Медик: Ще имаме ваксина, която да спаси животи!

Радосвет Горнев е бил болен от коронавируса
40

Здравните власти у нас са готови с логистиката за извършване на ваксинацията срещу Ковид-19. Имунизацията ще започне официално на 27 декември.

"Ние сме длъжни да преборим това поредно предизвикателство, което започна доста шеметно в началото на годината. Ние се оказахме два пъти в една и съща дупка. Ние сме част от Европа, част от ЕС. Същите процеси се случват навсякъде в Европа. Сега, когато вече имаме ваксина, трябва да сме обнадеждени, че тази ваксина ще спре тази пандемия", каза началникът на Клиниката по обща хирургия на МБАЛ "Лозенец" Радосвет Горнев в студиото на "Денят ON AIR.

Той припомни, че лекарите ще са първите, които ще се подложат на ваксинация. И коментира кампаниите, които са "за" и "против" ваксините.

"Трудно е да се определи една кампания доколко е ефективна. Не искам да доживеем в ситуация, в която ще се провалим в такава кампания. Ние, като страна член на ЕС, имаме равно право да получим достъп до тези ваксина, че и дори да споделим това с нашите братя от Северна Македония. Има и компания, която е антиваксърска. За съжаление, лекарите, които водят тази кампания, имат своята мотивация, която не възприемам", коментира още Горнев пред Bulgaria ON AIR.

Експертът посочи, че негови приятели и колеги в САЩ вече са се ваксинирали и нямат никакви странични ефекти.

"Има страхотна организация за първата ваксинация и реваксинацията. Имаме готов продукт, който е въз основа на огромен опит и огромен ресурс. Този продукт е минал през всички степени на клинично одобрение. Не знам дали има по-строга институция от Американската агенция за лекарства и храни", допълни хирургът.

Самият той е прекарал вече Ковид-19.

"След дни ще имаме ваксина, която ще спаси човешки животи. Няма по-ценно нещо. В това се убеждавам всеки ден. Да се ваксинираш, означава, че приемаш минимален риск, а в противен случай приемаш огромен риск да приемаш шепа лекарства. Първият риск ще спаси нас и нашите близки от ужаса на това заболяване", категоричен е Радосвет Горнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
6
 
! Отговори
Salt преди 3 години
До: спрете с глупоститеНикой не те спира да се ваксинираш с каквото си пожелаеш.
34
0
 
17
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Как точно стигнахме до там да има нужда да се 'спасяваме' от някакъв не особено опасен вирус? И каква е тая истерична кампания да се изреждат един след друг хирурзи, математици и всякакви не точно тези специалисти, на които всъщност трябва да им се даде гласност?Безумието продължава с пълна сила!
33
0
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Въпросът с липозомите с които се вкарва РНК също е дискусионен. Как се реутилизират и включват ли се във вътреклетъчните интрамембранни структури. Въпрос с който лекарите са изключително наясно. Ха-Ха-ха както с молекулярнобиологичните методи, които ни разясняват. Ха-ха
32
1
 
14
 
! Отговори
Явор преди 3 години
Пфайзер: Това е просто смесване на РНК и ДНК. Какво може да се обърка?Нежелани реакции: кентаври, русалки, Горгона медузи, върколаци...
31
0
 
8
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Бих се ваксинирал само с класически ваксини, които на всичкото отгоре имат и по висока ефективност. Такива са китайската и руска. Освен това, реваксинацията с БЦЖ или полиомиелитна ваксина дават в първите няколко месеца силен общ имунитет, който повлиява и този вирус. Факт.
30
0
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ВСИЧКИ ЛИ ГЛАШАТАЙ НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ТРЯБВА ДА ИЗСЛУШАМ ПО НАЦИОНАЛНИТЕ ПЕЕВСКИ ТЕЛЕВИЗИИ ???
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама никой журналист-мисирка, не смее да зададе въпроса, как се прави ваксина след като никой до сега не е успял да ИЗОЛИРА щама на вируса, все едно да отидеш да сменяш гумите на колата но без колата.
28
0
 
18
 
! Отговори
, дм преди 3 години
Писнало ми е от изказвания на хирурзи, които допреди 10 месеца не знаеха какво е това PCR, сега да ми говорят за ползите от недоизпитани ваксини.Да, ваксините са много хубаво нещо, но след ксто са минали необходимите изпитания за безопасност. Тия не са ги минали, защото такива изпитания траят години.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпрос към Горнев, той лично ще се ваксинира ли?
26
0
 
25
 
! Отговори
Док Алекс преди 3 години
Айде и Радо Горнев на амбразурата! Поредния хирург, когото познавам още като студент, не му е силата в имунологията, но началник в правителствена, трябва да се изкаже, след Мутафчийски,Балтов,Ангелов, всичките хирурзи.....а бе няма ли имунолози,епидемиолози, та слушаме тези експерти
25
5
 
14
 
! Отговори
аре нема нужда преди 3 години
да ми спасявате живота от идиотската ви карантина по-лошо няма !!!
24
0
 
6
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
Защо?!
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9Имам протоколите за лечение на американски болници, където лекуват вече с Ивермектин, много вит С , Цинк, пробиотици, а само при тежки случай включват и кортикостероиди и др. Никакви антибиотици. Засега това лечение дава най добрите резултати. Мои познати тук пиха Ивермектин и се измъкнаха без особени проблеми от болестта.
22
0
 
4
 
! Отговори
Фламинго преди 3 години
А-де!
21
8
 
6
 
! Отговори
спрете с глупостите преди 3 години
До Saltкакво действие напред във времето бе иддиотиима ясни правила за удобрение на лекарства и ваксининапред във времето НЯМА критериинещо което евентуално може да стане след 10-20 години и евентуално да е причинено от ваксина, няма как да се наблюдава заради невъзможността да се изолират наблюдаваните в една статична средаспрете с тъпотиите
20
9
 
23
 
! Отговори
Salt преди 3 години
Защо тази пропаганда, бе, защо?Това е чисто нов генно модифициран продукт, чието действие НАПРЕД във времето е неизвестно...Все едно казвате на хората "влез в клетката да се скриеш от дъжда, тигъра няма да те убие."
19
4
 
13
 
! Отговори
Въпрос 2 преди 3 години
Животи !? А защо не напр. "животове"? Ей, хора животът е един и няма множествено число! Майната им на разни буквални преводи от чужди езици от неграмотни пишман преводачи и най-вече от "журналисти".
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ивермектин-Израел-5 починали на ден.
17
7
 
12
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Аз лично бих се Ваксинирал .Но тази Новина Буди Подозрения - Началник на Болница , без Титла ДОКТОР или Лекар или Мед.Сестра .Баси Мамата .
16
3
 
14
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Ваксината не спасява вече заразени. Това са илюзии. Лекарствата могат да спасяват, но ваксината не спасява.