COVID-19 съчетава функции на срещани вируси, но поотделно

Има от вируса Ебола, треска на денга, хеморагична треска, заяви вирусолог
18 ное 2020 21:09, Петя Славова
35
COVID-19 съчетава функции на срещани вируси, но поотделно
Снимка: БГНЕС

Вирусологът, член-кореспондент на Руската академия на науките и доктор на биологичните науки Сергей Нетесов разказа за необичайно свойство на коронавируса, което изненада специалистите.

"Най-необичайното е, че SARS-CoV-2 съчетава функции, които преди са се срещали в редица други вируси, но поотделно", каза той в интервю за Lenta.ru.

Според него, дисрегулацията на имунната система е характерна за вируса Ебола, а синдромът на дисеминирана коагулация на кръвта е регистриран както при Ебола, така и при вируси като хеморагична треска, треска на денга, хеморагична треска с бъбречен синдром, предава БГНЕС.

Нетесов посочи като често срещано погрешно схващане, че загубата на обоняние е изключителен симптом на коронавируса. Ученият заяви, че поне 20 инфекции имат този симптом, тъй като проникват в тялото чрез дихателните пътища, засягайки окончанията на обонятелните нерви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е оръжие а експеримент излязъл извън контрол.
30
3
 
0
 
! Отговори
Син карабинер преди 3 години
Covid-19 не особено различен от грипните вируси. Нито е по-смъртоносен. Но е характерно, че Covid-19 е по-устойчив извън човешкото тяло.
29
1
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Изглежда, че ковида е някакво биологично оръжие. Нещастницитe просто имат нужда от периодични глобални кризи, за да продължава това безумие..
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E, това отдавна го каза и проф.Люк Монтание-откривателя на вируса на СПИН.Тоест това е лабораторно създаден вирус, Китайско биологично оръжие за да съсипеикономиките на съперниците САЩ и ЕС за да може да стане водещата икономическа сила а в последствие и военна. След което да наложи на целия свят китайската демокрация- зловеща диктатура на шепа управляващи-Елита.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** мозъциОписал си лично себе си...***...
26
6
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КИТАЙ ИМА ЕДНО ОТ НАЙ-ЗАСТАРЯВАЩИТЕ НАСЕЛЕНИЯ НА СВЕТА! ПРЕЗ 2019-ТА ОБЯВИХА, ЧЕ СЛЕД 10 ГОДИИНИ НЯМА ДА ИМАТ ВЕЧЕ ПАРИ ДА ИЗПЛАЩАТ ПЕНСИИТЕ ЩОТО ПЕНСИОНЕРИТЕ ИМ СА В 100-ТИЦИ МИЛИОНИ И ТЕ ИСКАТ ВСИЧКИТЕ ДА ПОЛУЧАВАТ ПЕНСИЯ!!!ПЕНСИОНЕРИТЕ И БОЛНИТЕ НАТОВАРВАТ БЮДЖЕТА А СУПЕР КОВИД Е РЕШЕНИЕТО НА ТОЗИ ПРОБЛЕМ!!!КОВИД 19 ИЗОБЩО НЕ ЗАКАЧА ЛИЦА ДО 20 ГОДИНИ АКО НЯМАТ НЯКАКВО СЕРИОЗНО ЗАБОЛЯВАНЕ!ДЪРЖАВИТЕ ПЛАЩАТ МНОГО ЗА ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ И КОВИД Е ТУК ЗА ДА РЕШИ ТОЗИ ВЪПРОС!
25
2
 
3
 
! Отговори
Qqqq преди 3 години
Кое се разбира, тАпако несретен? Ебола ли, денга ли се пише ковид?! Всички като тебе са причината за цялата мизерия у нас. Как може да има толкова неадекватни хора? На бас, че и ти си фен на Путин и бай Тошо...
24
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От статийката се разбира нещо изключително просто, много от вирусните инфекции се пишат Ковид, освен това при ифаркти, инсулти и други тежки състояние с причина или без се намесва вирусчето и то горкото се оказва пенкелер
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Някой се е правил на "бог " въпросът е Кой?Кой има изгода от това което се случва и това което ни очаква?Кой има техническата и финансова възможност да прави такива промени в Геномите на вирусите?"Както виждаш, богатите станаха по-богати, бедните още по-бедни. Не вярвам някой беден да го е пуснал. Най-богатият ще да е бил.
22
3
 
9
 
! Отговори
КитайТрябваДаПлати!! преди 3 години
а Човечеството въпреки Фалшивите Медии и Политиците си Слуги на Пекин, Никога не Трябва да Забравя, Кой извърши най-Големият Холокост в Човешката История!!
21
13
 
4
 
! Отговори
Плана е в Действие преди 3 години
повечето Маски Произведени в Китай са "поръсени" с вируса - лаборатории и във Франция и във Великобритания и в Холандия потвърдиха това, но новината бързо беше покрита!!
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой се е правил на "бог " въпросът е Кой? Кой има изгода от това което се случва и това което ни очаква?Кой има техническата и финансова възможност да прави такива промени в Геномите на вирусите?
19
3
 
7
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
Купувайте Китайски Стоки с Пълни шепи, че К0мундетата в Пекин имат нужда от Вашите Пари, а Вие скоро може и да не сте сред живите!
18
1
 
12
 
! Отговори
До “Овчи мозъци” преди 3 години
О един корабен капитан така ми разправя лятото, не познавал никой болен и нямал познари,които да познават. Почина преди близо месец, Бог да го прости!
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не думай. Нали вирусът беше хипер, мега, супер, неверочтно натурално, природно, естесвен от природата. Прескачал от панголин на панголин и хоп станало чудо - *** станала човек за един ден.
16
3
 
11
 
! Отговори
Заразно Зло:Бергамо2 преди 3 години
Комунистически Китай, който всъщност е Фашистки Режим, извършва вече 1 година Холокост над Човечеството чрез Био-Оръжието им. Единственият който имаше Доблест и Смелост да им се Опълчи и да им търси сметка - Доналд Тръмп, беше Свален Ефективно чрез Преврат с Фалшифицирани избори и на негово място назначен - Китайски Комунистически Агент, получил над 1 500 000 000, да милиарда, долара платени директно от сметки на Китайската Комунистическа Партия към сина му - неоспорим факт, медиите мълчат!!
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът е пуснат в Европа по-рано отколкото в Китай. Просто китайците се усетиха навреме за какво иде реч и взеха много драстични мерки. А европейците като много надменни сега си сърбат попарата. Има едно племе дето Хитлер хич не го е харесвал и няма да се учудя, ако именно то стои зад този сглобен вирус. Въпросът е кой играе заедно с тях.
14
0
 
8
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Д.р Чирков каза ясно, че този вирус е "пипнат".От сатанистите сигурно...
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинения, първия коментар си седи!
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус който убива възрастни, но пощадява деца не се среща току така. Вирусът си има архитект и е създаден по задание. Мисля,че на всички ни е ясна целта. И да, хапче има и е имало още в началото - броя на починалите милиардери и висши политици за цяла година го доказва безспорно.