Принц Чарлз: Кризата с климата ще засенчи тази от COVID-19

Проблемът е пренебрегван от години, предупреди той
Обновена: 21 сеп 2020 11:56 | 21 сеп 2020 11:55, Петя Славова
27
Принц Чарлз: Кризата с климата ще засенчи тази от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Британският принц Чарлз предупреди, че кризата с изменението на климата ще засенчи тази, предизвикана от коронавируса и призова света да използва пандемията като възможност за действие, предаде АФП.

"Без бързи и незабавни действия, с безпрецедентно темпо и мащаб, ще пропуснем възможностите за „по-устойчиво и приобщаващо бъдеще", каза той, цитиран от БГНЕС.

Коментарите на британската кралска особа ще бъдат включени в съобщение, което ще бъде пуснато по време на виртуалното откриване на Седмицата за климата в Ню Йорк днес.

Наследникът на британския трон заяви, че екологичната "криза е с нас от твърде много години – пренебрегвана, очерняна и отричана".

"Сега тя бързо се превръща във всеобхватна катастрофа, която ще намали въздействието на пандемията от коронавируса," каза той.

71-годишният крал, който самият се зарази с коронавирус през март, отдавна е привърженик на движението за устойчивост и глобални действия срещу климатичните промени.


27
Още от Страната
Спад на наемите на магазините заради пандемията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 4 седмици
Умишлено ни спретват войни, пускат ни болести и морове, държат ни бедни, предизвикват ни природни бедствия и климатични катастрофи. Добре, де, световни еврейски рептили, не сме безмозъчни, че да не виждаме накъде умишлено ни тласкате - към Еврейският Фалшив Месия - Антихристът! Но Нашият Господ и Спасител е Исус Христос, а не Антихриста!
26
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 седмици
Криза с климата няма,както и такава с измисления вирус.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Този *** защо са го пуснали от цирка
24
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 седмици
ПАК СА Я УПУСНАЛИ ТАЗ ОТ КАРЛУКОВО!!!

КАКЪВ КЛИМАТ КАКВИ ПЕТ ЛЕВА!!! ТОЯ КОВИД НИ ПОБЪРКА!!
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тоя кой беше, бившия съпруг на убитата лейди Даяна ли?
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На тоя му утрепаха жената, за да не роди арабин, братче на английския крал.
21
2
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 4 седмици
Чарлз крал ли станй бе? А на Камила друга титла що не дадоха. Да се зарадва да е малко принцеса и тя. Не е виновна жената,че дъртата баба успеха Даяна. Не и ся сърдете. А тоя климата дъ си го навре в кралския панталон. Дано му останат поданици да го слушат.
20
2
 
7
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 4 седмици
Дъртият човекомразец да върви по дяволите.
19
1
 
4
 
! Отговори
шматарок преди 4 седмици
До "Един от Юг"
Хахах направо им завиждам за невежеството. Сигурно водят щастлив живот. Бих серадвал и аз да не знам кой е крал на това измислено Обединено кралство...
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И този ли се оказа затоплист... стана ми още по-неприятен.
17
1
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 4 седмици
крал е, това е ясно! То и ББ така прави
16
0
 
15
 
! Отговори
ИМА САМО ЕДНО преди 4 седмици
РЕШЕНИЕ >

1) БОГАТИТЕ ДА ПЛЮСКАТ И ХАРЧАТ ПО-МАЛКО
2) БЕДНИТЕ ДА РАЖДАТ ПО-МАЛКО

В ТАЗИ ВРЪЗКА В БГ >

1) СПЕШНО ДА СЕ ИЗГОНЯТ СЕКАЧИТЕ ОТ ДПС ОТ БЪЛГАРСКАТА ГОРА
2) ДА СЕ ПЛАЩАТ МАЙЧИНСТВА И ДЕТСКИ САМО ДО 3-то ДЕТЕ
15
0
 
11
 
! Отговори
Един от Юг преди 4 седмици
"71-годишният крал".....И кога е станал крал?
14
4
 
4
 
! Отговори
Диана преди 4 седмици
До Диана13
Доколкото знам, ние се намираме сега в края на един такъв ледников период - може би е нормално температурата да се повишава, въпреки че има вероятно и други действащи фактори, влияещи на скоростта на затоплянето...Например, установено е че съществуват т.нар. микролептони, които се генерират от човешките отношения и чувства - при силен негативизъм на средата се получават промени в окръжаващата среда, водещи до тежка микролептонна среда, сгъстяване на енергията и разни аномалии...
13
3
 
7
 
! Отговори
Диана преди 4 седмици
Аз не разбирам защо е тази истерия с климата. Има промени в климата безусловно, тези промени стават относително с голяма скорост, но факт е, че учените още не могат да стигнат до определено решение за причините на случващото се /или поне няма официално решение на учените за причините - показват се някои факти, фактори, но няма сериозно комплексно изследване върху цялата планета/ Известно е, че температурата на Земята никога не е била постоянна. Имало е 3-4 ледникови периоди, довели до заледяване
12
0
 
9
 
! Отговори
SWAN преди 4 седмици
За "кризата с климата", да се обади директно на слънцето! А иначе , че ще пропусне възможностите за по-устойчиво и приобщаващо бъдеще - Да, съгласен съм! Това е наистина перфектния начин няколко избрани да усвоят и притежават всичко, а всички останали овце да работят само за изплащането на общите дългове, чрез данъците си...
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
През 2008 г. Ал Гор ни каза, че ни оставали само осем години и показа видео как океанът залива Флорида. През 2010 г. принц Чарлз поде мантрата и ни каза, че ни остават само още шест години, както ни е казал Ал Гор преди това. Нищо такова не се случи, а с парите, които направи от цялата истерия, Ал Гор си купи къща на брега на океана във Флорида. Сега Чарли пак раздува старата лакърдия.
10
0
 
2
 
! Отговори
дръндю преди 4 седмици
Каза,като рече!
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пускайте Гретича пак да се пени, че темата замря. Нещо трябва да се направи и за колите, че те генерират цели 3% от световното замърсяване. А електрически кораби и самолети - кога?

Бах, целия свят беше спрял транспорта за 2 месеца, а вредните емисии пак са рекордни. Да се смееш ли, да плачеш ли? Поне да ни лъжат с нещо по-сложно, съвсем ни взеха за елементарни.
8
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Заслужава ли внимание индивид, женен за камила?