Ваксина за животни ли е руската против коронавирус?

Александър Кудрявцев се надявал, че това е модерна ваксина
19 окт 2020 18:32, Нели Христова
194
Ваксина за животни ли е руската против коронавирус?
Снимка: БГНЕС

Така наречената руска коронавирусна ваксина всъщност е ветеринарно лекарство. Това съобщи на страницата си във Facebook Александър Кудрявцев - ръководител на руска биофармацевтична компания "Протеомарин" и изследовател в Института по биохимична физика на Руската академия на науките, предава inforesist.org.

Той припомни, че съставът на "ваксината", произведена от Руската федерация, дълго време не е бил публикуван. Сега, когато съответната информация е станала достъпна, той е разочарован.

Кудрявцев се е надявал, че това е модерна ваксина, базирана на рекомбинантни протеини, неопасна ваксина, базирана на аденовирус или още по-внимателна, от т.н. ""живи" ваксини. Но онова, което е показано като откритие, се оказа "дори не последно поколение, това са ваксини от ветеринарната медицина".

"Има такива ваксини, пептидни, срещу болестта шап, които се инжектират в говеда с милиграм антиген. Е, ако умре животното, това не е страшно, най-важното е да не се разпространява инфекцията. Но никой човек, който има здрав разум, не би си и помислил да приложи това на хората. Оказва се обаче, че е станало", пише той.

Кудрявцев отбелязва още, че обичайната противогрипна ваксина съдържа 45 mcg антиген (по 15 mcg от всеки), но тя не се понася нормално от всички хора. Следователно се правят такива като "Grippol Plus", където всеки антиген е 5 mcg, а общото количество само 15 mcg. Приоритет на "сигурност" над "ефективност".

В същото време руската ваксина, създадена от Vector Center, съдържа до 225 mcg антиген.

"Може би дори до 250, те не пишат точния състав, 75 + -15 mcg от всеки антиген и дори до 700 mcg алуминиев хидроксид, най-опасният адювант, който се отхвърля в целия свят. И те го взеха и го объркаха в препарата", добави той.

Освен това, посочва още Кудрявцев, разработчиците не са посочили определени характеристики на своя продукт.

"Те все още не са посочили и кой вид протеин има такъв "носител". Ясно и разбираемо е - когато бързаш, нямаш време за обяснение. Но това, че не всичко е обяснено, е много досадно особено поради факта, че съдържанието на цялата ваксина не бе разкрито", обобщава той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До руснаци да измислятДали "индустриалния клъстер" най-накрая ще успее да направи канализация на някои големи руски градове като Комсомолск на Амур?
56
9
 
6
 
! Отговори
руснаци да измислят преди 3 години
Руската ваксина, създадена от института "Гамалеи" е международно признат факт."Спутник В" се изпитва в 3-та фаза.Рускитят научен център "Вектор" регистрира втората руска ваксин на 14-ти този месец.Рускитят научен център "Чумаков" е съвсем близо до регистрацията на своя ваксина срещу SARS-COV-2.Руският инститит за експериментална медицина разработи ваксина срещу коронавируса във вид на йогурт, която в момента се тества.
55
6
 
10
 
! Отговори
Сега разбирам преди 3 години
...защо руснаците НЕ ЖЕЛАЯТ да си поставят тази ваксина. Хиляди учители разписали желание за напускане, ако ги задължат да си поставят ваксината. О, времена!!!
54
3
 
5
 
! Отговори
За говеда преди 3 години
като тия които направиха статията.Не ви ли стана ясно ковид+5G=чипосване.
53
6
 
5
 
! Отговори
Путин Партенката преди 3 години
Много ясно, за толкова пари (никакви) толкова.На нас ни трябваше пропагандна, а не истинска работеща ваксина.Който иска истинкса да чака нечия друга. Аз на мен си освен американска или германска друга не слагам. То аз защитен костюм не сложих руски, та ваксина. Вие луди ли сте?
52
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
В крайна сметка резултатите решават всичко.Работи или не работи-това е въпросът.
51
7
 
7
 
! Отговори
руснаци да измислят преди 3 години
С цел да спре развитието на Русия, колективният запад въвежда нови и нови санкции, а Руската Федерация продължава да развива и разширява системния стратегически процес насочен към осъществяване на дълбока преработка на природните ресурси вътре в страната. Кремъл реализира мощен промишлен клъстер, който ще съдейства за реализацията на прехода от износа на изкопаеми суровини, към продажбата на дълбоко преработени продукти с восока добавена стойност на външния пазар. Към полиетилен и полипропи
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до до винету"Любопитно, ако близките на починалите от Вируса имаха възможност да изберат между руската ваксина и живота на близките им какво ли биха избрали, как мислиш!?"Мисля че е безсмислено, да избираш между смъpтта и смъpтта.
49
9
 
6
 
! Отговори
руснаци да измислят преди 3 години
Министерство на триангулацията и сегментиранетоЗнаете ли, че Русия влезе в тройката лидери на световното корабостроене?Руснаците създадоха технология за пренасяне на енергията на големи разстояниябез помощта на проводници.Знаеш ли, че в Пиндостан руският "Урал" с кош се продава за $15 000? Знаеш ли, че в Пиндостан "Harley-Davidson" струва по-малко?
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
той би трябвало да знае много добре технологичното и научно ниво на русия. на какво изобщо се е надявал?
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка ваксина е за животни. Тези които се ваксинират са съгласни да са животни.
46
9
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Русофилите реагират на всяка критика съм Русия като радикални екстремисти на карикатури на Мохамед. Успокой те се бе товарищи, никой не е карал джуджето да бие тъпана и са се хвали, че първата в света ваксина е открита и регистрирана в Русия. Без да е минала дори на втори етап от задължителните три тестови етапа.
45
8
 
7
 
! Отговори
до до винету преди 3 години
Лично за тебе и ткива ДБ като тебе ще повторя:Времето ще отсъди чия ваксина е ефективна и безопасна.Слеващя месец ще започне ваксинирането в Русия.Любопитно, ако близките на починалите от Вируса имаха възможност да изберат между руската ваксина и живота на близките им какво ли биха избрали, как мислиш!?
44
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47Проблема не е че в щатите всичко е прекрасно, проблема е че руската пропаганда и русофилите искат да докажат че всичко в Русия е прекрасно. Истината за всеки здравомислещ човек е, че Русия е една дълбоко пропаднала държава.
43
4
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
ако няма нищо което да се прикрива защо съдържанието не е предостваено на световната здравна организация и всички други интересуващи се за да може да се прецени колко е безопасна?явно се потулва някаква подробност щом всички лабораторий изразиха резерви за ефективността и безопасността на тази набързо забъркана за лабораторни мишоци отроваи кой ще го отнесе ? ами отново невинните миша и ваня щото няма как на друг в цивилизования свят да му се пробута нещо съмнително като това
42
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия първа в света създаде две реално работещи ваксини и текстът на тази статия е продиктуван от завист и желание да се умаловажи глобалния успех на руската наука и на руските учени. Трябва да се признае, че в Русия гъмжи от петоколонници от типа на Александър Кудрявцев.
41
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 34 За разнообразие може да се пишат статии , които да отразяват нещата такива , каквито са Като има негативи в Русия , в Китай , САЩ или където и да е по света да се посочватАма да не се пише само - как в САЩ всичко е прекрасно , а то да е точно обратното
40
7
 
10
 
! Отговори
До Винету преди 3 години
Русофилите че лъжат - лъжат.Ама си мислят че никога няма а ги хванат.Напиши "руска ваксина" и чети, бре чети"Сега събират 10 000 доброволци, на които ще слагат ваксина до януари..Юли месец догодина щяло да се разбере действа ли и има ли странични влияния върху организма. Тъй рече ръководителят на института, който е измислил ваксината.Може да се кандидатираш за доброволец.
39
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не става и за животни руската ваксина, защото щатите отказаха да я прилагат и на пpимати.
38
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още когато се разфучаха какво велико откритие са направили помислих, че нещо не им е у ред.Още не се е чуло руснаци да измислят нещо свястно.Те един чушкопек не могат да измислят, та нещо по-сериозно.