Мартин Заимов: Светът го очаква това, което стана в България през 1996 г.

Икономиката стъпва на човешки живот, заяви той пред Bloomberg TV Bulgaria
26 ное 2020 18:45, Анисия Иванова
231
Мартин Заимов: Светът го очаква това, което стана в България през 1996 г.
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Хората искат да живеят в сигурна среда, предпочитат сигурността, но светът не е устроен така. Неминуемо ни очаква сериозна криза. В света ще се случи това, което се случи в България през 1996 г. Това прогнозира Мартин Заимов, финансист и съосновател на „Генератор“, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му българската и световната икономика са изключително диверсифицирани и по време на криза има хора, които отбелязват печалба.

"Това, което се случи преди 10 години, което наричаме „голямата криза”, не е спирала. Представете си един балон и централните банки започнаха да наливат в него вода, но това не означава, че балонът е здрав“, коментира Заимов в разговор с водещия Христо Николов.

Повод за гостуването на Мартин Заимов беше предстоящото му участие в най-голямото финансово и инвестиционно събитие за България и региона Investor FinanceForum на 3 декември, където той ще се включи с коментар в панела за макроикономическата обстановка в страната и възстановяването на икономиката след коронакризата.

В ефира на Bloomberg TV Bulgaria Заимов заяви, че икономиката не съществува сама за себе си, а всичко което се обсъжда с цифри, стъпва на нормалния човешки живот.

По думите му цифровизацията добавя една нова дименсия за икономиката, а за да има добро управление, зад него трябва да стоят хора.

Относно фискалните стимули и планираните инвестиции за съживяване на икономиката Заимов заяви, че „въпросът не е в харченето, а какво се прави и как се прави“.

„За да стане нещо добре, преди да стигнем до харченето на пари, трябва да сме наясно какво правим и как искаме да го направим“, коментира Заимов.

Експертна дискусия по темата за макроикономическата обстановка в страната и очакванията от глобалните финансови пазари очаквайте на конференцията Investor FinanceForum. Тя ще започне на 3 декември от 12 часа и ще се проведе в хибриден формат – в съчетание на онлайн дискусии и телевизионно студио, които ще се излъчват на живо в каналите на Investor Media Group – Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg и Bgonair.bg. Още за темите и участниците може да разберете на https://financeforum.investor.bg/, където може да се регистрирате за събитието.  

Цялото интервю на Мартин Заимов в „Бизнес старт“ може да гледате ТУК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
6
 
2
 
! Отговори
Тодор Живков преди 3 години
Здравейте бананоядци! Вкусни ли са бананите? Бегате ли свободно на запад да им миете тоалетните?
96
1
 
6
 
! Отговори
ван бастен преди 3 години
един лъснат, добре отгледан, мазен като истанбулска точена баница банкер, от тия дето предизвикват световните кризи, се прави разтревожен за хората- Тия Бог ще ги съди в казана.
95
0
 
3
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
И тоя "експерт" както се появи от нищото, така се и изгуби там...Защо му давате думата? Подобни предсказания може да направи всяка врачка за 2.40 лв на минута по някоя кабеларка!
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 90Вече българинът може с личниа си паспорт да отиде в 110 държави по света.За какво да ходи в коми?Какти виждаш, даже децата на русофилите не ходят натам.
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дневната норма за транжиране на телешко трупно месо в Германия е 360 тона на смяна за 12 часа при 9 евро на час плюс безплатно жилище - апартаментите в Хановер са с по три стаи, като във всяка има по 6 легла на 2 етажа - българите живеят по 12 души в стая. С обща баня и една тоалетна. Иначе сирийците и афганистанците - бежанци са със специален статут, настанени са в самостоятелни фамилни къщички в предградията, Германия им плаща на човек по 600 евро на месец и по още 180 евро за всяко дете.
92
2
 
2
 
! Отговори
Истината 2020 преди 3 години
Границата на ЕС е отворена за бежанци ОТ боко тиквата.Няма бежанец, който иска и не може да влезе в ЕС, благодарение на БОКО ТИКВАТА, който е ибpикчия на Ердоган.Истина. ФАКТ! Безспорно.
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 61И аз съм пробвал да плащам с рубли в базар Илиянци, ама китайците нещат, ама те нещат и доларе, искат левове или евро! хахаха
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При демокрацията западнаяка кара колата 15 години и я хрърля, а васала веднага я купъва с послените си пари.
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 87Въобще не ми пука за крим русофилски ***.Кажи обаждат ли се децата от Америка?
88
4
 
4
 
! Отговори
Истината 2020 преди 3 години
"ХРИСТИЯНИНА БОЙКО" е турчин и работи за държавната машина на Ердоган.Бойко е национален ПРЕДАТЕЛ.ФАКТ! БЕЗСПОРНО! ИСТИНА! НЕОСПОРИМО!
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 82Ти и сега можеш да отидеш да работиш в условия, като в Коми и да изкарш добри пари. Ако успееш да издържиш на тези условия.
86
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И днес разстрелват на границата престъпниците, има КППта ако искаш да излизаш в чужбина.
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 85Те държавите, които не са били народни републики нищо нямат построено горките.
84
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
74 поредните соростии. Ще беше и Крим. Крим е руски. Ще беше и кримският мост. Има го. Ще беше и Тръмп вместо Хилъри. Все още даже е, докато твоето ще печаташе мадам президент. Русия щеше да фалира. Не само че не фалира, но е изнася пшеница и храни над 100 държави с това зърно. Петрола нямаше да се продава. Е, не само че се продава, но такива като теб дори не знаят от какво се прави пластмасата и асфалта.
83
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 82Българите си работеха в НРБ, защото на границата разсрелваха по СССР модел.Който се уредеше да работи в коми и лИбия беше обект на завист.10 години чакане за кола, 20 за панелка, режим на тока,
82
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко което има България днес е построено при социализма. Да си пуснещ водата, тока, топлото, пътищата, 90% от жилищата, да отидеш на лекар и болниците - всичко е от социализма, над 200 електроцентрали, над 100 големи язовира и хиляди малки напоителни за селското стопанство. А днес не могат и 200 километра пътища да построят, всичко беше съсипано, днес България произвежда само евтини черноработници и *** за запада.
81
1
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Не ви ли е интересен феномена, че правителството на ГЕРБ от 10 години развива САМО И ЕДИНСТВЕНО територията на Източна Румелия в България?Който не познава историята е обречен да я повтаря.Няма какво повече да Ви кажа...
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИзнасилствоЪхъ.Знаем, че искаш да ни правиш руснаци.За това ти плащат парите.
79
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите си работиеха в България, и много малко хора ходеха в Коми, но все пак там изкравяха добри пари и се връщаха след година две със солидна сума. А днес при демокрацията България е страна от третия свят без икономика и без работа, 2 милиона мият улиците и слугуват на запад за мизерно заплащане а други 2 милиона измряха от мизерия, глад, болести и отчаяние.
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 78Ми добре.