На Острова: Русия разпространява дезинформация за ваксините

Целта й е да подкопае сближаването на Запада
1 окт 2020 20:30, Нели Христова
65
На Острова: Русия разпространява дезинформация за ваксините
Снимка: БГНЕС

Русия се опитва да дестабилизира страните в Европа като пуска фалшива информация за ваксините срещу COVID-19, която бързо се разпространява в социалните мрежи. За това предупреди ръководителят на въоръжените сили на Великобритания ген. сър Ник Картър.

Началникът на отбранителния щаб заяви, че пропагандната тактика отразява стратегия за "политическа война", предприета агресивно като от Пекин, така и от Москва. Тя е "предназначена да подкопае сближаването" на Запада. Старши генералът обвини "автократични съперници", че "манипулират информационната среда", за да използват кризата, причинена от COVID-19, за стратегическа изгода - включително "проруска политика за ваксиниране" .

Техните "методи на дезинофрамиця" са насочени към групи с антиваксъри в социалните мрежи, давайки за пример случай от по-рано тази година, разкрит от властите в Австралия.

През юли бе публикувано фалшиво прессъобщение на уебсайтовете на проруската самообявена държава в Луганск, Източна Украйна. Според него САЩ са провели клинични изпитания на ваксината си върху украински доброволци, някои от които са починали. Подобни тестове така и не са се състояли, ала заблуждаващият разказ се разпространи на няколко езика, включително в известна австралийска група за антиваксинация във Facebook.

Според ген. Картър това е пример за "цифров авторитаризъм" заедно с добре познатите кибер и хакерски атаки на Кремъл. Подобен подход е приет и от Китай, където "Китайската комунистическа партия създава бъдещи условия за масово наблюдение" и класиране и наблюдение на отделни лица въз основа на тяхното поведение онлайн.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Май неможеш да си напишеш грамотно мисълта! Какво е това несвързано, замотано! Да не си на нещо?
21
2
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Ама недей тъй по себе си да мислиш и Русия! Ти като агонизираш след всяка " доза" незначи, че и държавите агонизират.
20
10
 
3
 
! Отговори
руско мече преди 3 години
Защо всеки ме рита по розовите бузки.....я не понимаю?
19
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И брекзит е благодарение на нашите двойни освободители и поробители......Брекзита е най адекватното решение! Щом ЕС не може да контролира бившите СИВ гюбте държави като нашата Англия се изнася!
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия агонизира и с всички средства се стреми да се задържи над повърхността.........Не е баш да агонизира но си имат повече проблеми отколкото в западните държави. Не съм сигурен дали България е по добре или по зле.
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И брекзит е благодарение на нашите двойни освободители и поробители..
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия агонизира и с всички средства се стреми да се задържи над повърхността..
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аахахаха! Скапаните Ангилизи тръгнали да говорят за фалшива пропаганда! А те правят опити с фалшив " новичок" върху хора реално..... Теорията на българските хронични ганиуювее и говниуювее е толкова адекватна колкото и "силата" на тяхното славно плиткоумие, доказано 100% за последните 76 години.
14
0
 
0
 
! Отговори
до таман да ваксинир преди 3 години
искаш да знаеш повече ето кои колко и кога ще е готов с ваксинатаhttps://google/amp/s/hightech.fm/2020/07/15/covid-19-around-the-world/amp
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само нашата ваксина може да ви прати до всички точки на този и ОНЗИ свят.вансеремУс!!!
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аахахаха! Скапаните Ангилизи тръгнали да говорят за фалшива пропаганда! А те правят опити с фалшив " новичок" върху хора реално.
11
8
 
5
 
! Отговори
таман да се ваксинир преди 3 години
Откакто руснаците измислиха ваксината, броят новозаразени в Русия се качи двойно.Що така, незнам.То навсякъде в Европа така де.
10
7
 
10
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Русия ли е виновна пак за това,че Западът става все по-малко привлекателен и другите държави търсят собствен път на развитие???
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те кога са разпростанявали вярна информация, че не се сещам.
8
3
 
5
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Да бяха изкарали барем една свястна ваксина,па после да приказват?
7
5
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
"Гроздето е зелено", казала лисицата.. .
6
6
 
10
 
! Отговори
Сериозно преди 3 години
Сега вече изплува "истината" според военния ингилизин, а тя е че Русия е "виновна" за брекзит... Т.е.за влошаване "сближаването" на запада!
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези още пикаят газ заради Скрипал. Предполагам че за тях Русия е виновна и за глобалното затопляне и за всяка гадост която се случва на милата ни планета. Ами я да вземат те да направят ваксина че да са сигурни. Какво ще ми разчитат на американски. И дезинформацията, ако я има моментално ще изчезне. А светът ще изръкопляска. То само с конспиративни измишльотини работа не се върши.
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тия руснаците ще излезнат най могъщата държава назначават президенти, решават за ваксини остава само да започнат да правят децата на наглосаксите.
3
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените *** нямат насищане.