COVID-19 се е адаптирал към човешкото тяло още през 2012 г.?

Твърденията се основават на записки на китайски лекар от преди 8 години
Обновена: 16 авг 2020 21:16 | 16 авг 2020 21:05, Ния Христова
23
COVID-19 се е адаптирал към човешкото тяло още през 2012 г.?
Снимка: Pixabay
Според британския таблоид The Sun, е възможно новият коронавирус да се е адаптирал към човешкото тяло още през 2012 г., предаде БНР. 
 
Изданието се позовава на информация от вирусолога Джонатан Латъм и биолога Алисън Уилсън, които са открили записки на китайски лекар. Той е лекувал шестима миньори в провинция Юнан преди осем години. Миньорите били прекарали няколко дни в галериите, почиствайки ги от екскременти на прилепи. 
 
Според записките, те са имали симптоми, характерни за COVID-19- пневмония, суха кашлица, болка в крайниците и висока температура. При лечението им често се стигало до интубиране, както е и при новия коронавирус. Трима от миньорите починали. 
 
Засега все още се смята се, че COVID-19 се е появил за първи път на пазара в китайския град Ухан през декември 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
6
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 3 години
Вируси е имало още преди появата на човека и ще ги има винаги на тази планета до края и!!!Какво толкова не ви е ясно???Вирусът представлява РНК или ДНК обвита или не в капсид съставен от липопротеини и допълнителни белтъци,сами не могат да се възпроизвеждат затова е задължително да попаднат веднага в гостоприемник иначе стоят на границата между живата и неживата материя,трайни ваксини е практически невъзможно да се изработят поради честото им мутиране/затова при грипа се слага всяка година/ и т.
18
6
 
2
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
И да е имало подобен вирус реди години - явно той не е бил чак толкова заразен - тъй като сега имаме много бързо световно разпространение, а преди години - не е било така. Явно вирусът е мутирал и сега вече е друг, не същият, но подобен.
17
1
 
1
 
! Отговори
БГ преди 3 години
2008г. ковид, кръстен е на България. Прочетете!
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Африка не смея да мисля засега. Там може да имат 100 теста за цялата държава за цялата седмица. Може да има цели региони, където няма болници, където хората си боледуват в бунгалото, и ако стане най-лошото, ги заравят отзад в прахта. Африрка не е показателна за нищо.
15
2
 
12
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Ми да, това е нещо нормално, не е някъв смъртоносен вирус, с невиждани рамери.Зададохте ли си въпроса - Защо в Африка няма корона вирус? Ми задайте си го и отговора е ясен. Щото това е нормално, всичко, което ви се набив в главите е за всянаяване страх и паника. Икономики били сринати. Аре бе, верно ли? Работодателите усетиха нещата още Февруари и да не дават повече пари, оправдаха се с пандемия. Ама това им излезе солено, много солено. Мечешка услуга си направиха. Сами се затвориха.
14
1
 
10
 
! Отговори
11 преди 3 години
През 1995 г. във вестник Труд има статия за същия вирус. Имало го и в няколко държави по света.
13
4
 
17
 
! Отговори
ДивоК преди 3 години
Влизането в пещери където живеят много прилепи или птици може да доведе до сериозни заболявания, а какво остава ,ако си почиствали такава пещера или галерия! Помня преди 40 години група деца от една детска градина развиха пневмония заради това, че си играеха с водата от едно фонтанче откъдето гълъби пиеха вода. Да го пишем ли като зараждането на Ковида или Птичия грип? Опитът в живота и познанието не биха се харесали на някои.
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще падна от смях вече..
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do 9 . Преобърна света не за месеци а за години. Чиста китайска игра с цел световна хегемония.
10
5
 
6
 
! Отговори
експерт преди 3 години
Може просто да си карал друг вирус бе, гений?
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 8 години не знам,обаче аз го изкарах това през февруари 2019,а китайците го откриха,чак през декември.Може да го е имало и преди 8 години,но да не е бил толкова заразяващ.Може и други хора да са го изкарали като мен и затова да нямаме толкова голяма заболеваемост.
8
8
 
20
 
! Отговори
Мислете логически преди 3 години
В Ухан се намира голяма, не, огромна биолаборатория. Китайците направих и невъзможното да скрият опасността (СЗО). Скриха много смъртни случаи и отказват и досега чужди експерти. Имат какво да крият и то не е безобидно Ковид преобърна целия свят за месеци.
7
1
 
17
 
! Отговори
Бож. преди 3 години
Аз също не им вярвам!
6
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
покрай този вирус, загубих завинаги 99% уважението към учени и доктори. Малко семки за мисълта - ако се ровиш с дни из кошмарна концентрация на ИЗ ПРАЖ НЕ НИЯ, без чист въздух, с наличие на милиарди бактерии и токсини, и хванеш някакъв вариант на пневмония, каква е вероятността това да е ковид19? Що за безумни, безсмислени, безпочвени, безмозъчни писания
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тия сбърканите изобщо не им вярвам!Ама изобщо!
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не прави ваксина за 6 човека. Нито за 6 000 000.
3
12
 
22
 
! Отговори
до 1 от славянин преди 3 години
Явно защото тогава още не са били готови ваксините с наночипове, а сега вече са готови и им трябва поводът да започнат да ни ''лекуват'' с тях!
2
14
 
11
 
! Отговори
Бож. преди 3 години
Сиреч- китайците са го измислили преди 8 години и вече си имат ваксина но го хвърлят на конкурентните страни,които няма такава: първо за да намалят населението им,а второ за да ги изцицат и разорят с безумни цени на ваксини в милиарден тираж!
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като са знаели тогава, защо чак сега е тази истерия? Това са осем години, през които нито маски, нито дистанции, нито нищо. И светът е оцелял. В момента е след дъжд качулка.