Ваксина за животни ли е руската против коронавирус?

Александър Кудрявцев се надявал, че това е модерна ваксина
19 окт 2020 18:32, Нели Христова
194
Ваксина за животни ли е руската против коронавирус?
Снимка: БГНЕС

Така наречената руска коронавирусна ваксина всъщност е ветеринарно лекарство. Това съобщи на страницата си във Facebook Александър Кудрявцев - ръководител на руска биофармацевтична компания "Протеомарин" и изследовател в Института по биохимична физика на Руската академия на науките, предава inforesist.org.

Той припомни, че съставът на "ваксината", произведена от Руската федерация, дълго време не е бил публикуван. Сега, когато съответната информация е станала достъпна, той е разочарован.

Кудрявцев се е надявал, че това е модерна ваксина, базирана на рекомбинантни протеини, неопасна ваксина, базирана на аденовирус или още по-внимателна, от т.н. ""живи" ваксини. Но онова, което е показано като откритие, се оказа "дори не последно поколение, това са ваксини от ветеринарната медицина".

"Има такива ваксини, пептидни, срещу болестта шап, които се инжектират в говеда с милиграм антиген. Е, ако умре животното, това не е страшно, най-важното е да не се разпространява инфекцията. Но никой човек, който има здрав разум, не би си и помислил да приложи това на хората. Оказва се обаче, че е станало", пише той.

Кудрявцев отбелязва още, че обичайната противогрипна ваксина съдържа 45 mcg антиген (по 15 mcg от всеки), но тя не се понася нормално от всички хора. Следователно се правят такива като "Grippol Plus", където всеки антиген е 5 mcg, а общото количество само 15 mcg. Приоритет на "сигурност" над "ефективност".

В същото време руската ваксина, създадена от Vector Center, съдържа до 225 mcg антиген.

"Може би дори до 250, те не пишат точния състав, 75 + -15 mcg от всеки антиген и дори до 700 mcg алуминиев хидроксид, най-опасният адювант, който се отхвърля в целия свят. И те го взеха и го объркаха в препарата", добави той.

Освен това, посочва още Кудрявцев, разработчиците не са посочили определени характеристики на своя продукт.

"Те все още не са посочили и кой вид протеин има такъв "носител". Ясно и разбираемо е - когато бързаш, нямаш време за обяснение. Но това, че не всичко е обяснено, е много досадно особено поради факта, че съдържанието на цялата ваксина не бе разкрито", обобщава той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
4
 
! Отговори
Любопитен преди 3 години
В крайна сметка има ли данни за ефективността на ваксината!?Щото другото е бош лаф.
76
6
 
9
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 3 години
До руснаци да измислят 80Американците рядко ползват автобуси защото са богати и карат електромобили Тесла. По улиците им вече има над 1 милион от тях. А колко има в Масква?
75
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сергей Лавров заяви, че е възможно Русия да замрази напълно отношенията си с ЕС. И добави, че Русия вече няма да се съобразява с мнението на европейците. Има опасност европейците да се греят на дърва и да взимат заеми да си платят сметките за отопление.
74
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС са сключили договори за около 1 милиарда ваксии с водещи фармацевтични концерни, които още не са изобретени, но ЕС се задължават да ги платят. Една ваксина в ЕС струва 200-300 евро, това са стотици милиарди оборот за фарма индустрията и десетки милиони комисионни за някои чиновници от Брюксел. Руската ваксина е доказано ефеткивна и струва от порядъка на 11-15 евро.
73
5
 
4
 
! Отговори
руснаци да измислят преди 3 години
През октомври 2020 г. беше въведен в експлоатация Пуровският мост на полуостров Ямал. С обща дължина от 2 700 м. той беше построен за по-малко от две години в условията на Крайния север. Този мост не струва на руския данъкоплатец нищо.Той беше реализиран за сметка на частни инвестиции и ползването му ще бъде безплатно.
72
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До руснаци да измислят"От страна-бензиноколонка Русия постепенно, но уверено се превръща в страна-зърноколонка, в страна-маслоколонка ..."Като и резнат шланга на бензоколонката ще пресъхнат и зърноколонката и маслоколонката. Няма да има пари нито за семена, нито за пестициди, нито за торове, нито за резервни части за комбайните и тракторите, едвам ще изкарват по една коричка хляб на руснак на ден, за толкова ще им стигне реколтата.
71
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така наречената реверсна пропаганда вече действа. Предупреждават, че в началото няма да има "достатъчно ваксини за всеки" и че сте късметлия, ако ще сте сред ваксинираните. Но Путин и Си Цзинпин им унищожиха плановете като съобщиха, че Русия и Китай вече имат ваксини, които са произведени в достатъчни милиарди количества, евтини, и ще има за всеки човек на Земята. При това няма да са задължителни.
70
8
 
4
 
! Отговори
руснаци да измислят преди 3 години
През 2016 г. Лондон беше първенец по използване на електрически автобуси за градския транспорт с 51 броя. През 2018 г. палмата на първенството премина към Нидерландия - над 100 броя. През октомври 2020 г. само в град Москва по линиите на градския транспорт се движат над 450 електрически автобуси, производство на КамАЗ, а в Санкт Петербург успешно протича изпитанието на белоруските автобуси МАЗ-303 "Зубр".
69
8
 
12
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 3 години
Отначало бях сигурен, че руснаците се опитват да пробутват безобиден физиологичен разтвор като ваксина но очевидно ситуацията е много по-зле. Руската ваксина е не само безполезна но и убива.
68
7
 
5
 
! Отговори
руснаци да измислят преди 3 години
Най-мощният производител на мляко в Европа се казва Щефан Дюрр. Главният руски млекар Щефан Дюрр е роден в живописен район на Южна Германия. Преди години той пожелал да живее в Русия, кандидатствал за руско гражданство и го получил. Днес Щефан Дюрр е президент на руския холдинг ЭкоНива.
67
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам каква им е ваксината на Вектое и да ли е безопасна, но този Кудрявцев е шарлатанин. Анти-ваксър, отрича вув фейса и AZ, Джонсън, всички китайски ваксини и т.н.Собственик е на фирма "Протеомарин" и "разработват" и предлагат "молекули от акули" против атеросклероза и стареене. Не знам колко разбира от ваксини.
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А американската ваксина добра ли е?
65
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до до винету"Любопитно, ако близките на починалите от Вируса имаха възможност да изберат между руската ваксина и живота на близките им какво ли биха избрали, как мислиш!?'А защо няма вариант да оцелеят?
64
6
 
4
 
! Отговори
руснаци да измислят преди 3 години
Пълни хамбари: Пиндостан с неудоволствие призна господството на Русия на световния пазар за пшеница. Русия изнася пшеница в над 100 държави. Към 15.10.2020 г. Русия събра 129,5 млн. т. зърно - втори резултат след 2017 г.Към 15.10.2020 г. износът на продукцията на АПК достигна $20.7 млрд, а до края на годината ще достигне $27 млрд.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, щом Александър Кудрявцев - ръководител на руска биофармацевтична компания "Протеомарин" е казал, значи е така.
62
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над 2600 българки са направили аборт по желание по време на извънредното положение.
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До руснаци да измислятТия руски небивалици от вестник Правда ли ги четеш?
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До руснаци да измислят"Знаеш ли, че в Пиндостан руският "Урал" с кош се продава за $15 000?"Аз продавам всяко лято Орал с два коша на рускините по Черноморието. Горе долу толкова на сезон се връзват.
59
6
 
4
 
! Отговори
руснаци да измислят преди 3 години
От страна-бензиноколонка Русия постепенно, но уверено се превръща в страна-зърноколонка, в страна-маслоколонка ... От 3 години Русия е на първо място по експорт на зърно, а тази година изнесе на външния пазар близо 6 млн. тона слънчогледово масло, влезе в десетката на най-мащабните производители и износители на захар като изпревари Куба в този традиционен за нея сектор и спечели над $1 млрд от продажбата на месо и $50 млн от продажбата на колбаси на външния пазар.
58
4
 
7
 
! Отговори
! Рубла=1 Стотинка преди 3 години
Хахаххаххахахаххааааххахххааааа....Няма такава държава. Не....хаххахахахаххахаа. Смешници.