Случаи на повторно заразяване и в България, 4 от тях са медици във ВМА

Един от тях е в тежко състояние
22 ное 2020 21:30, Нели Христова
146
Случаи на повторно заразяване и в България, 4 от тях са медици във ВМА
Снимка: БГНЕС

Вече има случаи на повторно заразяване с коронавируса и в България. Сигналите за такива случаи се множат, макар да се оказва, че здравните власти у нас не следят за повторно боледуване, съобщи bTV.

Само във ВМА има 4 случая на медици, диагностицирани за втори път - две медицински сестри, хирург и медицински секретар. Те са излекувани от COVID-19 преди месеци - някои преди 3, други преди цели 8. А сега отново дават положителни проби.

Трима от тези четирима медици карат повторното заразяване леко, един е в по-тежко състояние.

От болницата коментираха, че специалистите нямат обяснение на какво се дължи повторното заразяване.

На въпрос колко са пациентите, боледуващи от коронавирус за втори път, от Здравното министерство и РЗИ заявиха, че те не засичат дали даден пациент вече е попадал в системата или не.

Според вирусолози, за да се говори за повторна инфекция трябва да е доказано чрез генетичен анализ, че в двата случая вирусът е различен и става дума за втора независима инфекция. При първичното заразяване вирусът може да се е задържал в организма и след известно време да се развие отново, без това да се води повторно заразяване.

Междувременно беше съобщено, че поредно огнище на коронавирус у нас е в социална институция. 94 от 116 души са позитивни в дома за лица с умствена изостаналост в каварненското село Българево. Заразени са и 10 души от персонала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
8
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Цяло лято на морето никой не носеше маски /на открито/нито сервитьори, нито бармани, нито продавачи, никой. Цяла Румъния и Полша и Германия и Израел минаха и нямаше нито един заразен! Бах тоз вирус аз, той мислел...
101
2
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Аз съм човек на Конфуций. Като се чипосам, проблеми- няма. В Поднебесната империя чипосват срещу ХИВ, пък една корона...
100
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 3 години
До ГосТНема дъ съ утръвеш!САму алах ако тъ закрила.И дъ ми пратиш 5 лева.
99
4
 
22
 
! Отговори
Спрете се бе преди 3 години
Само, който не се е разболял твърди, че всичко е лъжа. Симптомите ми се развиха точно както ги описват, а съм млад организъм на 31 без хронични заболявания, непушач. Пазете се и се молете да не се разболявате. Защото този вирус ви прави абсолютен ***. И не е никаква измислица или теория на конспирациите.
98
3
 
1
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
А това за ресторантите...аз пазарувам от супермаркета и ползвам хладилна чанта и сандвичи, но снимките и клипчетата ми са несравними с Риц. Освен т'ва Риц е у квартала бре ! Дай нещо Окинава, Сапоро, Тибет, Гоби...
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТМи то и сиренето е платено.
96
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините дават по-дълъг имунитет от самото преболедуване при много болести. Ваксини срещу грип се слагат всяка година. Без ваксини, постигането на груповия имунитет става химера, както всеки разумен човек следящ информацията от експери на водещите държави вече да е установил. Само Балканският Юнак вярва на Баце, Мангъров и 300гр. ракия на ден да го пазят от вируса и да го вкарат в статодо имащо имунитет.
95
4
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Е, виж тая конспирация е адекватна ! Не се бях замислял. При положение че всички тестове са платени....
94
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля всички да кажат, че КОВИД няма!!!!!Стана скучно бе!
93
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умре комшийката от КОВИД!ВИЕ ЖИВИ ЛИ СТЕ?Ама тя нямаше придружаващи...Мнения?
92
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Средностатистически тук има 2 (двама) мутрагенно-изменени, които плямпат глупости. Явно сайта разчита на тях, защото са му мили и скъпи и скоро ще загуби (по тоя случай) и последните, които по навик се отбиват да видят какво е написано ( в угода на управлението и на БКП-то). Такъв си е сайта. Допуска всякакви простотии срещу сегашното управление и недопуска коментари . Браво! Ще станете "Активни борци " на БКП-то. А за тези, които не харесват ГЕРБ и БКП... какво предлагате?
91
9
 
13
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Хайде....почна новата вълна от облъчването. Вируса след 3 месеца повтарял.Шок и ужас за параноиците!
90
0
 
4
 
! Отговори
Е? преди 3 години
Да, гост-е! На ресторант 30лв. Сметка прай и седи 2 часа на наливна бира и една салата за двама и се снима 100 пъти, все едно е бил в х-л риц, пък напоследък хвърля столевки за тестове, ей така. Повервах ви Ахахахахаха
89
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ъпдейтват вируса. Видяха, че в България ваксината БЦЖ спаси възрастните и пуснаха нов щам за младите и децата.
88
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пропаганда на стаден имунитет трябва да дават от 5 до 10г каторга.
87
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините са бош лаф.Само обраха парите на държавите.Никаква ваксина не може да те спаси от биологично оръжие.
86
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То при всеки сезонен грип може да има второ заразяване. Ваксините ще се окажат пари на вятъра, които се беше ясно отначало.
85
2
 
4
 
! Отговори
Супер лекар преди 3 години
100 лв са си 100 лв тия тестове да не са един път ползвани бе. със 50 теста мога да направя 500 проби и да изкарам 60 000 човека заразени по 10 пъти. Семейство храня ей. Сега аз и моя тест казваме кой е заразен и кой не е и сме хванали Господ за шлиферо приготвяйте стотарките измамници и идвайте да се тествате.
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резаразяването се дължи не само на загубата на антитела до 6 мес. след преболедуването.При много от пациентите вируса остава.След като са дали отриц.резултати-дават положителни.За това с бронхоскопия е взето от дълбоки лаважи, при които се установява наличието на вирусни частици.Няма лечение защото няма лекарство.Резаразяването при някои може да е неизлекуване.Вирусните частици остават и теста не може да ги улови.Бронхоскопията е болезнена.С оптичен инструмент (бронхоскоп)се вижда трахеята.
83
1
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Зозо с к'ва ярма са назоба ве ? Краварите по качествена не дават ли ?