Туризмът пред фалит заради неадекватни мерки

Абсурдно е да се чакат туристи от чужбина, обясниха от БХРА
16 дек 2020 09:47, Петя Славова
35

След втория локдаун заради пандемията от COVID-19 ресторантите и хотелите отново са затворени. Стигна ли се до фалити заради мерките срещу коронавируса?

В България бизнес повече не може да се прави. С тези мерки туризмът в нашата държава не може да съществува. Това заяви в "България сутрин" зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Веселин Налбантов.

Още по темата

[sc: relatedarticles ids:211948 /]"Ние сме разумни хора, не отричаме пандемията, но не можем с тези неадекватни мерки. Зимният туризъм е обречен", категоричен беше Налбантов.

По думите му, ако затварят хотелите и ресторантите, то те трябва да бъдат компенсирани.

"Половинчатите мерки са неадекватни. Вярно е, че е неизвестно за всички, но ако затварят - да компенсират бизнесите. Курортите са поставени на колене, няма записвания за следващата година", отбеляза зам.-председателят на БХРА.

И добави, че да се чакат туристи от чужбина, е "абсурдно".

"Трябва социалното министерство да реши по какъв начин да компенсира хората. Тези 24-25 лв. категорчно не стигат. С 300-400-500 лв. как се живее? Ние не искаме подаяния, но говорим за милиарди, които ЕС отпуска, а ние не ги виждаме тук налице", каза още Веселин Налбантов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи още, че "не се ли вдигнат чартърните полети, туризмът не може да съществува".

"Има информация, че собствениците продават хотелите. Аз чакам да се отпусне малко пандемията и продавам всичко на 50%", категоричен беше Налбантов.

"Това, което се случи със затварянето, е пълна подигравка и неадекватно отношение към хората от зимния туризъм. Лятото ние спазихме всичко, но лично аз имам 30% от оборота, който имах миналата година. Не се ли намери ваксина, не може да стане. Не очаквайте да има летен туризъм следващата година", каза на финала зам.-председателят на БХРА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нищо им няма на мерките. само така, та на ли идеята е да фалират!
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дано всички пишман се.лян.дури а сега хотелиери и ресторантьори по-спецялно тия на морето да фалират. е тогава може да започне да се прави някакъв смислен туризъм там. Започва се с изгребването на бетонните коптори.
43
3
 
4
 
! Отговори
до неразбралите преди 3 години
Първо разберете как Налбантов стана от сервитьорче капиталист-чорбаджия.Жокер ви давам:Кой му помогна, при уж равния старт за всички ?Туризма както се строи много по морето, а и както идват най-бедните от бедните, няма как да продължава по стария начин.Мутрата бай *** изгони платежоспособните туристи, още преди много години.Това е неудобната истина, хитро премълчавана от налбантовци...
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха сега, кое ще фалира първо- туризма или подпорните стени? Защото има голяма разлика. По-вярно е, че не ми дреме за тези кожодери. Малко са хотелите и ресторантите, предлагащи цени, като по джоба на българина. Затова за тази Коледа, си пожелах поне едно нощно чекмедже, дано тогава да отхлаба малко колана.
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тоя туризъм и ресторант дерибей, не разбрахте ли, повече няма да ги има завинаги. Следствие от "зелената" икономика.
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се забрани на туристи да идват! Трябва да е сигурно ,че няма да останат нефалирали!
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошо обслужване, мизерни условия, убийствени цени... Направо е шок, че са пред фалит, когато трябва да разчитат на нас да им пълним хотелите. Мерси. Ходих вече. От тогава (години) не ми е стъпвал крака в БГ хотел. Няма и да стъпи. По-добре да си седя вкъщи, щом не мога да ида на нормална почивка в чужбина - хем ми е по-чисто, хем по-евтино.
38
4
 
2
 
! Отговори
Пеевски преди 3 години
Сега ще изкупя всички хотели на безценица хехе
37
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано никога в България да не стъпи нито един турист!
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щели да фалиратЩе си разплета чорапите, МЪКА.
35
2
 
8
 
! Отговори
Хотелиер от банско преди 3 години
Предишни години ми стигаха само 8декември и ЧНГ за цялата година.А сега валатХа ха
34
2
 
4
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
до 32Повтарям - къщи за гости отказваха резервации, най-добрите ресторанти - също.Отговори си защо това беше така за тях, а за останалите - не.
33
2
 
9
 
! Отговори
АМИИ преди 3 години
собствениците продават хотелитеПО МОРЕТО ТИЯ ХОТЕЛИ СЕГЯТ ПРАЗНИ, ИСКАХ ДА ИДА ОБАЧЕ СЕПТЕМВРИ МИ ИСКАХА 80ЛЕВА СМАО ЗА НОШУВКА БЕЗ ЗАКУСКА ДОРИЕ*АТИ АЛЧНИТЕ КОЖОДЕРИА СПА ХОТЕЛ ПОД 100 ЛВ СЪС ЗАКУСКА Е РЯДКОСТПРО ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ С РУШВЕТИ СА ПРИЛАПАЛИ БЕЗПЛАТНИТЕ ПРИРОДНИ МИНЕРАЛНИ ВОДИ!!АМИ, ДА СИ СПЯТ СОБСТВЕНИЦИТЕ С БЕНТЛИТАТА В ТЯХ!
32
2
 
14
 
! Отговори
Хотелите фалирали... преди 3 години
Есичко си идва на място ! ! ! !
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да фалират бетонните гета край морето, да влизат багерите и да ги изринат, за да може да се развие малкият семеен хотелски бизнес, малките семейни хотели които да изхранват хиляди семейства, а не всичко да е собственост на 7-8 олигарси които унищожиха черноморието и третират служителите като роби.
30
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Старият...Какви хотели са отказвали резервации, като повече от половината хотели не отвориха това лято ? Къде са били пълни квартирите, като плажовете си бяха празни? Има срив почти във всички сфери на икономиката, с изключение на аптеките и болниците. Не вирусът, гладът ще умори хората!
29
2
 
5
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
до 13-тиПродават се нЕкои хотели, и на Митьо Очите имоти също, дъълго се продаваха...защо ли?Този който купи или построи, не е ли НАШ човек - наистина да не очаква добро !
28
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ай стига с тоя фалит на туризма Бе ! хотели и ресторанти са на мастити олигарси милиардери ,които приватизираха и продължават да източват държавата .Малкия Човек фалира и помощ Няма никаква !
27
4
 
5
 
! Отговори
V преди 3 години
А с България еар ко ши стане ? Ще я прекръстват ли на - фурми карго еар ? Искам да видя варненските охранители как програмират .ха ха ха Да станат програмисти дано .Да видят хубу ли е ха ха ха
26
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато гласувахтИ за БорисОФ трябваше да си дадете сметка на кого давате държавата !!Сега нямате право да пискатИ, селяни прости !!