СЗО зове: Не си затваряйте очите пред пандемията!

Тедрос Гебрейесус поздрави Байдън, чака ползотворна работа
10 ное 2020 01:05, Красимир Ангелов
35
СЗО зове: Не си затваряйте очите пред пандемията!
Снимка: БГНЕС

Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус призова международната общност "да не си затваря очите" пред пандемията от Ковид-19, дори ако светът "се е изморил" от вируса, предаде Франс прес.

Още по темата
В речта си при откриването на годишната генерална асамблея на организацията, която протича във видеоконферентен формат тази седмица, Тедрос, който сам е под карантина заради контакт със заразен от Ковид-19, призова международната общност да преоткрие "спешно усещането за общото благо".

"В този дух поздравяваме новоизбрания президент Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис", каза той, след като вчера поздрави двамата в Туитър. "Очакваме с нетърпение да работим в тясно сътрудничество с тяхното правителство", добави Тедрос, цитиран от БТА.

"Може да сме се изморили от Ковид-19. Но той не се изморил от нас", каза Тедрос и допълни: "Да, той атакува хората с най-крехко здраве. Но той атакува и други слабости: неравенството, разделението, отричането, пожелателното мислене и преднамереното невежество".

"Не можем да преговаряме с Ковид-19, нито да си затваряме очите и да се надяваме, че вирусът ще изчезне", допълни генералният секретар на СЗО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Въй Въй Въй преди 3 години
В все нещо трябва да затворим след като пандемията ни отвори дупарата.
26
0
 
4
 
! Отговори
Тедрос, преди 3 години
Айде, моля ти се, да се скриеш! Сутрин, обед и вечер само това слушаме. Да, има Ковид, носиме си маските, по-малко общуваме, дезинфекция и така. Аз лично не губя присъствие на духа, но много хора около мен психясаха. В крайна сметка - и при хората действат законите на природата, няма какво да го крием.
25
4
 
3
 
! Отговори
Че кой ги затваря преди 3 години
Умните вадят оръжия - САЩ и Европа създават бързи тестове и ефикасни ваксини. Скоро медийната и политическа сила на този вирус ще бъде прекършена и ще покажем носовете иззад маските, но Тръмп не успя да дочака триумфа на своята стратегия.
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 29Никой не те задължава да участваш в анкетите, педерасоо. Или и на тебе ти се иска да ти се изпразня на суратя и да гълташ и да се мажеш. Педеразз извратен
23
1
 
2
 
! Отговори
До28 преди 3 години
Абе д'ебил,тебе цяла нощ сън не те хваща "анкети"да провеждаш?
22
2
 
9
 
! Отговори
ВТОРА АНКЕТА преди 3 години
КАК МИСЛИТЕ КАТО МУ СЕ ИЗЦВЪРКАМ НА ЦАЙСИТЕ ДАЛИ ЩЕ МУ СЕ ЗАТВОРИ САМО ЕДНОТО ОКО ИЛИ ДВЕТЕ?(+)ДВЕТЕ(-) ЕДНОТОГласувайте отговорно и с разум, а не с измами като за Байдън
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Засега резултатите от АНКЕТАТА недвусмислено показват че волята на народа е да му се сцежда по мустака. И Байдън в затвора разбира се.
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tоя от СЗО е пръв за Затвора!!!
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще носим маски, СЗО и подобни ще усвояват милиарди и вируса ще се уплаши и ще изчезне.
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СЗО ! Госпада нас ни управлява вероятно психично болен премиер в съчетание с К-19 ,който спи с пистолет до главата !Той не може да взима адекватни решения ,просто бедстваме ....
17
3
 
2
 
! Отговори
Затваряне на очите преди 3 години
Беше тактиката на тулупа от юни насам. И игнорирането на вируса. И лъжите. А за помощи ще се нареди от ЕС?
16
0
 
30
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Напротив бе, Гьобре! Отвориха ни се очите що за паразитна и ненужна организация е СЗО.Апропо, ние плащаме ли членски внос за тая глупост? Плащаме ли заплатата на Гьобрето?
15
6
 
25
 
! Отговори
Тя цветнокожжа преди 3 години
продажна маимуннна на снимката я назначиха за глава на СЗО през Януарии хоп през февруари започна пандемиятафондацията на евреина Бил Гейтс финансира 65% от бюджета на тази т.н. СЗОима ли още гллупацци които да вярват че навън има вирус който убива !?
14
4
 
32
 
! Отговори
Додо преди 3 години
И африканския полудивак на снимката, чието име не си струва човек да натоварва мозъка си да запомня, и дъртият, дементен педофил работят за един господар. Колеги са!
13
6
 
12
 
! Отговори
ковидИДИОТ преди 3 години
Мчи то вирОЗ няма, кви ги приказвате?!
12
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо да не взеха да с отчайват, че хората спират да им вярват ...
11
3
 
31
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
МНОГО ПРОТИВНА ФИЗИОНОМИЯТОВА Е РЕКЛАМНОТО ЛИЦЕ НА КОВИД!
10
2
 
23
 
! Отговори
ЗНАЕЩ до номер 6 преди 3 години
Този вирус го поръчаха висшите масони от Римския клуб с цел съкращение на болни и стари хора
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронавирусът не е лош. Наказва лошите, чалгарите, ходи по политици. Нека си работи.
8
12
 
15
 
! Отговори
АНКЕТА преди 3 години
Чудя се.....на този ако му се изпразня на очилата дали ще му се стече по мустака или директно ще му капне в устата. (+) Право в устата(-) Първо на мустакаМоля гласувайте, ама не фалшиво като за Байдън.