Британската граница вече не е блокирана, но се преминава бавно

Властите призовават хората да не опитват да пътуват
24 дек 2020 08:44, Елка Василева
13
Британската граница вече не е блокирана, но се преминава бавно
Снимка: БГНЕС

Първите пътници успяха да пресекат Ламанша с влак. След свалянето на забраните композициите на „Евростар” тръгнаха между Лондон и Париж.

Но дори френските граждани трябваше да представят отрицателен тест за коронавирус. Това значително намали броя на хората, които се възползваха от отварянето на границата.

"Скандалното е, че PCR тестът във Великобритания струва 160 лири. Не всеки може да си го позволи. Но всъщност цялото премеждие премина добре. Властите пуснаха във влака само френски граждани и хора с валиден PCR тест. В резултат влакът беше почти празен”, заяви  пътникът Албер Хаят, цитиран от Нова тв.

На теория след пълната блокада границата вече е отворена по суша, въздух и вода. На практика обаче преминаването е много бавно. Властите във Великобритания и днес призоваха хората да не се опитват да пътуват, ако това е възможно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какво беше цялата блокада?? Европейските лидери за пореден път играят абсурдни игрички. Никой не отрича пандемията, но тепърва ще разбираме за какво са били всички тези машинации.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Добро утро "Китай преподавателите по история преподават урок за Корона" така е ама там си нямат Бибибитко който да отвори широко врати пред миячите на паници от албиона, нямат си и Вълчев да натъпче за пари по 1000 ученици в стая да ги учи кой какъв гендер бил и коя от 10те тоалетни да ползва. И после се чудим защо децата са *** като зелки, а дядовците им стават бизнес предмет да погребалните бюра.
4
6
 
3
 
! Отговори
Нига преди 3 години
За мен няма затворени граници
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова ли е трудно света да направи дву седмична карантина и да се приключи всичко?
2
8
 
4
 
! Отговори
.. преди 3 години
А на кой му дреме за ингилизите? Че и не само за тях... Който го е страх от мечки да не ходи в гората. Колко било страшно... а ми НЕ Е!С нужната доза "пропаганда" нещата се получават така, както ги искат заинтересуваните хора.А промити мозъци ще има винаги... и простоитята ще продължи да ходи по хората...
1
5
 
20
 
! Отговори
Добро утро преди 3 години
Цивилизована Европа шаш и паника 9 месеца няма оправия с вируса а в комунистически Китай преподователите по история преподават урок за Корона, че е имало едно време такъв вирус