"Ремдесивир"-ът ограничен, за един-двама на седмица

Лекарството се отпуска с искане към РЗИ
17
"Ремдесивир"-ът ограничен, за един-двама на седмица
Снимка: БГНЕС

Почти всеки пациент знае за "Ремдесивир", но за съжаление лекарството е в ограничени количества. Това сподели пред БНТ пулмологът д-р Мария Димитрова от пловдивската болница "Света Каридад". Тя допълни, че лекарството се отпуска с искане към РЗИ.

"Засега сме подали заявка, че желаем количество за двама пациенти на седмица. В контакт сме с РЗИ, като им изпращаме заявка, която те искат ежеседмично, но лекарството не се получава от тях", обясни д-р Димитрова.

Министър Костадин Ангелов съобщи, че здравното министерство ще изпраща протокол за лечение на коронавирусни инфекции до всички болници с COVID отделения в страната. Механизмът е разработен от експерти на големи лечебни заведения, които са на първа линия още от началото на пандемията.

Още по темата

Болница "Света Каридад" е една от болниците, където има разкрито интензивно COVID отделение. В него има 25 легла. Д-р Мария Димитрова е пулмолог, който всеки ден влиза в тежката обстановка на това отделение.

"Протокол от здравното министерство не е стигнал до нас. Отделението работи от доста месеци - от април до сега. Лекуваме болните съгласно протоколите, които са известни - от Китай, от Съединените американски щати и от Европа", заяви пулмологът.

Тя обясни, че състоянието на пациентите се проследява с ежедневни визитации, проследяване на насищането на кръвта с кислород, изследване на киселинно-алкален статус, рентгенографии и лабораторни изследвания.

Д-р Димитрова каза още, че вчера са били запълнени всички 25 легла, от които 3 - интензивни. Изписани са двама пациенти, но днес се очаква тези две легла да се запълнят.

Според нея, проблем е и изчезването на антиколаголантите от българския пазар.
 


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва всички заедно да спрем да си плащаме данъци и осигоровки !
16
0
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 месеца
За обикновените хора няма, а така ли се лекуват депутатите и хора от правителството? Едва ли е така-кой оцелял оцелял господ да го пази
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До учудване:

Естествено, че не е - то такова лекарство принципно и няма. И между другото много спорно е дали изобщо действа така, както се предполагаше преди време.
14
0
 
3
 
! Отговори
учудване преди 2 месеца
Сигурно ли е, че ремдисивир е напълно безопасно лекарство? Някъде прочетох, че уврежда бъбреците. Преди лечение с него пациентът подписва декларация, че е съгласен да бъде лекуван с този препарат. При увреждане, докторите не носят отговорност.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма един политик или богаташ със усложнения и фатален изход....фактите говорят. Лекарствата които помагат да апокрифни и се дават на "важни хора" Дано някоя смела медия направи едно разследване....ама надали
12
1
 
9
 
! Отговори
Шенол преди 2 месеца
Да не дава Господ да ми се налага. Лечение има само за мутрите и политиците - факт.
11
0
 
12
 
! Отговори
Предприемач преди 2 месеца
Сега разбрахте ли как ВМА успешно лекува всички болни настанени там, а там са партийната върхушка и сенчестите бизнесмени с любовниците и родата. За останалите - аспиринче и молитва....
10
1
 
22
 
! Отговори
Балсам преди 2 месеца
Ремдесивир има за партийната върхушка, за обикновения данъкоплатец има един съветско социалистически к*р.
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Убеден съм че за такива като Борисов, Нинова, Бареков и пр. не е бил ограничен, а сте им го слагали още от появата на най-леките симптоми
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За лекарство пари няма, а за непроизведени ваксини има.
За политиците има, за народа - ХУ+една непозната накряя.
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бойко, само не забравяй, че не си го купил с пари от шкафчето, така че не е лично за вас управляващите! Да не се сърдиш после като паднеш на изборите!!!
6
1
 
21
 
! Отговори
Политика преди 2 месеца
Няма лекарства, няма болници, само политически поздрави от ВМА. Същите по-рано твърдяха "вирус няма, живейте си живота". А когато опря до болници и лекарства - политика е осигурен. За останлите хора домашно "лечение" с чай ала Мангъров.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поименно моля!
4
0
 
34
 
! Отговори
Момо преди 2 месеца
С други думи това лекарство е само за богопомазаните и близките около тях кръгове.
За обикновените хора - пост и молитва.
3
1
 
25
 
! Отговори
Ама моля ви се преди 2 месеца
Уточнявайте един двама, това са тулупа и Нинова. Те са с предимство. Ангейов, ще бъдеш съден!!!
2
1
 
31
 
! Отговори
Ива преди 2 месеца
Само за богопомазаните.... дребният човечец ще види ремидисивир само на оня свят...
1
0
 
23
 
! Отговори
Тедрос Меланом преди 2 месеца
"антикоЛагулантите"....абе закрийте тоя жалък сайт, списван от жалкари , що се мъчите... :)))