СЗО: Новият щам от Острова вече е открит в 41 страни

Той е 70% по-заразен, не се знае дали е по-смъртоносен
6 яну 2021 15:35, Петя Славова
26
СЗО: Новият щам от Острова вече е открит в 41 страни
Снимка: БГНЕС

"Към 5 януари 2021 г. вариантът VOC-202012/01, първоначално открит в Обединеното кралство, е открит в малък брой случаи в други 40 държави в пет от шестте региона на СЗО",  предава БГНЕС, цитирайки съобщение на уебсайта на организацията.

Още по темата


В средата на декември стана известно за откриването във Великобритания на нова мутация на коронавируса SARS-CoV-2.

Консултативният съвет на Обединеното кралство за нови и възникващи заплахи с вируса по-късно потвърди, че идентифицираният в страната вариант на коронавирус се разпространява с по-бързи темпове и изисква още по-голяма предпазливост от населението.

Въпреки че новият вариант на вируса, според предварителните оценки, може да бъде със 70% по-заразен от обичайния, все още няма нищо, което да предполага, че е по-опасен от гледна точка на смъртност или хоспитализация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новият щам на вируса може да бъде открит в 41 страни, само ако е имал достатъчно време да се разпространи. А той не може от месец септември да се разпространи в толкова много страни, освен ако вече е бил там. Все пак целият свят е карантинирани, за да се възпрепятства на разпространението на какъвто и да е щам. Значи новият щам е добре забравен стар щам, който се открива сега по някаква друга причина.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората без критично мислене и без достатъчно информация вярват на всичко.Това е целта.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид-20 е на път.
17
0
 
3
 
! Отговори
11 преди 3 години
До ЖИК ТАК 13Пропусна коркови тапи за oтзад, за жените по две.
16
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 3 години
Ъхъ, новият щам, дето го минаа отпреди миналото лято.
15
1
 
4
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 3 години
Новият щам е по-заразен със 70%, и се движи със 99 км/ч! И ще умрат 19.5 милиона души от него, до м. Март 2021! Едни ЕКСПЕРТИ ми го изчислиха! На тях вярвам на 94.1%!
14
1
 
7
 
! Отговори
Бассси преди 3 години
Вчера са го открили в Англия а днес вече е в "пет от шесте региона на СЗО" ....Нали полетите са спрени , масови проверки има на летищата , мерят температури , изискват документ за тест , стоиш карантина като пристигнеш ... и изведнъж разпространен .И как за толкова бързо изчислихте че е със 70% по-заразен ? Не с 60% не с 55% а със цели 70%...Овчата част от простолюдието вече повярва . Те дори и нямат нужда да бъдат убеждавани . Само дума е достатъчна . вЕрвайте ! - стар Мадридски лаф.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калчо много ги разбира новите вируси,но само докато не се опари лично.И в края на краищата не е важно колко ще е заразен,а важно дали ще е по-смъртоносен.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжата продължава, докато the great reset тече с пълна пара.
11
1
 
10
 
! Отговори
ЖИК ТАК преди 3 години
ТАКА значи щом е по опасен и по заразен освен маска ще ви трябват и очила и тапи за уши щото и от там може да влезе - може би и кислородна бутилка да ходим по магазините . За следващия който ще е още по опасен и по бързо разпространяващ се ТЪРСЕТЕ СКАФАНДРИ !!!
10
1
 
11
 
! Отговори
ЖИК ТАК преди 3 години
А бе тоя "новия мутиралия" Вирус много бързо се разпространи да не се телепортира не мога да разбера - предния тръгна от Китай тоя "новия'' незнайно от каде ама вече в еди си колко държави - ама по опасен - ама по заразен - ама страшна работа ад под небето - или като видяха че няма толква "клиенти" за ваксините и ХОП ПО ОПАСЕН АМА ПО СТРАШЕН И ТАКА..............А И ПО БЪРЗО СЪЩО ТАКА - ПРЕДНИЯ СЪС САМОЛЕТИ - ТОЯ С ИЗТРЕБИТЕЛИ ГО ПУСКАТ !!!
9
0
 
6
 
! Отговори
Др. Акула преди 3 години
Разследване след ЕДНА ГОДИНА? Разследване от екипа на ТЕДРУСЧО, който изцяло е отговорен за разпространението на вируса с ЛЪЖЛИВИТЕ си информации и съвети, кито още през февруари виждахме, че са ПЪЛНА ГРЕШКА!? Океей, чакайте резултати.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не пишете за главната новина от СЗО? Групата формирана от СЗО със задача да разследва появата на коронавируса която днес трябваше да пътува за Ухан не е получила визи, разследване няма да има, забравете!
7
1
 
2
 
! Отговори
Др. Акула преди 3 години
Ако е изчислен, както сметнаха "94% еективност" при ваксините, сигурен съм, че може да се вярва. При ваксините го сметнаха от резултат при 0.3% от тестваните. Тук как го изчислиха, по каква нагласена, измислена система?
6
1
 
5
 
! Отговори
... преди 3 години
голема работа са ей! Но ако е по-заразен и също толкова смъртоносен колкото сегашния, тоо отиде коня у ряката! Но пък гледай сега ще се дадът едни трилиони евро! На някоя фармацефтична компания! Тя ше направи нова ваксина! След това след 6 месеца ще излезе по заразен щам и така се затваря цикъла! Ето на това му викам аз от нищото пари! Еми дай Боже секи му така!!!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом СЗО казва, значи е точно обратното. Опитът до момента показва точно това.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работят хората накрая ще уцелят ваксата и вируса няма да подминава никой.
3
1
 
18
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Бързо го пуснаха! Сега нова РНК.
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЯРВАЙТЕ ИМ,ОТ ТУК НА СЕТНЕ САМО С ВИРУСИ И ВАКСИ-НИ ЩЕ ВИ БАЛАМОСВАТ ЖАДНИ СА EWREISKATA SWOLOCH ЦЯЛ ЕВРО-БОСТАН В ТЯХЕН ,ДА НЕ ГОВОРИМ И а хаМЕРИКАНЦИТЕ
1
3
 
16
 
! Отговори
Какато преди 3 години
казва наша видна експертка по ковида, ние този мутант си го имаме още от март. Британците си присвоиха славата и откриха топлата вода чек през септември, пък го обявиха на връх Брексита, та да събудят съжаление и да им подпишат от ЕС сделката.