Медик: Ще имаме ваксина, която да спаси животи!

Радосвет Горнев е бил болен от коронавируса
40

Здравните власти у нас са готови с логистиката за извършване на ваксинацията срещу Ковид-19. Имунизацията ще започне официално на 27 декември.

"Ние сме длъжни да преборим това поредно предизвикателство, което започна доста шеметно в началото на годината. Ние се оказахме два пъти в една и съща дупка. Ние сме част от Европа, част от ЕС. Същите процеси се случват навсякъде в Европа. Сега, когато вече имаме ваксина, трябва да сме обнадеждени, че тази ваксина ще спре тази пандемия", каза началникът на Клиниката по обща хирургия на МБАЛ "Лозенец" Радосвет Горнев в студиото на "Денят ON AIR.

Той припомни, че лекарите ще са първите, които ще се подложат на ваксинация. И коментира кампаниите, които са "за" и "против" ваксините.

"Трудно е да се определи една кампания доколко е ефективна. Не искам да доживеем в ситуация, в която ще се провалим в такава кампания. Ние, като страна член на ЕС, имаме равно право да получим достъп до тези ваксина, че и дори да споделим това с нашите братя от Северна Македония. Има и компания, която е антиваксърска. За съжаление, лекарите, които водят тази кампания, имат своята мотивация, която не възприемам", коментира още Горнев пред Bulgaria ON AIR.

Експертът посочи, че негови приятели и колеги в САЩ вече са се ваксинирали и нямат никакви странични ефекти.

"Има страхотна организация за първата ваксинация и реваксинацията. Имаме готов продукт, който е въз основа на огромен опит и огромен ресурс. Този продукт е минал през всички степени на клинично одобрение. Не знам дали има по-строга институция от Американската агенция за лекарства и храни", допълни хирургът.

Самият той е прекарал вече Ковид-19.

"След дни ще имаме ваксина, която ще спаси човешки животи. Няма по-ценно нещо. В това се убеждавам всеки ден. Да се ваксинираш, означава, че приемаш минимален риск, а в противен случай приемаш огромен риск да приемаш шепа лекарства. Първият риск ще спаси нас и нашите близки от ужаса на това заболяване", категоричен е Радосвет Горнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евроатлантическата цивилизация умира заедно с престарелите си лидери,Да живее Китай!-хората победиха със чиста победа.
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бейби бумът от миналия век са сегашните 60-70 годишни, които явно са в повече.Младите поколения обучени тенденциозно да не мислят аналитично с програми като природознание, където се редуват в миш-маш теми за ботаника-социология-електроника, облъчени първосигнално с визуални образи на интернет, нямат съзнанието на социума.Всичко това е постигнато със целенасочено социално инженерство с цел удобно за управление глобално общество, НО2-Е ПОКОЛЕНИЯ СТИГАТ ДА СЕ ПРЕКЪСНЕ НИШКАТА НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА!
13
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вуйчо ВаньоНаписал си n на брой злобни и *** коментара под статията, гласуваш си през ВПН..Нали знаеш, че ще си останеш цял живот га-лош, колкото и да се набираш?
12
8
 
23
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Гръм да го убие тоя мърльооо...Аз си слагам ваксина и то РУСКА, ама не е Спутник, а е водка. Пфайзера ми е Джони, а съм и измислил и БГ ваксина - Ракия.Весели празници приятели и не се връзвайте ;)
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още през 2014г има публикация във връзка със SARS -2003, че е тествана рекомбинантна векторна ваксина като върху живата ваксина против Морбили е "качена" генетичната информация на шипа на първия SARS CoV1 и са постигнали чудесен ефект при ваксинация на мишки и последващото им заразяване със SARSCoV1-мишките не са боледували.Генетиката е на светлинни години от технологичното гето, в което съществуваме.Най-много след 5-10г да се появят преждевременни деменция по типа "прионни" заболявания.
10
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трима тъпека плюят под всяка статия за ваксините... е, освен ако не е руската
9
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И този са го возили на жипката, да чуе как шуми маркировката и пошляпат по баджака.
8
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото е че гласът на учените е заглушен от гласът на богатите. Ако можеше еди коя си академия на науките да каже и да съобщи - слушайте хора, така и така, така стоят нещата. Всички щяха да им повярват. Ако можеше, но не би. Думата е изцяло във властта на богатите които управляват и затова никой на нищо не вярва. Науката е заглушена от световната Шайка.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът е рекомбинантен, изпитван е може би десетилетия, знае се всичко за него ген по ген, как се лекува- също.
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политически заигравки с добрите ни лекари- и преди 10-и ноември беше същото.Иначе като им гледам смъртността на евреите и на мен ми става ясно, че Ивермектинът работи, но нали сме евратлантически партньори с американците- ще си мрем без Ивермектин евроатлантически солидарно.
5
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е един от най- добрите ни хирурзи.По-кротко с изказванията.
4
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е един от най- добрите ни хирурзи.По-кротко с изказванията.
3
5
 
29
 
! Отговори
Путекаояма преди 3 години
Много ми е странно защо хирурзите така стръвно пропагандират ваксината?! Фантомас от Дупница,сега тоя...
2
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гори в ада!
1
6
 
32
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Първо да се ваксинира ***, на dnes.bg И ако утре, и вдругите дни пак трие, эначи ваксината си е ОК.