаден в китайска военна лаборатория, а информацията за неговия произход е прикрита от правителството.

По думите ѝ Пекин е бил наясно със съществуването на COVID-19 много преди официално да го признае.

"В момента, в който кажа това в Хонконг, ще изчезна и ще бъда убита. Никой не може да ме чуе, поради тази причина дойдох в Съединените щати, за да кажа истината за произхода на COVID-19", сподели тя.

Ли Мен Ян, която е експерт от университета в Хонконг, заяви още, че Пекин е имал данни за предаването на вируса от човек на човек още в края на декември, съобщава Bulgaria ON AIR.

Китайската телевизия "Си Джи Ти Ен" опровергава твърденията на лекарката. Медията цитира официална позиция на Хонконгския университет, който се дистанцира от нея.

Мен Ян обаче е категорична - учените, които са посмели да кажат истината, са били дискридитирани и арестувани.

"Бях от първите, които проучваха вируса през 2019 година", категорична е тя.

В подкрепа на твърдението, че лекарите са били принуждавани да мълчат, Ли Мен Ян показва чат, в който вирусът е бил обсъждан от специалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес четох статия,че Китай се е презапасил с чипове за смартфони и компютри като е закупил чипове за 380 милиарда долара.Мислели са че сега няма да има кой да ги произведе......
67
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кеф ми е като гледав Ват ниците как са се оплюнчили на амбразурата, само и само да оневинят побратимите кому ндели от чайна. Другари, приличате на гол *** маратонец при насрещен вятър! СЗО в лицето на етиопския социалист също удари голямо рамо в лъжите, как това "не било възможно" и "Китай ни съдейства", лошото е, че накрая истината винаги лъсва. Съкратено:-Можеш да лъжеш всички за кратко време или малко хора за дълго време, но не можеш да лъжеш всички през цялото време - Линкълн.
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Китай има сили,които са проамерикански - демонократични,те са действали в Хонконг и по тамошните вълнения,същите Буш, Клинтън и сие.
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашизъм с човешко лице, капитализъм в крайната си форма -канибализъм,двете комбинирани с нехуманни технологии и медицина ще проправят пътя на нов световен ред без хора.Основата на пирамидата беше хуманизъм(Плодете се,по библейски),а върхът ,е за Лу Сайфър.
64
7
 
11
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Всеки който покаже човеконенавистното лице на комунизма -китайски ,руски , корейски и пр. бива оплют от форумните червенотиквениковчета.Заработват си копейките.
63
5
 
6
 
! Отговори
не нее китай преди 3 години
Краде-ца вика,дръж-те краде-ца,знам я тая сова,от зоната на здрача
62
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никаква изненада.
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ, в момента, може и да усети що е КОВИД19
60
7
 
10
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Как е успяла да избяга? - През Берлинската стена (дето я няма)
59
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В момента, в който кажа това в Хонконг, ще изчезна и ще бъда убита" - Тя пък защо реши, че вече е недосегаема?...........
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свидетелката доказва, че китайското правителство не са вдигнали шум веднага след като са разбрали за вируса а са се забавили с предупреждението а тя е от малкото хора които са били информирани за това, за съжаление не разполага с информация за произхода а само за това че са забавили предупреждение на хората за проблема.
57
14
 
14
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Този вирус съществува от стотици години това е доказано от учени по целия свят и не подлежи на коментар да обясни това объркано момиче Китай някаква нова разновидност ли са направили или просто си търси пари наслушахме се на глупости то не бяха чували за трупове то не бяха детски площадки морги и куп други глупости от хора предпочели парите пред истината и медицинската етика това просто е начин да държат хората в страх и невидение и да ги противопоставят видяха че чрез религията не можаха
56
14
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Китай нямаше нужда от вируса(като оръжие),защото нещата им вървят добре и им трябва само време за да станат лидер във всичко.Виж САЩ са в остър цайтнот и не направят ли нещо драстично-губят надпреварата!Готови са на всичко-видяхме го на 11.09.2001г,когато избиха 3000 свои и чужди граждани,за да оправдаят започването на Трета световна война!
55
7
 
2
 
! Отговори
ууу преди 3 години
До АнонименОтговорът ще я настигне.
54
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината скоро ще излезе на бял свят и никак няма да бъде приятна за любителите на китайския комунистически рай(Х).
53
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде я изкопаха тая? То бива бива fake news, ама това ще изтреби всичката риба в океана!Тя била от първите работели с вируса през 2019 и още декември се знаело, че се предава от човек на човек...По вируса се е работело, поне 5 г преди 2019, дали в Ухан или другаде - не е ясно, но почти всичко около него е било ясно!Има изследвания, че и в Италия, и в Испания, ако щете, и в България щам на вируса е преминал още 2017-18.Явно нашия е бил най-близо до сегашните и затова са по-малко боледуващи
52
0
 
4
 
! Отговори
ваксина преди 3 години
Ще има когато се докаже ,че не вреди на здравето и можеш да създаваш здраво поколение след около 50 години.
51
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито има как да се докаже това твърдение, нито как да се отхвърли.Китайското правителство нямат скрупули, които да ги спират от създаването на биологични оръжия, също като САЩ.От където и да е дошъл вируса, вече е тук и вярващи не-вярващи ни остава да се борим с последствията от него в т.ч. здравословни проблеми, карантини, скапана икономика, провалени летни планове...
50
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избягала от родината, в страна където само парите имат значение. Започва начисто, но и трябват пари. И ето какво се сеща да направи ...
49
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
американофенчета самили си пишете и отговаряте?Направо да ви завидят на острия ум който притежавате,хахахаха