Битката на проф. Начев с коронавируса: Възстановяването е дълго

Той прекара 2 седмици във ВМА, отслабнал е с 13 килограма
31
Битката на проф. Начев с коронавируса: Възстановяването е дълго
Снимка: БГНЕС

В началото на септември COVID-19 вкара директора на болница "Света Екатерина" проф. д-р Генчо Начев в болница.

„Възстановяването е дълъг процес. Има още за възстановяване, има още сили да дойдат. Неприятен момент в живота на един човек. Както казват хората – „Това, което не ни убива, ни прави по-силни”. За мен беше един катарзис – от мъката и страданието да се почувстваш обновен и готов за живот. Периодът, в който бях в болницата, беше достатъчно дълъг, за да си направя една равносметка на живота досега”, сподели той пред Нова тв.

Професорът сподели, че по време на лечението си си е дал сметка за доброто и лошото, което е направил в живота си, и си е извадил заключения за бъдещето. Проф. Начев прекарва във ВМА 2 седмици, отслабнал е 13 кг.

„Нямах никаква енергия, едва ходех. А има хора, които бяха по-зле от мен. Аз бях в нормално инфекциозно отделение. Човек не може да е герой в тази обстановка. Нямах никакви оплаквания. Знам къде съм се заразил, със сигурност това не е в болницата.  След положителния тест започнах лечение вкъщи, нямах температура, но след започването на кашлицата се наложи да спя седнал”, разказа той.

Професорът разкри, че от дълги години страда от болки в кръста, но по време на лечението си от коронавирус не ги е чувствал, тъй като другата болка е била много по-силна. Той е сред пациентите, които са се лекували с кръвна плазма от преболедувал. Лечението му е включвало „Дексаметазон”, „Ремдесивир”, както и комплекс от витамини.

„Аз съм първи в България, на когото беше приложен „Ремдесивир”. Това стана с мое съгласие, тъй като нещата не вървяха. След петте вливания, се подобрих”, разказа той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кви пет вливания ве лек??тя е една малка доза позволена на 7 дни... лолей направо като четс тука такива неща и ми се започва да вярва че наистина няма корона
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** си мислят, че френската ваксина BCJ e българска, защото им звучи като БДЖ.И че откривателят на ваксината е Академик Бойко Тулупов - идолът на простите.
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има едно добро дело, което може да направи професорут - да си намали заплатата от държавата на 1000 лева. Стига е трупал милиони всяка година.Тръмп работи президент без пари.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Равносметката в банката прелива от десетки милиони, а он лежи болен.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накичен като коледна елха,взел да си прави равносметка!И каква е тя,че оня горе те пропусна тоя път?
20
9
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Аз си продадох апартамента в софия за 300к защото всички знаем,че догодина ще струва 150к.. и си купих къща в село Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света.. там от март няма нито един заразен, нито карантина,нито локдаун, нито маски.. и има биопазар и не ям канцерогенни б ок луци да хвана рак на 50.. а цените на имотите скочиха с 80% който не вярва имотбг и ipark.bg (Варна)
19
5
 
13
 
! Отговори
Не знам преди 3 години
Не знам какви равносметки си е направил,щото пак си ми изглежда нагъл.
18
2
 
5
 
! Отговори
Проф . Начев преди 3 години
Слава Богу е жив и говори!
17
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С часовник за 100 000 лева, скъпарски костюмче, обувки, копринено шалче и пръстени - тотално накичен с 200 000 лева на интервюто в новаТВ, проферчето не е разбрал призовката, която му е изпратена отгоре. Сега ще стане още по-нагъл в рекета си към пациентите. Но за такива наглеци има една последна съдебна инстанция.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да напише научен труд как е лежал 13 дена на умирачка или да не напише, това е въпросът би казал Шекспир. Ха да видим колко години трябва да си учил за професор за да се заразиш от вирус и къде е връзката професор - зараза ? ?Нека обясни, чакаме.
15
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжливото овчарче накрая го бият. Дайте си равносметка за това г-н "професоре". Когато ти разбият наглата лъжлива уста тогава ще си дадеш много по-истинска равносметка за стореното.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя нали разправяше като го откриха китайците,че след месец ще си говорим с насмешка за тоя вирус?!Бил най-обикновен вирус и щяло да се забрави.А сега друго говори!Ама то трябва да дойдеш на мера за да хванеш завера!
13
2
 
18
 
! Отговори
За едни има преди 3 години
5 дози ремдесивир по 700 лева + още лекарства, а някои ги "лекуват" само с витамин Д
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като направи равносметката,че си един от "първите сред равните"почувства ли се по добре?
11
0
 
13
 
! Отговори
Уточнение преди 3 години
Този човек, ако беше се заразил преди 5 месеца, щяха да го "изтърват".По-бързо възстановяване!
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то не останала сестра без да я прослуша..
9
1
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
добре е да си направите задълбочен анализ на живота си до тука къде стесбъркал и можело ли да не правите тези грешки помагаите на хората и негледаите в ръцете им защото виждате как началникът от горе ни дава знаци
8
14
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НЕКАДЪРНИЦИ!!!!ПРОПОЛИС 3 ПЪТИ НА ДЕН ПО 30 КАПКИ И ЧАЙ ОТ ЧЕРВЕНА ХВОЙНА ИЛИ КОТЕШКА СТЪПКА И ОТ ТОЯ ВИРУС И СЛЕДА НЯМА ДА ИМА!!!ЦИТРОСЕПТ СИГУРНО ЩЕ ГО УБИЕ СЪЩО---------------------------------------ТЕЗИ КОИТО СЕ ВЛОШАВАТ СА ПУШАЧИТЕ , ДИАБЕТИЦИТЕ, ХИВ БОЛНИТЕ, И РАКОВО БОЛНИТЕ!!ТОЯ ПРОФЕСОР ДА КАЖЕ ЗАЩО ЗА 90% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО КОВИД Е ХРЕМА А ЗА НЕГО Е БИЛ НАПРАВО УБИЙСТВЕНО!!! ЗНАЕ МНОГО ДОБРЕ ЗАЩО КОВИД ГО Е ПОДХВАНАЛ ТОЧНО НЕГО!
7
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като си направил равносметка колко още пари има за харчене и ако пукне няма да може да ги изяде, рязко му дошли сили за живот. Няма за наследниците да ги оставя тия пари, я!
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДО 1Отворко след като съм си платил всички осигуровки които се събират имам най-малкото правото да пиша, че лечението далеч не е еднакво за всички . Грижите за простолюдието няма нищо общо с това за избраните.