Претенции от бранша: Държавата да отпусне 100 млн. лв. за щетите в туризма!

Туристи нямало през зимния сезон, правителството да го спаси
95
Претенции от бранша: Държавата да отпусне 100 млн. лв. за щетите в туризма!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради локдауна туристическия бранш очаква правителството да реши и да отпусне 100 милиона лева за покриване на щетите до края на януари.

„Както вчера правителството взе едно много добро решение да бъдат подпомогнати туроператорите с 56 милиона лева, сега е добре да се вземе решение и за хотелиерите и ресторантьорите“, поиска Румен Драганов, председател на Конфедерацията на българския туристически бизнес.

Още по темата

„Ние очакваме 100 милиона лева, защото само за Коледните и Новогодишните празници ние губим 36 милиона лева. А ние сме затворени от декември, а ще бъдем затворен и през януари най-вероятно. А не може да работи хотел, без да работи ресторантът – има закон за туризма и Наредба за категоризация – министърът на здравеопазването това не го взе предвид. И правителството реши да не се компенсират работещите в тези ресторанти – това не беше редно“, заяви той пред БНР.

Драганов призна, че туристи не се чакат и сезонът трябва да бъде спасен от правителството, както е в Германия.

"Това е. Хората трябва да останат по домовете си, за да се спазят мерките", посочи той.

Драганов отговори, че продължава да настоява, че Банско трябва да получи 1 милион лева за обезщетение с извънредна комисия на Министерски съвет заради това, което се случи на 8 декември и така както болниците получават средства за закупените от тях консумативи и препарати за дезинфекция, така и хотелиерите трябва да получат.

„Хотелите имат фактури за това, като трябва да бъдат обезщетени от Комисията за бедствия и аварии“, твърди Драганов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
19
 
! Отговори
Ай сиктир ! преди 3 години
Не се наядохте , бе, мръсни комунисти ! Няма хотел , който да е собственост на редови българин ! Всичко що е хотел е на комунисти, децата му, роднините му или на бивше ченге от ДС !!! Не се наядоха тези изедници - редови българин не може да си позволи почивка в родни хотели - комуниста е сложил цени като за колегите си - богаташи ! И сега трябва да им помагаме - тези,които едва за хляб изкарваме в кризата !!!!!!!!!!!!!!
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До чичоА при кои не е било така, а?
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То както се е почнало всеки да иска пари без да работи интересно от къде ще дойдат тези пари в бюджета за догодина? Значи държавата трябва да е гарант и за всички кредити на хората без работа.
40
11
 
2
 
! Отговори
чичо преди 3 години
До Авертас Приятелю,при герберастите е така-моето си е мое,чуждото общо.Това е капиталистически комунизъм наречен още демокрация.
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се жалват на отец Арман бабикян.
38
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали 350 000 са заети в бизнеса. Илизат всички на жълтите павета и за няколко дена и боку и пандемиците ще са история. Ако искат да запазят работата си де...
37
1
 
5
 
! Отговори
Банкер преди 3 години
Бе се притеснявайте, има бизнес кредити.
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестирай те бе ! Не може хотелите на Банско ,Пампорово,Боровец пълни ,въпреки че бяха обявени за огнища на вируса ,а при вас празно .Ще има не трета и четвърта вълна, с нашите управници!
35
2
 
16
 
! Отговори
Авертас преди 3 години
Както е обичайно, отново нашенци създават дървен камък. Частни предприемачи, стожер на капитализма, настояват държавата да ползва лостовете на созиализма, когато всимки браншове се дотираха. Ако ще връщае социализма, да възобновим безплатното образование, безплатното здравеопазване, гарантираната сигурност на живота, по-ранното пенсиониране, по-малката разлика между минимална и максимална заплата.
34
1
 
13
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Нищо няма да отпуска държавата !!! Б.ай ***.ю е свикнал само да му отпускат пари за щяло и нещяло, да пър.ди и да не работи !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
33
1
 
18
 
! Отговори
Snorky преди 3 години
Когато бизнеса върви хотелиерите крият данъци в несвяст т.е. крадат от държавата. Сега обаче искат държавата да ги спасява. Абе господа, защо не отворите черните каси за да преборите кризата?!
32
1
 
10
 
! Отговори
Арменския поп преди 3 години
По цял ден и по цяла нощ съм на телефона, не мога да смогна от оплаквания. Скоро ще направя услугата платена и ще аутсорсна в някой кол център.
31
1
 
14
 
! Отговори
до 37 преди 3 години
Аз хотел нямам, нито ресторант. И близките ми нямат, нито работим в такива. Дали ще фалират не ме интересува. За почивка ползвам airbnb и си готвя каквото си искам. Мен лично по никакъв начин не ме засяга туризма. Да фалират, като се оправят нещата, ще се намееят нови чорбаджии.
30
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както винаги, тази журналистка се опитва да бъде иронична, но е просто ехидна и съвсем не стилна. Туризмът е много сериозна част от икономиката на страната и ако загине, съвсем ще я втасаме. Да, браншът още не е научил какво е обслужване, не са разбрали, че клиентът е цар, и т.н. и т.н. Но, ако туризмът се затрие, нещата за икономиката ще станат още по-лоши.Разбра ли ***, Камелио?
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
90% от хотелите са на близки до властта !?
28
1
 
7
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Да представят исканията си пред архиепископ Датев Акобян.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекфаливикация е изхода !? Санитари ,хигиенисти ,шофьори и др.
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИКВИ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА ЗА ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Овце, молят се за пари, а не излизат да протестират.Не заслужават нищо друго, а пълен фалит. Няма да храня робски души ако ги отворят.
24
1
 
22
 
! Отговори
преди 3 години
Държавата на сивия сектор (80% от него е в туризма) НЯМА да отпусне НИЩО!!! АЙде стига вече! Туризмът умря, на негово място идват нови типове бизнеси. Бели пари за черни дни, както се казва. Да не говорим, че държавната помощ е повече от адекватна за честно плащащите данъци. Няма как на сервитьорчето, барманчето и камериерката ,които под масата изкарват 2-3к лв., а реално се осигуряват на половин работен ден, демек на 305, да им се предложи помощ. Марш!