322 нови болни от коронавируса, 41 са починалите

1266 пациенти са излекувани за последното денонощие
Обновена: 28 дек 2020 06:53 | 28 дек 2020 06:50, Камелия Цветанова
94
322 нови болни от коронавируса, 41 са починалите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

322 са новозаразените с коронавирус у нас през изминалите 24 часа. 2810 са направенити тестове през денонощието, като общо досега са извършени 1 130 629 проби. Така общият брой на потвърдените случаи става 197 716.

Още по темата

Общият брой на излекуваните е 111 008, а само за последните 24 часа те са 1266 души.

Това показват данните в Националната информационна система.

Починалите с доказана коронавирусна инфекция са общо 7164, като 41 от случаите са от последните 24 часа.

5571 са били хоспитаризирани от началото на пандемията досега, като през последното денонощие в интензивните отделения са били настанени 523 души.

Разпределението по области по настоящ адрес на новозаразените лица е, както следва: Благоевград - 1; Бургас - 14, Варна - 18; Велико Търново - 6; Видин - 2; Враца - 8; Добрич - 1; Кюстендил - 15; Ловеч - 9; Монтана - 15; Пазарджик - 5; Перник - 10; Плевен - 23; Пловдив - 27; Разград - 4; Русе - 17; Силистра - 2; Сливен - 8; Смолян - 11; София област - 13; София (град) - 109; Стара Загора - 4; Търговище - 6; Хасково - 3; Ямбол - 1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
2
 
! Отговори
Големите лъжи преди 3 години
Броят на тестваните е супер малко, а броят на хората в интензивните отделения почти не се променя. Колко се лекуват по домовете, без тестове и официална статистиката е съвсем друг въпрос. От няколко стотин медици ваксинирани с първи прием на ваксината, при които дори защитата на собствения имунитет, още не е задействана, се скапаха да лъжат, особено Кунчев, как вируса се е изплашил и едва ли не вече болестта я няма. Е, много е фалшиво, чак отвращава. Голям зор да разхлабят мерките и да настъпиад
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямата смъртност у нас се дължи на това,че оставят хората по домовете,докато развият тежка пневмония.Лечение по телефон.Понякога се проклинам,че съм роден в тази клоака.
73
1
 
1
 
! Отговори
до 77 преди 3 години
Спри да крещиш във форума,а гледай западни новини,руска и сръбска телевизия и тогава *** ни наричай комунисти.Имаш кръгозор на ***.
72
2
 
3
 
! Отговори
опитно зайче преди 3 години
Как Германия и франция пратиха в Русия вирусолози да проучат и договорят количества от руските ваксини,а нас ни задължиха да купим американска,която е по скъпа и по трудна за съхранение.?
71
3
 
3
 
! Отговори
сръбска телевизия преди 3 години
В Сърбия са осигурени руска,американска и китайска ваксинии за всички пълнолетни граждани.Тук е поредното издънване с мижава бройка и то само американска.Откъде накъде нямаме право да преценим коя е най- добрата за нас.Не желая тази ваксина.Не вярвам на американците.Не им пука за нас.
70
4
 
13
 
! Отговори
САМО КАЗВАМ преди 3 години
ТУК СА ПЕТ-ШЕСТ КОМУНИСТИЧЕСКИ *** ,КОМПЕТЕНТИ ПО ВСЯКАКЪВ ВЪПРОС.....МНОГО ЗНАЕЩИ ,МНОГО,....МНОГО МОЖЕЩИ????.... ДАВАТ МНЕНИЕ ПО ВСИЧКО , МАКАР И НИКОЙ ДА НЕ ИМ ГО ИСКА.....ОПЛЮВАЩИ ВСИЧКО ДОБРО И ХУБАВО КОЕТО СЕ ПРАВИ.....ЗА КОЕТО СИГУРНО ИМ СЕ ПЛАЩА ПОДОБАВАЩО ,ОТ ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ.....
69
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сутринта показваха на живо ваксиниране. Напави ми впечатление, че жената, която го прави беше без ръкавици. Пипаше много неща, друсаше спринцовката, постави тампон на мястото- всичко с голи ръце...Безобразие
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ах как се манипулира статистиката тук, не само за тая болест, но и за всичко, а платената пропаганда раздува ли раздува лъжите на шайка престъпници.
67
2
 
2
 
! Отговори
Някой преди 3 години
До Анонимен72Вие явно трудно четете. Американски сайт съм написал и линк съм дал. А Вие обвинявате Гугъл че разпространява фалшиви новини? Или неправилно съм разбрал поста Ви?
66
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След голямотот коледно пътуване следва и голямото следколедно измиране! Логиката неумолимо следва своя ход!
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НякойЗащото точно от Беларус очакваш достоверни данни да дадат. Наивник!
64
8
 
8
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Според сайта нюз.гугъл.сом (американски сайт) https://news.google/covid19/map смъртните случаи в България са 7164. Точно под България е Белорусия (където нито има карантина, нито маските са задължителни). Смъртните случаи в Беларусия са 1385. Който невярва да отвори и да види. На останалите - Честита ваксина.
63
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да каже на пандемиците,че не логично броят на починалите от "вируса" да спада пропорционално с броя на новорегистрираните "заразени". Коригирайте стъкмистиката(не че някой и вярва, от приличие)
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68Абе по-сигурно е около 50 години да се изчакат - до второ-трето поколение... Пък това българският мъдрец евентуално ще реши дали да се ваксинира - горе, при дядо Господ.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 61А ти откъде разбра, че не го лови? Аман от фейк новини, идващи от полуграмотни селяци.
60
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До санитар ВМАДори и една елементарна смешка не можете за измислите сами, само плагиатствате. Айде къш да копате доматето или квото там се копа през зимата.
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз ще изчакам 8 години и ще наблюдавам ваксинираните ,за стерилност ,идиотизъм ,зика ,СПИН ,паралич,ебола,гърчове и други слаби странични ефекти и ще преценя дали си струва въобще .
58
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те производителите от Пфайзер заявиха, че ще им трябват 4-5 седмици за да разработят ваксина за новия щам. Не си го е измислил българина.А щом ще разработват нова ваксина, логично е, че старата не действа на този нов, мутирал щам
57
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Вчера сме на 19-то място в света по бройа на починалите от Ковид-19 на човек от наслението и даже има пет държави преди нас, които имат и по-голямо население от България, което е рядко срещано през последните два месеца.
56
7
 
2
 
! Отговори
Седларов преди 3 години
И сега новия щам като не го лови ваксината ,ко прайм.Лошо Седларов!Почваме нови вакссинации .Ваксинации до дупка всеки месец ,докато не станем като Шрек